A BBC-nél készül a Mindenszentek trilógia tv sorozat



Deborah Harkness facebook oldalán osztotta meg, hogy készül a Mindenszentek trilógia (All Souls Trilogy) tv sorozat a BBC-nél. Az írónő nem sokat tudott mondani a témában, de jóravaló optimistaként nyugtatgatta rajongóit: 

Biztos vagyok benne, hogy óvatos őrzői lesznek a karaktereknek, akiket szerettek és abban is, hogy a BBC valami fantasztikusat fog alkotni.  - Deborah Harkness


Kiadó: CARTAPHILUS KIADÓI KFT.
Oldal: 696
Kiadás éve: 2011
Fordító: Baló András Márton

Diana Bishop, az alkímia történetével foglalkozó fiatal történész – aki akarata ellenére lett boszorkány, és azért választotta a tudományos pályát, mert így kíván megszabadulni e terhes örökségtől – az oxfordi Bodley könyvtárban ráakad egy titokzatos, elveszettnek vélt könyvre, az Ashmole 782 névre hallgató kéziratra. A Diana körül gyülekező túlvilági teremtmények központi figurája egy ezerötszáz éves vámpír, Matthew Clairmont, aki mellesleg az oxfordi egyetem professzora és az Angol Tudományos Akadémia tagja. Ők ketten elhatározzák, hogy megfejtik az eltűnt kézirat titkát. Deborah Harkness regénye ennek az izgalmas vállalkozásnak és kettőjük kapcsolatának története.




Kiadó: CARTAPHILUS KIADÓI KFT.
Oldal: 696
Kiadás éve: 2014

A boszorkányok elveszett könyvéből megismert Diana Bishop és Matthew Clairmont szerelme továbbra is izzik, kalandos történetük egyre újabb fordulatokat vesz térben és időben. Diana ugyanis nemcsak történész, hanem boszorkány is, a vonzó Matthew pedig vámpír. Mivel az oxfordi könyvtárban őrzött rejtélyes kézirat eltűnése nem hagyja őket nyugodni, a nyomába erednek, de nincsenek egyedül: démonok, vámpírok, boszorkányok akadályozzák őket. Elhatározzák hát, hogy visszautaznak az időben a kézirat keletkezésének korába, így próbálják megszerezni. Diana korábban tudomást sem akart venni őseitől örökölt képességeiről, most viszont sürgető vágyat érez, hogy elsajátítsa a boszorkánymesterséget. Amikor ott találják magukat az 1590-es évben, Londonban, körülöttük nyüzsögnek a költők, színműírók, udvaroncok – és persze a természetfeletti lények. Ők megérzik, hogy Diana közülük való, ő pedig lassan tudatára ébred a hatalmának. Amire nagy szüksége is lesz, mivel hanyatlóban a vámpírok népe, és az okok kiderítése rájuk vár. Nemsokára már a prágai császári udvarban fürkészik a kézirat titkát…

Az éjszaka árnyai nem pusztán borzongatóan szenvedélyes szerelmi történet és kalandos időutazás, hanem egyszersmind a játékos kedvű író megelevenedő fantáziája az Erzsébet-korról: találkozunk a szerzőtársától ötleteket kunyeráló Will Shakespeare-rel, nagy hatalmú államférfiakkal – és persze magával a szűz királynővel is. A szerző valósággal lubickol a korabeli környezetben, s így az olvasó is nagy örömét leli abban, hogy az elbűvölő hősnőt elkísérheti a múltba. Varázslatos íráskészségével Deborah Harkness ismét lenyűgözi rajongóit: ahogy a mágia és az intrika szövevényéből letehetetlen történetet kerekít, az csakugyan boszorkányos.


A könyveket több, mint 36 nyelvre fordították le a világon. A trilógia első része nálunk 2011-ben jelent meg a Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában A boszorkányok elveszett könyve címmel, majd ezt követte tavaly a második rész, Az éjszaka árnyai. Az utóbbi megjelenésének alkalmából Harkness tavaly novemberben hazánkba is ellátogatott, hogy megismerkedjen a rajongókkal.




Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 megjegyzés:

  1. Nem tud valaki valamit, hogy alakul-e a film vagy lesz-e egyatalan? Koszi: Reni

    VálaszTörlés
  2. Tényleg megvalósul! Sorozat lesz (8 részes), most forgatja a SKY1 (szeptember közepe óta). Egy néhány órás filmbe nem lehetet volna belesűríteni a cselekményt. Jövőre jön ki. Főszerepben Matthew Goode és Teresa Palmer. És ez igaz. :-) Már az imdb-n is fent van.
    http://www.imdb.com/title/tt2177461/

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok! Lehet már tudni valami fejleményt? :)

    VálaszTörlés