Richelle Mead új könyve



A Vámpírakadémia és a Vérvonalak írónőjére nem lehet mondani, hogy nem produktív. Már három sorozatot tudhat maga mögött, és a Vérvonalak is februárban ér véget a hatodik, és egyben utolsó kötettel (The Ruby Circle), így már csak az Age of X sorozat marad. Vagy mégsem?

Nem bizony, ugyanis Mead új vizekre evez, és már az év végén csatlakozhatunk hozzá. Az írónő azonban megszakítja jó szokását és ezúttal nem egy új sorozatba kezdett bele, hanem egy önálló YA fantasy könyvet kapunk majd tőle.

Az új könyvről


A könyv a Soundless (Hang nélkül) címet kapta. Ez lesz Mead első önálló regénye és első fantasyja, melyet a kínai folklór ihletett. Egy elszigetelt hegyi faluban játszódik, ahol generációk óta senki sem beszél. A Publishers Weekly-nek adott interjújában Mead mesélt egy kicsit a könyv hátteréről,  inspirációjáról és a történetről is.

Mindig is nagy rajongója voltam az epic fantasynak. Ezen nőttem fel, és mindig azt hittem, hogy ebben a műfajban fogok majd írni. Egy epic történetet akartam írni és egy teljes világot akartam teremteni, de rájöttem, hogy a legtöbb fantasy a nyugati folklóron - mint a Kelta és a Norvég - alapul és nem nagyon látni ősi kínai mitológián alapuló fantasy történeteket, pedig az tele van mindenféle szuper dologgal. - Richelle Mead

A Soundless középpontjában Fei áll, egy lány, akinek elszigetelt falujában évszázadok óta nem hallottak semmilyen hangot. Csakúgy, mint a többi lakó, Fei nem hall, és beszélni sem tud. Ám attól kezdve, hogy egyik éjjel egy intenzív zajra ébred, a hang egy olyan fegyverré válik, aminek segítségével megmentheti népét az elnyomó rezsimtől.

A hallás része a történetnek nagyon érdekes és nagy kihívás volt számomra. Nem csak azt kellett kigondolnom, hogyan maradnak életben ezek az emberek ebben az elszigetelt faluban, ha képtelenek kommunikálni egymással, de arra is ki kellett találnom egy módszert, hogyan közvetítsem Fei - a narrátor - érzéseit és gondolatait, hiszen egészen addig nem tudja szavakkal kifejezni, amíg hirtelen rá nem jön, hogy ő - valamilyen érthetetlen oknál fogva-  hall. Mindez nagyszerű kihívásnak bizonyult, de mindig is ezeket  a lehetőségeket keresem: hogy jobb íróvá váljak azáltal, hogy új dolgokat próbálok ki. - Richelle Mead

Bár a Soundless eléggé eltér Mead vámpíros sorozataitól, azt megígérte nekünk, hogy azért a jó dolgok nem változtak. Ezúttal is lesz szerelmi szál, és egy vad, erős főhősnő. Fei azonban a kultúrája miatt sokkal tiszteletteljesebb és kevésbé az a gondolkodás nélküli "ami a szívemen, az a számon" típus. 

Mead azt is elmondta, hogy egy egészen új kihívás volt számára, hogy egy történetívet és a karakterfejlődést egy könyvbe sűrítse: 

Teljesen más volt, hiszen a Soundless tényleg egy epic, hősies sztori, és egy új világ szabályait és egy új karaktert kellett megismernem, míg a sorozataimban a rendszerek, a helyszínek  és a nevek már a helyükön voltak és kívülről ismertem a világukat. Itt sok mindent beleakartam sűríteni egy könyvbe, anélkül, hogy lehetőségem lenne függővéggel zárni, ami valljuk be az írók számára egy komoly mankóként szolgál. Olyankor mondhatom, hogy 'Oké, egyelőre végeztünk - majd a következő könyvben foglalkozok ezzel!' Igaz, a függővégek magukban is nagy kihívások. De egy önálló kötetnél nyilván szükséges, hogy mindent szépen lezárjunk. - Richelle Mead

Mead felelős szerkesztője, Jessica Almon - akivel már a kezdetek óta együtt dolgoznak - is megnyugtatta a rajongókat:

Ez valóban az egyik leginnovatívabb YA regény, amit valaha olvastam. Merész lépés Richelle részéről, ugyanakkor a tökéletes előre lépés is. Bár ez az ő első fantasy, és első önálló regénye, a könyv hozza mindazt, amiben Richelle a legjobb és amiért a rajongói szeretik: a világot, ami nagyon különbözik a miénktől, de mégis nagyon reálisnak érezzük, egy megigéző hősnőt, erős szerelmi szálat, romantikát, hatalmas téteket, és persze rengeteg kalandot.  - Jessica Almon

A Soundless 2015. November 17-én jelenik meg. 


Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése