Kritika ~ Shawntelle Madison: Kept



Szerző: Shawntelle Madison
Cím: Coveted
Sorozat: Coveted #2
Műfaj: Urban Fantasy
Hossz: 320 oldal (e-book)
Külföldi megjelenés: 2012. November 27.
Külföldi kiadó: Ballantine Books
Értékelés: 3 pont

Fresh from defending her pack in battle, Natalya Stravinsky, a whip-smart werewolf with a lovable neurotic streak, wants a little rest and relaxation. Once an outcast, she’s now eager to rejoin the ranks of her New Jersey pack, and has even gotten a handle on her obsessive urge to hoard holiday ornaments. Yet Nat barely has time to revel in her progress before the next crisis comes howling at her door.

Nat’s father has suddenly gone missing, captured by the Russian werewolf mafia. And as Nat steps up to save her dad from a mob boss’s deadly game, two men step in to play another round for her heart: her gorgeous alpha ex-boyfriend, Thorn, and her new flame, the sweetly sensitive wizard Nick. With her life growing more harried by the minute, Nat must stay cool, calm, and collected . . . or else risk losing everything.


értékeljünk:
Figyelem: Spoiler veszély!

Először is, melyik nem normális designer dugta el Paul Marron-t a háttérbe??? Ez már önmagában megérne egy mínuszt... Szentségtörés!!

A könyvnek úgy kezdtem neki, hogy biztosan magasan túl szárnyalja majd az első részt. Legalábbis a kritikák azt mondták. Erről csak annyit, hogy tévedni emberi dolog, na de ekkorát... A sztori nem volt rossz, de olyan jó sem. Az első rész konfliktusa jobban tettszett. Nem lehetne a két részből egyet csinálni?

Szóval Nat minden áron vissza akar kerülni a falkába, erre meg is lesz az esélye ha kiállja és megnyeri a próbát. Edzenie kellene kőkeményen, de közben az apja szó nélkül eltűnik. Nat a bátyja és Thorn kíséretében elindul megkeresni az apját, amiből az lesz, hogy átvállalja magára apja tartozását, ezért a maffiavezér megbízza Nat-et egy feladattal. Egy szállítmányt kell eljuttatnia kevesebb, mint 24 óra alatt egy másik farkas falkának, különben... ahogy a jó öreg Kód kimondja; az adósságot izzadtsággal és vérrel lehet kiváltani. Nat nem tudja mi a szállítmány, de egy jó nagy kamiont kell eljuttatnia a megbeszélt helyre. Nat egyedül vág neki az útnak (mert a jó öreg Thorn, akire mindig lehet számítani hazament a menyasszonyához). És végre, VÉGRE az út tartalmaz némi meglepetést. Azaz, akciót. Jönnek mindenféle mágikus lények, hogy megállítsák Nat-et. Mivel a könyv első felét már megint halálra untam így nem csoda, hogy akkor is ugráltam örömömben, amikor majdnem a földbe döngölték Natalyat és kis csapatát. Ja igen, mert hogy VÉGRE észhez tért a csaj és olyantól kér segítséget, aki szó nélkül mindent eldobva rohan és segít neki. Nick a varázsló (TEAM NICK!!). Nick-kel még egy múzsa és egy szirén is társul, akik hivatalosan is a kedvenc karaktereim lettek. Ezt a két hülyét egy helyen vétek lenne kihagyni! Tényleg feldobják az egész könyvet.

Az előző résszel ellentétben, nem tart a könyv végéig a maffiás konfliktus. Azt letudjuk úgy 20-30 oldalon. Utána még jön az a bizonyos próba, ahol Nat megmutathatja, hogy igen is ér valamit. Mivel Thorn menyasszonya még a szart is kiveri Natalyából egy nappal a próbatétel előtt és megesketi (wtf??) Nat-et, hogy ne köpje be, különben megjárja (megint csak WTF?? A hülye lány persze még engedelmeskedik is...), így Nat csak versenytársai segítségével jut el a végső párbajig, ahol fizikai összecsapásban le kell győznie ellenfelét (nem meglepetés, hogy Nat veszít). Na de ez még nem a vége, mert Thorn mindenki előtt kijelenti, hogy nem veszi el Erica-t, a jegyesét. Na itt borul a bili... naná, hogy Nat-re, merthogy Erica féltékenységtől megvadulva élet halál harcra hívja ki Natalyat ott helyben. Mikor Nat már a halálán van, valami csoda folytán észbe kap és kiengedi az állatot a ketrecből (mármint a vérfarkas énjét- megjegyzem éppen itt volt az ideje így a 2. könyv végére!!) és szarrá veri Erica-t és elnyeri az ALFA nőstény címet (amire persze még nem áll készen).

A szerelmi háromszög sosem volt háromszög. De rühellem, mikor a csaj csak hülyíti az egyik "versenyzőt", pláne ha én annak a srácnak drukkolok, mert a másik hiába néz ki úgy, mint Paul, ha egy ekkora gyökér úgy hajítanám ki, mint macskát szarni (és ez nálam tényleg mond valamit...).

Natalya még mindig idegesítő és szerencsétlen. Például: Nick-nek el kell szívnia Nat életerejét (anno Thorn-t hasonlóan kínozták 4 évig), hogy felturbozza a saját varázserejét és megmentse magukat egy lehetetlen életveszélyes helyzetből, amikor egy komplett vérfarkas falka támad rájuk... Mikor Nat erre rájön, bevágja a durcit, mert hát hogy tehetett Nick ilyet vele?? Az fel sem merült, hogy neki köszönheti, hogy még van lehetősége durcizni és nem tépték őket szét... *homlokára csap*

A családja sem sokat változott, viszont az egyik nénikéje az összes karaktert magasan felülmúlja szemétségben. Én Nat helyében már az első rossz mondatnál agyoncsaptam volna... Persze Nat csak állt és magában még igazat is adott a nagynénjének!!! *fejét az asztalba veri és feladja, hogy megértse ezt a lányt*

Az írónő elárulta, hogy hamarosan lesz harmadik rész, mert maradt még itt-ott megválaszolatlan kérdés. Hát imádkozok, hogy Natalya végre összekapja magát.

Ezek után mindenki a saját felelősségére olvassa el a szériát ;)
Share on Google Plus

About DhesiX

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése