A Hónap Legjobb könyve: 2014 Április



Megint rákaptam a heti mémekre, amiket folyton elfelejtek, de sebaj. Miközben keresgéltem, rátaláltam a "Best of the Bunch" havi mémre, amit az Always Lost in Stories külföldi blog csinál.

A lényeg: "A Hónap Legjobbja" rovatban értelemszerűen minden hónap végén a résztvevők megoszthatják mit olvastak és értékeltek abban a hónapban, kiválaszthatják kedvencüket, amit a "A Hónap Legjobbja" díjjal jutalmazhatnak.

Könyvek, amiket Áprilisban olvastam:

Sherrilyn Kenyon: Illusion
Jay Kristoff: Stormdancer – Vihartáncos
Morgan Rice: A királyok sorsa
Beth Revis: Across the Universe – Túl a végtelenen
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út
Wendy Higgins: Angyali szövetség

Sherrilyn Kenyon: Illussion 5✮
Jay Kristoff: Stormdancer - Vihartáncos 4,5✮
Morgan Rice: A Királyok sorsa 3
Beth Revis: Túl a végtelenen 4
Moira Young: Vérvörös út DFN (Félbehagyott)
Angyali szövetség 4

És a "Hónap (két) Legjobbja"...

Mivel képtelenség volt dönteni a kettő közt, 
így ezúttal külön hozok egy angol és egy magyar megjelenést.
Sherrilyn Kenyon: IllusionJay Kristoff: Stormdancer – Vihartáncos

Nick és Buruu

Illusion

Fülszöveg
Be careful what you wish for… 
You just might get it. 
Nick Gautier is tired of his destiny. He doesn’t want to be the son of a demon who’s fated to end the world. Nor does he want to see another demon or other preternatural creature who wants to kill or enslave him. He just wants to be normal and have normal problems like everyone else. But normality isn’t all it’s cracked up to be. 
When he gets sucked into an alternate reality where his mother has married his mentor and his Atlantean god best friend has become a human geek, he begins to understand that no life is free of pain, and that every person has a specific place in the universe… Even the son of a hated demon. 
Most of all, he sees that his powers aren’t the curse he thought they were, and that the world needs a champion, especially one its enemies can’t imagine rising up to defend the ones he should destroy. 
Old enemies and new friends square off for a major battle that will either restore Nick to his real world, or end him forever.

Kenyon megint lenyűgözött, és bebizonyította, hogy még az első blikkre a leghülyébb ötletnek tűnő sztoriból is briliáns könyvet tud kihozni. A Chronicles of Nick 5. része eddig talán a legjobb a sorozatban. 

Stormdancer - Vihartáncos

Fülszöveg
HALDOKLÓ FÖLD
A Shima Birodalom az összeomlás szélén táncol; a szigeten élő nemzet régebben gazdag hagyományokkal és mondákkal rendelkezett, mára azonban lakóit megtizedelték a Lótusz Céh ipari fejlesztései és a gépek imádata. Az ég vörös, mint a vér, földje haldoklik a szennyező mérgektől, a hatalmas szellemállatok pedig, melyek régebben a vadonjaiban kóboroltak, örökre eltűntek.
A LEHETETLEN FELKUTATÁSA
A Shima Birodalom udvari vadászai megbízást kapnak a sóguntól, hogy kapják el a mennydörgéstigrist – egy mondabeli félig sas, félig tigris teremtményt. De minden bolond tudja, hogy ezek a vadállatok már több mint egy évszázada kihaltak, mégis, ha üres kézzel térnek haza, a sógun halállal bünteti őket.
TITKOLT ADOTTSÁG
Yukiko a Róka klán gyermeke, aki olyan adottsággal bír, amiért – ha kiderül –, a Lótusz Céh kivégzi. A lány elkíséri apját a vadászatra, melynek során égi hajójuk lezuhan, és a fiatal lány Shima utolsó megmaradt vadonjában találja magát, ahol a társa csupán egy dühös, röpképtelenné tett vihartigris lesz. Bár a lány hallja a gondolatait, és megmentette az életét, csak abban lehet biztos, hogy az állat inkább látná holtan, minthogy segítsen neki.
Ám végül rettenthetetlen barátság szövődik köztük, és kihívják maguk ellen a birodalom hatalmasságainak haragját.

Visszavonhatatlanul beleszerettem a történetbe, a világba, a mitológiájába és a szereplőkbe is. Részletes kritika itt olvasható.



Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése