TRAILER: A Maximum Ride adaptáció előzetest és posztert is kapott


James Patterson nem mondható szerencsés írónak, amikor a könyvadaptációkat emlegetjük. A könyveit szeretik, de a belőlük készült filmek eddig leginkább csak akadályba ütköztek.

Az egyik legsikeresebb sorozata a YA fantasy, a Maximum Ride sorozat kilenc résszel ért véget 2015 közepén. Itthon a Könyvmolyképző kiadó kezdte el és az első három rész magyarul is kapható.
Hat felejthetetlen kölyök – család és otthon nélkül – az életéért fut. Maximum Ride és a legjobb barátai egy kísérlet eredményei: repülésre tervezték őket. De ezzel még nem ér véget csodálatos képességeik listája. Most megléptek, és tudniuk kell, ki hozta létre őket, ki vadászik rájuk, és miért tervezték úgy őket, hogy az emberek felett álljanak.
A Maximum Ride próbált több médiát is meghódítani, készült belőle manga is, illetve a Marvel tavaly indított egy 5 részes képregénysorozatot is Max Ride: First Flight névvel. Rengeteg rajongói youtube videó és websorozat készült belőle, így nem csoda, hogy 2007-ben fel is merült egy mozifilm gondolata, ráadásul Avi Arad (Vasember, X-men, Pókember) lett volna az egyik producer. 2008-ban bejelentették, hogy a Columbia Pictures meg is vette a filmes jogokat és 2010-re tervezték az első filmet, amit Catherine Hardwicke (Twilight) rendezett volna, és Don Payne (Thor) írta volna a forgatókönyvet. Ezt követően Hardwicke végül újraíratta a forgatókönyvet, ami miatt a film megjelenése 2013-ra csúszott, ám ekkor már 3D-ről is beszéltek. 2012-ben Hardwicke azonban kilépett a projektből, 2013-an pedig sajnálatos módon Payne is elhunyt, így gyakorlatilag az egész projekt a süllyesztőben végezte.

Egy év elteltével felröppent a hír, hogy a Collective Digital Studio, ami azóta már Studio71 névre hallgat egy websorozatot csinál belőle, ami 2015 második felében kezdődött volna. Ebből úgy éz ki mégiscsak film lett, igaz, egy kis költségvetésű film.

Jay Martin rendezi, a producer pedig egy híres YouTube sztár, Jenna Marbles. A szereplőgárdát Allie Marie Evans (Max), Patrick Johnson (Fang), Lyliana Wray, Luke Gregory Crosby, Gavin Lewis, Tetona Jackson, Zayne Emory, Carrie Wampler, és Peter O’Brien vezetik.

A Maximum Ride film Augusztus 30-tól lesz elérhető az iTunes-on. A jó hírt egy trailer és egy poszter segítségével osztották meg:


Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 megjegyzés:

  1. ez szomorú.. pedig a DC vagy a Marvel simán meg tudná úgy csinálni hogy a szánk tátva maradjon... szomorú hogy ilyen silány film lett, és persze nem is hallott senki róla, még én aki a könyvsorozatot végigolvastam...

    VálaszTörlés