Így folytatódott volna a Star-Crossed


A Star-Crossed volt idén az egyik legígéretesebb újonc sorozat, legalábbis az első pár és az utolsó néhány rész alapján. Kis nézettsége ellenére nagy felháborodást keltett, amikor a CW bejelentette, hogy nem lesz folytatás és más csatornák sem veszik át.

Jó hír viszont, hogy Zap2it és Meredith Averill, a sorozat anyja megajándékozott minket egy interjúval, amelyben Averill elmondja, hogy mik lettek volna a főbb cselekményszálak, ki halt volna meg, mi történt volna azokkal az Atrian hadihajókkal és hogy végződött volna a Roman - Emery - Greyson szerelmi háromszög (bizony, még húzták volna, mint a rétest), ha megélte volna a sorozat a tervezett 7 évadot.

Averill válaszai és tervei alapján egyébként most már érthetőbb, hogy miért kaszálta a CW. Mi is ezt tettük volna, mondván jobb a csúcson abbahagyni. Na de nézzük is azt az interjút:

~~~



Zap2it: Az emberek nem haltak meg, ugye? 
Averill: A végén, amikor mindenki elájult az csupán az energiahullámnak köszönhető. Néhányuk elvesztette az eszméletét - Emery, a Mardi Gras tömege -, de senki sem halt meg. [Még Grayson sem, akit meglőttek a fináléban.]

Hát, azért voltak elhalálozások. 
Két áldozata volt a finálénak. Zoe biztosan halott, és sajnos Taylor és Derek babája sem úszta meg épségben az autóbalesetet. És bizony a Mudbug is károsodást szenvedett, ami amúgy egy szuper Lukas történetszál része lett volna a második évadban. 

Mi történt volna a 2. évad első részében? 
Úgy terveztük, hogy előre ugrunk három hónapot az időben, és kiderül, hogy a kormány vért izzadva igyekezett titokban tartani mit is csinált valójában a Suvek. A nyilvánosság semmit sem tud arról, hogy egy jelet küldött a hadihajóknak. A kormány azt mondta nekik, hogy a robbanás egy sikertelen Atrian terrortámadás volt, de sikeresen elhárították a veszélyt.  Időközben az integrációs program felfüggesztésre került, és Edendale mondhatni rendőrállammá vált.

A kormány készít egy feketelistát a potenciális Atrian szimpatizánsokról, akiket figyelnek és egy új főgonoszt hoztunk volna be: egy veszélyes katonai tábornokot, aki félre tolja Gloriát és teljes szívéből ellenzi a barátságos viselkedését az Atrianokkal.
Aztán láthattuk volna, hogy a Szektoron belül még rosszabb a helyzet. Olyan, mint egy körzet a Éhezők Viadalában. Foglyokként élnek. Nincs többé piac. Az élet sokkal komorabb, mint az első évadban, ahol az Atrianokat rutinszerűen kihallgatásokra hurcolják, ahonnan többé nem térnek vissza. Ennek az oka, hogy a kormány tudja, hogy az Atrian hadihajók közelednek, és tudni akarják, hogy mikor érik el a Földet és pontosan mit fognak csinálni, ha ideértek. Hogy üzenetüket komolyan vegyék, Atrian terroristákat (Trag) végeznek ki nyilvánosan.

Aztán megtudjuk, hogy a következő kivégzés áldozata Teri, így Drake és Roman összefog, hogy megmentsék barátjukat. A küldetésük alatt rájönnek, hogy a kérdés egyáltalán nem az, hogy mikor ér ide az Atrian erősítés, ugyanis már itt vannak.

Láthattuk volna, hogy vannak ezek a kis, könnycsepp alakú személy szállító hajók, amik észrevétlenül jöttek le és olyan Atrian gyógynövényeket hoztak magukkal, amelyek képesek megváltoztatni a Föld terepét és az éghajlatát. A fő tervük [ahogy arra később rájöttünk volna] az, hogy lassan Atriává változtassák a Földet, ami lényegében egy vízi világ, amely lehetetlenné tenné az emberek számára, hogy túléljék azt az éghajlatot.

Mielőtt Roman és Drake többet derítene ki ebből, elfogja őket a nagy gonosz fickó és Roman arra kényszerül, hogy Teri életéért cserébe alkut kössön vele. Megígéri, hogy segít megtalálni az Atrian ügynökök vezetőjét, de amit Roman sem tud, hogy az valójában Teri apja.

De ez csak Roman. Mi a helyzet Emeryvel? 
Itt jön az, hogy miért lett volna Emery és Roman kapcsolata tele folyamatos konfliktusokkal: Emlékszel a fekete listára az Atrian szimpatizánsokkal? Emery természetesen rajta van azon a listán. Az első epizódban láthattuk volna, hogy a kormány emberei egyszer csak megjellennek Emeryék házánál, és a családjával együtt elhurcolják kihallgatásra. A lánynak az apja segít megszökni, tudja, hogy a lánya veszélyben van. Emeryből szökevény lesz, az állam ellensége és az ő küldetése ebben az évadban, hogy tisztázza a nevét és megállítsa a nagy, gonosz kormány fickót. Ugyanakkor, Romannek fenn kell tartani a látszatot, hogy valóban segít az Atrian ügynökök fejesének előkerítésében. Ez közvetlen egymással szembe állítja őket. 

Imádtuk annak a lehetőségét, hogy Emeryt teljesen más megvilágításban láthassuk. Folyamatosan azzal viccelődtünk, hogy olyan lenne, mint Katniss és Julian Assange keveréke. Nyílván semmi esélye rá [egyedül] - egyetlen lánynak kissé túl nagy falat a kormány megdöntése, de segítségül hívná az összes barátját.

Grayson, a családi kapcsolatait kihasználva találna neki egy helyet, ahol élhet, és úgy gondoltuk, hogy szuper lenne látni, ahogy Emery kinn él egy mocsári kabinban, biztonságban. Egy teljes átalakításon esne át, amiben Taylor segítene neki, megváltoztatnák a külsejét, hogy ne ismerjék fel olyan könnyen. Eric pedig megtanítaná egy két önvédelmi fogásra. Érdekes lenne látni, ahogy Eric lőni tanítja Emeryt. Egyszerűen imádtuk az ötletet, hogy a gyerekeink összefognak a közös cél érdekében, hogy segítsenek Emerynek a kormány megállításában, és hogy Emery sokkal keményebb, most, hogy személyes bosszúja hajtja. 


Na de mi történne a többi szereplővel?

Grayson, ahogy az már fentebb kiderült, túlélte volna a golyót, és egyre közelebb kerültek volna Emeryvel, egy újabb lyukat ékelve ezzel Romery hajójába. 


Julia is kisebb változásokon ment volna keresztül - hála a cyphernek és Roman vérének -  előbb utóbb kialakult volna közte és Roman közt egy pszichés kötelék, azaz ő is érezné egy bizonyos szinten azt, amit Roman érez, mindegy milyen messze vannak egymástól. Nem alakulna ki románc köztük, de kapcsolatuk érdekes fordulatot venne. 



Lukas - tekintve, hogy a Suveknek hála a szülei szinte teljesen tönkrementek, plusz folyton azt látta, hogy a barátai újra és újra Atrianok kezei által szenvednek - és ne elejtsük el azt sem, hogy fekete cypher csordogál az ereiben - teljesen Anti-Atrian módba váltana. Sokkal sötétebb karakterré válna, és tulajdonképpen egy ketyegő bomba lenne az Atrianok számára. A fekete cypher parazitaként él a testében, amit kibocsájthat a világra, így a 2. évad egyik váratlan gonoszává válna. 

Taylor (és Draylor) sajnos elvesztette a babát az autóbalesetben, és Drake-kel nehezen tudják fenntartani a kapcsolatukat, illetve képtelenek visszatérni ahhoz a szexuális töltetű, izgalmas kapcsolatukhoz, ami volt. Azonban a gyermekük elvesztése olyan dühöt kelt bennük, amiktől erősebbek lesznek és amiért még jobban van okuk harcolni. Taylorban még mindig maradt egy kis Atrian DNS, ami szupererőt kölcsönzött neki a fináléban, de nem tudja, hogy használja, ezért úgy gondoltuk, hogy behozunk pár klassz jelenetet, ahol Drake igazi harcossá képezné ki, és megtanítaná neki hogy "aktiválja" a szupererejét.


Julia és Eric (és Sophia) biztosan együtt [Julia és Eric] maradtak volna. Látni akartuk, hogy változik az Anti-Atrian és az Atrian-fanok hozzáállása a Suvek okozta események után. Julia és Sophia kicsit naívak, de szuper optimisták, valóban elhiszik, hogy működhet ez az egész, és hogy tényleg létezik igazán jó a világban. A történtek után kíváncsiak voltunk, hogy ez változna-e. Julia kissé pesszimistább lett utána, és talán Eric az, akinek meg kell győznie, hogy tényleg működhet az együttélés. Ugyan ez a helyzet Sophiával, aki valószínűleg a legnagyobb támogatója volt az integrációnak a kezdetek óta. Vajon, milyen hatással voltak a történtek a véleményére?


Gloria és Saroya: Gloriát elnyomja ez az új nagy rossz karakter, és szinte semmi befolyása nincs. Nem beszéltünk arról, hogy újra egyesülne-e a fiával, de szerintem érdekes lenne. Szuper lenne egy kis bepillantást nyerni Eljida-ba [Atrian menedék]. Nem volt szó arról, hogy teljes epizódok játszódnának ott. Biztos, hogy láttuk volna még Saroyát. Felelősnek érezheti magát a Suvek miatt, úgyhogy valószínűleg felkereste volna a fiát, hogy segítsen nekik a harcban.


Roman és Teri: A törzsek egyesítéséért és a béke teremtésének érdekében egy eljegyzést terveztünk Roman és Teri között. Eleinte személyes okokból foggal körömmel ellenállnának, de ugyanakkor értik, miért lenne jó a népük számára, ha látnák Terit, a legerősebb Trag lányát, és Romant, Nox fiát együtt. Mindig is ott lapult köztük egy bizonyos vonzalom, még akkor is, amikor Emery belépett a képbe. Történelmük is van és a tagadhatatlan kémia működik köztük. Szóval ez egy bonyolult döntés kettőjüknek. 

Végezetül, Romery: Emery és Roman lett volna a végjáték? 

Ez ellentmondásos lesz, és a " Dawson és a haverok"-at fogom használni példaként, de a fejemben, Grayson az ő Pacey-je és Roman az ő Dawson-ja. Szükségük volt egymásra, hogy megmentsék a világot és valóban megmentették volna a végén a világot, de ez nem jelenti azt, hogy összetartoznak. Ugyanúgy, ahogy fontos volt hogy Joey Potter és Dawson együtt legyenek a felnőtté válásuk érdekében, ugyanolyan fontos volt, hogy Emery és Roman együtt töltsék azt a pár évet, annak érdekében, hogy megmentsék a fajtájukat és a világot.

A nap végén mindig arra jutottam, hogy Emery és Grayson lesz a végjáték. Grayson nem ellentmondásos. Számára nem bonyolult, amit a fináléban is elmond: számára mindig csak Emery lesz. Romannel ott van a komplikáció, amit a végzete hordoz magával, az hogy az Atrianok vezetője legyen, és ezt nem hagyhatja figyelmen kívül. Ha elértük volna a 7. évadot, Emery ide-oda pattogott volna a két srác között, de végül  Emery és Grayson illetve Roman és Teri végjáték alakult volna ki. 


forrás


Szóval, 7 évad és semmi űrharc vagy Atrian invázió? Köszönjük CW, hogy megkíméltél minket 7 évadnyi szerelmi négyszögtől. Bár azért gonosz Lukast szívesen megnéztük volna... 
Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése