Artemis Fowl: Tündérekkel életre-halálra - Jöhet a film!



Disney és Harvey Weinstein elássa a Miramax útján létrejött csatabárdot és összefog, hogy elkészítse az ír szerő; Eoin Colfer fantasy sorozatának, az "Artemis Fowl"-nak film adaptációját. Eoin Colfer legkelendőbb könyvsorozatának főszereplője, Artemis Fowl egy 12 éves zseniális alvilági elme, aki bármit megtesz, ha nagy összegű pénzről van szó. Az exec. producerek szerepét pedig Robert De Niro és Jane Rosenthal tölti be.

Colfer sorozata, amely nyolc regényből áll, 44 különböző nyelven jelent meg, és több, mint 21 millió példányban kelt el. Számos klasszikus meseelem, mint a varázslat vagy a tündérek is megjelenik a könyvekben illetve tipikus sci-fi alkotórészeket is fellelhetünk, mint a különböző repülő szerkezetek vagy az időugrás.

A forgatókönyv író, Michael Goldenberg lesz, akinek a nevéhez olyan projektek fűződnek, mint a "Harry Potter és a Főnix Rendje", "Zöld lámpás" és "Pán Péter". Az első film az első két könyvet fogja feldolgozni, de a Disney kétségtelenül reménykedik abban, hogy egy multi-film franchise van születőben.

"A rejtély, kaland és családi hangulatának kombinációjával, az 'Artemis Fowl' nagyon is beleillik a Disney imidzsébe" mondta a Wrapnak Sean Bailey, a Disney gyártási elnöke. "Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk Harvey-val ezen az izgalmas projekten."

A furcsa együttműködésre Harvey is reagált:

"Ha öt évvel ezelőtt azt mondtad volna nekem, hogy újra a Disney-vel karöltve fogok majd dolgozni egy projekten, őrültnek hittelek volna," mondta Weinstein, a Weinstein Company társelnöke. "Úgy érzem, mintha minden körbe érne, figyelembe véve, hogy Bob Niro és Jane Rosenthal hozta el nekem anno ezt a könyvet, mikor én még mindig a Miramaxnál dolgoztam, és pár órán belül eldöntöttem, hogy igen is akarom ennek a könyvnek a filmes jogait.

Ez egy különleges projekt számomra, mert a gyerekeim imádják ezt a könyvet. Ez a történet mindenkit célba vesz és a Disneynél jobbat nem is találhatnál, akik olyan filmeket hoznak el nekünk, ami egyaránt érdekli a fiatal és idős nézőket.
"

Share on Google Plus

About DhesiX

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése