Kaszát kapott az Eye Candy


Eye Candy rajongók (köztük jómagam is) ma rossz hírre ébredhettek, ugyanis a sorozatot elkaszálta az MTV, így nem lesz 2. évad.

A 10 epizódból álló első évad egy rettentő rossz, 0.3-as átlag nézettséget produkált a 18-49 évesek körében, csupán 590.000 nézővel. A sorozat januárban indult, az évad finálé március 16-án volt

Az Eye Candy R.L. Stine best seller regényén (lazán)alapuló cyber thriller. A történet szerint Lindy egyedül él lázadó tinédzser húgával. Egy nap  azonban a húgát elrabolják, ennek hatására három évvel később Lindyből zseniális hacker lesz, és mindent megtesz, hogy megtalálja húgát, közben a rend őreivel is meggyűlik a baja. Barátnője, Sophia beregisztrálja Lindyt (Eye Candy néven) egy társkereső weboldalra (Flirtual), ahol többen is elhívják a fiatal lányt randevúzni, ám az egyik udvarló más, mint a többiek: egy sorozatgyilkos tech zseni, aki teljesen megszállottja lesz Lindynek. Pár rész után Lindy elkezd a a new york-i rendőrség cyber egységének dolgozni, és megkezdődik a vadászat a Flirtual gyilkos után. De vajon ki a vadász és ki az áldozat? Vajon Lindynek sikerül megállítania a gyilkost, mielőtt mindenkit elveszít, akit szeret? Még fontosabb: sikerül-e időben megtalálnia húgát?

A sorozat szál egészen változatos, kezdve Lindy húgának elrablásával, majd a Flirtual gyilkos, aztán néha átvált bűnügyi sorozatba, mikor egy-egy epizód erejéig a cyber egység, és ezzel Lindy is a főszálaktól teljesen elkülönülő bűnügyekre fókuszál. 

Ami engem személy szerint megfogott az a technikai része, az az igazi geek cucc, a Flirtual gyilkos, a briliáns fordulatok, a remek humor, és hogy közben mégis ilyen rohadtul sötét és feszült, és tökéletesen bemutatja mennyire veszélyes és képmutató hely az internet. A Flirtual gyilkos azért lesz talán az egyik legérdekesebb főellenség a nyomozós thrilleres sorozatok közt, mert saját narrációja és saját nézőpontja van. Néhány rész elején és/vagy végén az ő gondolatait az ő véleményét hallhatjuk, illetve az ő szemén át láthatunk bizonyos jeleneteket (igen, gyilkosságokat is). Rendkívül intelligens, ám egy igazi pszichopata, de képes bárki bőrébe bújni. Aki szereti ezt a három dolgot, az mindenképp adjon egy esélyt a sorozatnak, kasza ide vagy oda.  

Jó hír, hogy aki a kasza miatt félne belekezdeni/folytatni az első évadot megnyugodhat, mert a sorozat legérdekesebb szálát (Flirtual gyilkos) az évad végén megoldották és lezárták, a második évadra hagyva a a kevésbé érdekeset (Lindy eltűnt húga). Bár kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy nem minden úgy történt, ahogy azt gondoltuk, és hogy testvérének eltűnése mögött nagyobb dolgok állnak, sejthető volt, hogy az ilyen nézettség mellett egy ilyen főszállal nem fog sokáig jutni. És bár még így is a szívem szakad meg érte, hisz nem láthattuk a 2. évad forgatókönyvét, lehet, hogy lett volna benne valami szuper mellékszál, ahogy az elsőben, de így tudatlanul könnyebben feldolgozom ezt a kaszát, és hálát adok a fantasztikus első évadért.

Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése