Mark Lawrence - Jorg Hollywoodban?




A 'Széthullott birodalom' c. könyv sorozat szerzője, Mark Lawrence a napokban tett közzé a blogján egy érdekes és biztató bejegyzést, miszerint Hollywood végre érdeklődik a sorozat iránt és akár egy Tv sorozat is készülhet belőle.


"Időről időre, kapok egy-két e-mailt a filmekkel kapcsolatban. Gyakran lelkes amatőröktől, akik szeretnének valamit kezdeni a 'Tövisek hercegével'. Néha beesik egy-két forgatókönyvíró, akik egy forgatókönyvhöz szeretnék megszerezni a jogokat, és egyre gyakrabban kapok leveleket olyanoktól, akik a ranglétra legalján szerepelnek egy media cégnél, akiknek feladata úgy tűnik, hogy olcsón felvásárolják egy halom könyv jogait, hátha beválik nekik és felkerülhetnek a nagy nevek közé." - írta Lawrence.

Azonban tavaly végre egy valós, reményteli e-mailt kapott, méghozzá Wolfgang Hammer-től, a CBS Films egyik társ vezetőjétől, A fekete ruhás nő Executive producerétől.

 "Amikor tavaly kaptam [Lawrence] egy e-mailt Wolfgang Hammertől, az első gondolatom az volt, hogy 'király név!' és 'már megint...' ebben a sorrendben.

Aztán rákerestem, és láttam, hogy ő az exec. producere a 'Fekete ruhás nőnek, és mostanában a 'Kártyavár' c. sorozat szülőatyja, amit a Netflix is megvett, és annak ellenére, hogy internet-only kiadásról beszélünk, 9 Emmy jelölést zsebelt be."

Szóval álmunk biza valóra válhat, de ehhez Hammer és Lawrence a MI - rajongók/olvasók - segítségét kéri!

"Dióhéjban, Wolfgang minden szinten beakarja vonni az olvasókat. A kezdeti szakaszokban ebbe beletartozhat a konzultálás a rajongókkal, a változtatásokkal/kompromisszumokkal kapcsolatban, amin egy könyvnek át kell mennie, amikor a képernyőre viszik." - magyarázta Lawrence. "Később talán még a próbafelvételeknél is szavazhatnak az olvasók, hogy befolyásolják milyen színészek kaphatnak különféle szerepeket, vagy ajánlhatnak színészeket egy-egy szerepre, akiket aztán behívnak egy próbafelvételre. Még akár olvasói design és különféle műveket is felhasználhatnak."

Hogyan segíthettek?

Hammerék létrehoztak egy oldalt, amit Facebook profilunkkal könnyedén használhatunk. A témához kapcsolódó beszélgetéseket, szavazásokat lehet indítani, ötleteket és képeket lehet megosztani.

Lawrence összeszedett pár dolgot, ami a könyvet és a lehetséges tv sorozatot hasonlítja össze. A dokumentumot innen letölthetitek.

A mi, azaz az olvasók feladata, hogy csapjunk jó nagy zajt, azaz minél többen vegyünk részt ezekben a beszélgetésekben, és segítsük terjeszteni a hírt. 

Ugyan semmit nem ígértek, de meg van rá az esély, hogy így végre láthatjuk szeretett Jorgunkat a Tv képernyőn is. Plusz, részt is vehetünk annak elkészítésében.


***Amennyiben van valami jó ötletetek, vagy rajzotok esetleg csak a véleményeteket szeretnétek megosztani a szerzővel illetve Hammerrel, de nem tudtok angolul, a kommentben írjátok meg, és mi pedig igyekszünk továbbítani!***




Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése