Kritika ~ Jeaniene Frost: Home for the Holidays

Cím: Home for the Holidays
Sorozat: Night Huntress (Cat & Bones) #6.5
Formátum: ebook 
Oldalszám: 320 oldal
Kiadás dátuma: 2011. Október 25.
Kiadó: HarperCollins Publishers

Cat and Bones may long to wrap presents and set up a tree, but this Christmas, an evil vampire and long-buried family secrets will threaten to take a bite out of their holiday cheer.
*A novella, a Lynsay Sands – Jeaniene Frost: The Bite Before Christmas című antológiában található.*



értékeljünk:


Lucifer Tökeire!!

Mindenki, aki ismer, tudja, hogy hatalmas rajongója vagyok Cat & Bones történetének. Igen van számomra kedvenc és kevésbé kedvenc része a sorozatnak,de mindegy mi történik a végén úgy is imádni fogom –kivéve, ha egyikük meghal… végleg.–

Azonban nem vagyok a rövid novellák rajongója. Valójában ki nem állhatom, ha egy szerző olyan rövid novellákat ír, amik az egyik sorozatának a közepén játszódnak és az egész sorozatot megrengető, egetverő információkat tartalmaz. Én ezt a rendes, hosszú könyvekben akarom látni és nem megvenni egy antológiát emiatt. Sosem olvastam ilyeneket, mert már akkor pezsgőt bontottam, ha egyáltalán a normál könyvet megkaparinthattam. Akárhogyis, adtam ennek e novellának egy esélyt, miután elolvastam az első három fejezetet, amit Jeaniene tett fel a blogjára.

Baromi nagy idióta lettem volna, ha nem szerzem meg és olvasom el az egészet!! Talán mi, Frost fanok, kihagyhatjuk az előzményt Bonesal és a történetet az XY esküvőjéről – amik valószínűleg ugyanolyan izgalmasak, mint a nagy könyvek – ha nem tudjuk megszerezni, DE EZ, bajtársaim, EZ KÖTELEZŐ OLVASMÁNY!!!

Már most megmondom, hogy ha elolvassátok azt az első három fejezetet, mikor a végére értek, akár ölnétek is a folytatásért. Esküszöm az élemre -amit nem teszek gyakran-, hogy ez a kis „rövid” novella sokkal jobban tetszett, mint a legutóbb kiadott Cat & Bones nagy könyv – ami tőlem 4 csillagot kapott –, a One Grave at a Time!!

Na de nézzük mire is számíthatunk ettől a kis sztoritól:
Ian fanok… Iannek akkora szerepe van ebben, mint még soha, egyik könyvben sem!! Éljen Éljen!! Ugyanolyan ingerlékeny, mint mindig és vicces, mint a fene!! Ezen felül még láthatjuk az örökké hűséges oldalát is. Azt hiszem már az OGAAT óta vagyok Ian fan, de itt…itt teljesen megfogott. -Neeeem kell rosszra gondolni… szívem maradt Bonesé!-
ÉS „valami van a nadrágjában, amire Cat sosem számított volna…” Bevallom hősiesen…Én sem!! És a végén…. Jesszuska… a végén van egy hatalmas… mondom HATALMAS csavar, ami a feje tetejére állítja Ian és Bones – de nagyjából mindenki, akik hozzájuk kapcsolódnak valahogy – életét…

Cat fanok… Cat pöpec, mint mindig. Újra láthatjuk, hogy tényleg bármit megtenne a szerelméért, Bonesért. Akár meg is halna érte… Kevésbé szarkasztikus és vicces, sokkal inkább okosabb, megfontoltabb, mint eddig bármikor. Ami persze tökéletesen illik a cselekményhez, mert lássuk be, nekem sem lett volna kedvem abban a helyzetben, amiben ők voltak itt, viccelődni és gúnyolódni. A helyzet pedig az, hogy eljött az idő, amikor tényleg elveszíthet mindenki, akit szeret, és úgy tűnik, hogy ezúttal nincs kiút. Először a probléma nem áll másból, minthogy adott egy új fickó, aki betolakodik az életükbe és minden figyelem rá irányul. Az „újonc”-ról kiderül, hogy közeli családtag… nem Caté, de nem ám… Bonesé!! Ez pedig kellőképpen beleköp a levesükbe és megnehezíti a döntést, amely ki húzhatja őket a trutyiból.

Bones fanok… Ez a 245. születésnapja Bonesnak!! *Boldog szülinapot énekel Bonesnak* A történet majdnem úgy kezdődik, mint az első könyv. Szerény személyem nagyon is élvezi az effajta kezdést. Próbálom nem szanaszét spoilerezni ezt a kritikát, és mivel az első három fejezet amúgyis elérhető ingyen és bérmentve az író blogján, így, hagyom, hogy magatok jöjjetek rá, hogy mire gondolok. Mindezt a saját érdeketekben teszem… bízzatok bennem! Szóval vissza Boneshoz… Rengeteg új dolgot sikerül megtudnunk a múltjáról, a családjáról, hála a szülinapi ajándékocskának, amit Anette ad neki. Eme ajándék egy élő – legalábbis nagyjából – lény és annyiraaaaa hasonlít Bonesra, de mégis annyira különbözik… -van ennek értelme??- Jó hír, hogy a harmadik fejezet végén kiderül, hogy ki ő, mi ő. Bátorkodom azt mondani, hogy ez a legnehezebb harc Bones életében, amit valaha meg kellett vívnia. Őszintén halvány lila ibolyám sincs, hogy fogja ezt Jeaniene felülmúlni a következő könyvekben, anélkül, hogy át kísérné valamelyik kedvenc karaktert az örök vadászmezőkre – márpedig ez nem fog megtörténni -. Bones világa a feje tetejére fordul és az élete a legrosszabb rémálmává alakul, amit valaha álmodni tudna…

Cat & Bones fanok… Van egy rakás romantikus pillanat és mondat. Ahogy az várható is volt, a történet azonban nincs tele erotikus jelenetekkel, mint az eddigi C&B könyvek, talán van két rövidke igazán gatyarohasztóan forró jelenet. Azonban a románcuk itt sem kevésbé lélegzetelállító, mint eddig. Ezúttal a legrosszabb csatát kell megvívniuk…

Démon fanok… IGEN!!! Örömmel jelentem be, hogy nagyjából az egész történet vonala a démonokhoz kapcsolódik. És én szinte ugráltam le-fel örömömben emiatt, ugyanis egy ideje az új szerelmem a természetfeletti teremtmények közül a démonok lettek – és még azt hitték nem tudok lejjebb süllyedni… hiába.. reménytelen eset vagyok!! – ÉS a nagy, rossz, gonosz farkas…ő..izé.. ellenség ugyancsak egy démon! Juhéééééééé!!!

Összességében: Jeaniene „rövid” karácsonyi sztorija Cattel és Bonesal tele van HATALMAS, érdekes fodulatokkal és mindegyik Bones családjához kapcsolódik… És a végső fordulat totál váratlan (aki számított rá, légyszi mondja el és esküszöm ezen túl ISTEN-nek szólítom!!… Vagy csak simán meggyanúsítom, hogy tartja a kapcsolatot Ms. Frosttal és nagy bennfentes.) Nekem ugyan csak kindle verzióban van meg a könyv, de hallottam, hogy gyönyörű keményfedeles borítója van és érdemes megvenni. Szóval kedves, édes drága Mikulás, ha valaha is olvasod ezt… EZ az, amit karácsonyra akarok!!!

Igaz, írtam már, de ismétlés a tudás… 
EZ EGY KÖTELEZŐ OLVASMÁNY minden Cat és Bones rajongónak!!!

Szóval mindenki, most, szaladjatok és vegyétek meg!!! Nem fogtok csalódni!




Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése