Kritika ~ Karin Tabke: Blood Law

Szerző: Karin Tabke
Cím: Blood Law
Sorozat: Blood Moon Rising Trilogy #1
Műfaj: paranormál-romantikus
Hossz: 323 oldal
Külföldi megjelenés: Május 3., 2011
Külföldi kiadó: Berkley Trade (USA)
For all eternity, only one thing shall separate them—until the Blood Law is avenged…

The coming of the Blood Moon will lead two Lycan packs into war, spur two rival brothers into conflict, and spark an act of vengeance so evil that its effects will be felt for generations.

One woman stands at the center of it all.

As undisputed Alpha, Rafael must choose a life mate to preserve the dominance of his Lycan pack. He never suspected, his mate would be a human, the same wounded, girl-woman he seduces from the brink of death. Falon is a dangerous combination of Lycan and Slayer—beings bred to destroy his kind. Even more, she’s a mesmerizing beauty whose sensuality tempts the seasoned warrior to take unnecessary risks. The primal heat between them is irresistible, yet surrendering to it could destroy them both…for a vengeful foe stands ready in the shadows to fulfill what is rightfully his by Blood Law.


értékeljünk:
Vigyázat! Nyomokban cselekményleírást és őrült rajongói túlzásokat tartalmazhat.

A könyvre egy külföldi blogon akadtam rá. Még el sem olvastam, hogy miről szól, de már tudtam, hogy nekem ez kell. Nézzetek rá a borítóra! Szexi, fekete-vörös, egyszerűen gyönyörű. Na most már mindenki tudja miért "cover-whore" a középső nevem. ;)

Na, de mi a helyzet a történettel?
A sztori több szálon mozog. A fő szál, amire ez a rész (mert hogy trilógiáról beszélünk) épül, az a két Lycan ikertestvér évek óta tartó viszálya, a Vér Törvény. Illetve az ebbe akaratlanul és szerencsétlen belecsöppenő ember nő, Falon romantikusa kapcsolata az egyik testvérrel, Rafaellel. No, de ne szaladjunk ennyire előre.

A sorozat mellék szála, ami szintén nagy szerepet játszik a könyvekben, az a Lycanek és a Vadászok közti évszázados háború. A Vadászok a fekete mágia segítségével megtizedelték a Lycan fajt.Nemsokára felkel a Véres Hold, amikor is a Vadászok és Lycanek végső harca kezdetét veszi. 

Egy gyűrű mind felett, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár... Várj, ez egy másik sorozat. Na nem, tényleg van egy gyűrű, amibe a valaha létezett legerősebb, leggonoszabb halhatatlan lycant, becses nevén Fenrir-t ejtették fogságba. Anno a saját fajtája ellen fordult és segített a Vadászoknak (erről részletesen a könyvben olvashattok, erre jó lesz oda figyelni, mert nagy szerepe lesz majd a 3. könyvben ;)), de a lényeg, hogy a Véres Hold éjszakáján kiszabadul, hogy végleg leigázza a saját fajtáját. Ha a Vadászok megszerzik a gyűrűt, a Lycaneknek befellegzett.

Ahogy a jó katona mondja, egységben az erő. Ez itt a bibi. A két legerősebb Lycan falka; Vulkasin és Mondragon alfái nem akarnak egymásról hallani. Pontosabban Lucien Mondragon nem akar hallani az ikertestvéréről, Rafael Vulkasinról, miután 14 évvel ezelőtt Rafa megölte Luca Választottját. A Lycan öregek tanácsa Luca javára ítélkezett, így lépett érvénybe a Vér Törvénye. Szemet szemért, társat társért... Plusz egy amolyan átok szerűség is került a testvérekre, de erről nem mondok többet :P Viszont, ha leakarják győzni a Vadászokat, és megakarják menteni a Lycan társadalmat, itt lenne az ideje összefogni, de nagy sürgősen ám!!!

Rafael évekig nem fogadott társat magának, és nem is tervezte, amíg a Vér Törvénye fenn áll (nem mintha lenne lejárati ideje vagy valami, de hátha meglehet győzni Lucat, hogy álljon el tőle - jelentem nem sok sikere volt eddig). Amikor is egy Vadászt követve összetalálkozik a gyönyörű Falonnal. Ne aggódjatok nem szerelem első látásra (sőt!). Rafa haza viszi a lányt a falkához, hiszen a Vadász nem véletlenül szemelte ki a csajt, így biztos hasznára válhat. Azt azonban álmában sem gondolta volna, hogy a lány szép lassan az ujjai köré csavarja. Hogy benne találja meg azt a társat, akire mindig is vágyott. A kiválasztottat. Azonban ez halott ügy, amíg a Vér Törvénye él és elszánt ikertetvére csak arra vár, hogy végre elvegye azt, ami szerinte jogosan megilleti.

Falon élete nem leányálom. Lakásról lakásra, helyről, helyre ingázni és csak annyit enni, ami egy madárnak épphogy elég nem lottó főnyeremény. Tudja, hogy nagyobb dolgokra hivatott, ami igaz is. Falon különleges. Mint karakternek, szerintem teljesen realisztikus a viselkedése. Nem egy poénos karakter, nem egy "én vagyok a legkeményebb csaj az univerzumban" karakter, de nem is egy sipákoló liba (na jó, csak néha). Valahol a középúton.

Falon és Rafael között rendesen működik a kémia és szereznek nekünk pár...hm... forró percet. Akció a könyv elején, a háromnegyedénél és a könyv végén van, a köztes részeken Falon és Raphael kapcsolatának fejlődését láthatjuk. Én, mint adrenalin junkie, személy szerint nem csípem az ilyen felépítést, de az, hogy már háromszor (és most kritika írás közben is) olvastam, csak mond nektek valamit. :)

A vége... hát a vége az egy akkora, GYILKOS FÜGGŐVÉG, hogy hetekig depresszióhoz közeli állapotban voltam (kérdezzétek meg Niara Stanfire-t vagy Greylupus-t, tőlük ezúton is elnézést kérek ;)). Az egy dolog, hogy akkora függővég, mint egy kastély, de amikor én olvastam még 1 évet kellett várni a 2. könyvre!! 1 év! Ezt a kínzást, amit én átéltem...


Kedvenc karakter(ek): Rafael és Lucien (tudjátok, hogy imádom a rosszfiúkat ;))
Kedvenc jelenet(ek): A vége. gyilkos függővég ide vagy oda, az ütős lett!
Kedvenc idézet(ek): hát nem jegyzeteltem (ki tudna jegyzetelni ilyen jelenetek közben...), úgyhogy eltartott egy kis ideig, míg kikerestem :P

 "By all that is holy, Falon, how can I not want to make love to you when your body calls to mine? How can I not think of making love to you when I see your love for me shine in your eyes? Tell me, how am I not to think of the most sacred act between a man and a woman when I am with you?"
 Hot tears burned her eyes. He kissed them away.
"My love, the day I stop thinking of having sex with you is the day you bury me."
Összességében: vérfarkasokmágiaszívszorító románcvérakcióforró szex, magával ragadó történet. Ezek azok a szavak, amik a legjobban jellemzik a könyvet. Ezt a könyvet vagy nagyon imádod, vagy utálod. Ezek után mindenki a saját felelősségére olvassa el. Ja és, ha elolvasta az pötyögjön már nekem valahol egy visszajelzést, arról, hogy tetszett. :)

>> Értékelés a második részről <<


Share on Google Plus

About DhesiX

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése