Kritika ~ Larissa Ione: Lethal Rider

Cím: Immortal Rider
Szerző: Larissa Ione
Sorozat: Lords of Deliverance (#3)Műfaj: paranormál-romantikus
Hossz: 464 oldal (mass market)
Külföldi megjelenés: 2012. Május 22.
Külföldi kiadó: Grand Central Publishing
Értékelés: 4.5 pont

They're here. They ride. The Four Horsemen of the Apocalypse.

Born of a match between good and evil, four siblings stand between hell's minions and everything they want to destroy. They are the Lords of Deliverance, and they have the power to ward off Doomsday...or let it ride...

Thanatos, the most deadly Horseman of the Apocalypse, has endured thousands of years of celibacy to prevent the end of days. But just one night with the wickedly sexy Aegis Guardian, Regan Cooper, shatters centuries of resolve. Yet their passion comes with a price. And Thanatos must face a truth more terrifying than an apocalypse-he's about to become a father.

Demon-slayer Regan Cooper never imagined herself the maternal type, but with the fate of the world hanging in the balance she had no choice but to seduce Thanatos and bear his child. Now, as the final battle draws closer and his rage at being betrayed is overshadowed by an undeniable passion for the mother of his child, Thanatos has a life-shattering realization: To save the world, he must sacrifice the only thing he's ever wanted-a family.

értékeljünk:

Nohát, voltam olyan szemét mákkirálylány, hogy megjelenés előtt megkaptam kritikáért cserébe. Nem is láttak az emberek, amíg ki nem végeztem, még melóból is elkéstem, mert nem voltam hajlandó időben letenni...

FIGYELEM:  A Lethal Rider a harmadik része a Lords of Deliverance sorozatnak. Ha valaki nem ismerné a sorozatot, a LoD a Daemonica világában játszódik és az Apokalipszis Négy Lovasáról szól. Ugyan nem szükséges elolvasni a Daemonica könyveket ahhoz, hogy teljesen megértsük a történetet, de én javaslom, hogy kezdjétek azokkal, mielőtt felvennétek az Eternal Rider-t (LoD #1). Semmilyen körülmények között NE olvassátok a részeket össze-vissza! Van néhány sorozat, melynél a könyvek ugyan kapcsolódnak egymáshoz, de nem szükséges sorban olvasni, például a Sötét-Vadász sorozat (azt én is össze-vissza olvasom), de ez nem tartozik közéjük.

Az Immortal Rider kritikámban tisztán és férfiasan megfogalmaztam, hogy "Ares (Eternal Rider) egy különleges helyet kapott a szívemben, amit senki sem fog tudni elvenni tőle ez tuti fix. " Emberek, ekkorát tévedni (nem emberi dolog)...! Ares, még mindig imádlak, de Than szerezte meg a pole-pozíciót.

Ami a könyv koncepcióját illeti, inkább hasonlít az Eternal Rider-re, mintsem az IR-re.  Ahogy azt már megszokhattuk, LR-ben is vannak nézőpont váltakozások: Egyszer-kétszer Kynan és Pestilence nézőpontjából, de néha Reaver (neki elég nagy szerepe van ebben a részben, és Larissa elárulta, hogy Reseph könyve után visszatérünk a Demonica világába és Reaver kap egy saját könyvet!!!) is kalauzol bennünket (és nem kisebb helyekre, mint a pokolba és mennybe… nem kispályás). Viszont, nincsenek mellékszálak, mint IR-ben, kivéve a „Hogyan semlegesítsük a Pestilence kód nevű problémát” hadműveletet, de persze ez az egész sorozat folyamán ott van.

Azonban a fő cselekmény tele van fordulatokkal. Esküszöm Larissa joggal megérdemelné a  „váratlan fordulatok királynője” címet. Frankón, szerintem több fordulat volt ebben az egy könyvben, mint az egész sorozat előző részeiben összesen (és ez mond valamit!). Thanatos agimortusa a még meg nem született fia. Ami azt jelenti, hogy a színfalak mögött (szó szerint, mert sajnos nem látjuk őt gyakran), Pestilence azon melózik, hogy megölje a gyermeket és igyekszik darabokra szedni „Sheoul-gra”-t és elpusztítani Azagoth-ot, ezzel rászabadítva a Földre a démonok és gonosz emberek lelkét, akiket az ember világban öltek meg. Semmi nagy dolog, csak a szokásos Pestilence cucc… (!SZARKAZMUS!)

Thanatos nagyon felkapja a vizet, amiért Regan elárulta őt és örökbe akarja adni a fiúkat. De nem ő az egyetlen, aki elárulta Than-t.  Néhányan Thanatos vámpírjai közül szintén meg akarják ölni a még meg nem született gyermeket. A kérdés csak az, hogy miért. És itt jön egy újabb csavar! Eközben, amíg Thanatos minden erejével azon van, hogy megvédje a babát, Regannel szép lassan egyre közelebb kerülnek egymáshoz és a gyűlölet az Őrző iránt valami mássá alakul. Regan segítségével, Thanatos könnyebben harcol a Halál ellen és le tudja győzni a gyilkolási vágyát. Imádtam a palit! Rohadtul szarkasztikus, aminek hála jó párszor leestem a székről. Ugyanakkor fantasztikus apa és társ lenne belőle. Ahogy védelmezi a fiát, attól a perctől kezdve, hogy tudomást szerez róla egyszerűen imádni való.

Regan egyetlen családja (vagyis valami olyasmi) az Aegis. Be akarja nekik bizonyítani, hogy igen is sokat ér. Éppen ezért jelentkezett önként, hogy elcsábítsa a legveszélyesebb lovast, Thanatost. De érzi a bűntudat súlyát. Plusz, úgy dönt, hogy örökbe adja a fiúkat, mert nem hiszi, hogy jó anya lenne belőle, annak ellenére, hogy szereti a gyermeket.  Adott is neki egy becenevet: „Ponyboy” (szvsz baromi cuki! Ezen is jót mosolyogtam.), mivel hogy az apja egy Lovas (Horseman). Szóval, úgy néz ki, hogy Ponyboy védelmezi anyucit a démonoktól és emberektől, de Thanatostól és a fényben járó vámpíroktól nem (Ez is egy újabb rejtély, hogy miért csak a fényben járó vámpírok érinthetik meg Regant), mindenki más, ha egy pillanatra is megérinti Regan-t, megtanulja milyen egy lórúgás (de rossz szóvicc!!) rossz oldalán állni. Ráadásul egy angyali gondviselésnek hála (újabb fordulat), néhány Aegi teljesen megzakkant és Regan és a baba életére tör, mert Pestilence és a vámpírok nem volt elég, mi? Á dehogy, imádjuk a drámát!! Már az IR-ben is kedveltem Regan karakterét, és kicsit féltem, hogy siránkozó és idegesítő csajjá alakul ebben a könyvben a terhessége miatt (már bocsánat!) és hasonlók, de nem. Ugyanannyira,(ha nem jobban) szerethető volt.

És, hogy megint felhozzak egy csavart… Kiderül, hogy van még egy prófécia a Daemonica-én kívül. Ha az nem is teljesül be, még mindig ott a Bibliai, és a Lovasok apja (én sejtem, hogy ki az és, ha igazam van mindenkinek leesik az álla, kezdve az enyémmel...) lehet a kulcs a Bibliai Apokalipszishez.

Hogy ezt még fokozzuk, a gyermek születése lehet a legjobb esély Pestilence megölésére. És utálom ismételni magam, de itt jön egy újabb csavar! Micsoda meglepetés! Tulajdonképpen tényleg meglepetés... És Reaver kapja az elismerést hogy rájött erre! Okos kis angyal... nagy bajban, mert a könyv végén, megszegte a Figyelők legfontosabb szabályát: SOHA ne avatkozz bele a lovasok próféciájába! És ő megtette... Pestilence érdekében... vagy mondhatnám úgyis, hogy Reseph? (kis célzás!!)

És a FRANCBA IS! Imádom a drámát, és tudtam, hogy ez be fog következni valahol a könyv vége felé, de az a jelenet még így is pokoli kínzás volt. Nem mondom el melyik. Nem, nem és nem!! Frankón nem voltam biztos abban, hogy most happy end lesz a vége, avagy sem… Készítsétek a zsepiket emberek!!

Kedvenc karakter(ek): Thanatos! Kezeket le hölgyeim, már lestoppoltam!!
Kedvenc jelenet(ek):  Viccelsz velem?? Naná, hogy a szex jelenetek…muhaha, jól van na, ne nézzetek így… most komolyan, képtelenség választani, nem volt olyan, amit ne imádtam volna, akkor is ha érzelmileg megviselt.

Kedvenc idézet(ek): Ebből volt sok, de próbálom leszűkíteni…

"He was going to be a father. From virgin to dad in zero to sixty." 
"First person who moves against me dies," he told them "Second person gets you all killed."
"It was just a kick. Ponyboy is really active"
"Ponyboy?" ...
"Well you're a Horseman...the father...so...Ponyboy." 
"You're an obnoxious asshole. Now, why am I a fucking idiot?"
"Man, You just opened a lot of doors with that question."

ÖSSZESSÉGÉBEN: A tartalom megérdemli, hogy ezt a címet kapta. Valóban halálos. És gyilkos! Nagyon izgalmas, gyors olvasmány szerethető karakterekkel. Szórakoztató, sosem unalmas, mindig rengeteg dolog történik, így az olvasó egy cseppet sem unatkozik közben. Tele van meglepetésekkel. Lethal Rider nem fog csalódást okozni az Ione fanoknak.


KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

+ Kritika ~ Larissa Ione: Immortal Rider

Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése