TOP 5 Vasárnap #4 - 2016 Várólista



Visszatér a Top 5 vasárnap!
A FüggőVég minden vasárnap egy új könyves rovattal jelentkezik, melynek neve TOP 5 Vasárnap! Az ötletet egykedves külföldi blogger ismerősömtől, a Larissa and Friends' Bookish Life angol blogtól nyúltam le, ahol már több éve aktívan részt veszek a kezdeményezésben. 


A Lényeg:

Minden vasárnap egy TOP 5-ös listát teszünk közzé. A lista bármiről szólhat majd, aminek köze van a könyvekhez, filmekhez, videojátékokhoz. Minden héten új témával jelentkezünk. Bárki nyugodtan csatlakozhat hozzánk a saját TOP 5-ös listájával az adott témában. Téma javaslatok örömmel fogadunk, ne fogjátok vissza magatokat! :)

Szabályok:

  1. Állítsd össze a TOP 5-ös listád abból a témából, amit arra a hétre választottunk. 
  2. Említs meg minket a bejegyzésedben!
  3. Nyugodtan használd a rovat bannereinket.
  4. Kíváncsian várjuk a te listáidat is! Ha szeretnéd velünk megosztani, hagyj nekünk egy linket a bejegyzésedhez odalenn a kommentben. Ha nincs blogod/nem szeretnél külön bejegyzést írni,  nyugodtan írd meg hozzászólásban a listád. 

Az eheti téma:

2016 Várólista


(Könyvek, amiket idén a legjobban várok)

5.) Jay Kristoff: Nevernight (The Nevernight Chronicle #1)

Imádom Jay-t (akkor is, ha szapulja a Big Bang Theory-t), mint írót, mint embert. Intelligens, vicces, kedves, és iszonyat jó író. A Nevernight leírása alapján úgy hangzik, mintha az Üvegtrónt, a Méregtant, és a Halál szépséges szolgálólányait egyebe gyúrnánk és hozzáadnánk Jay briliáns világfelépítését. Ezek után hogy a fenébe ne lenne várós?? Augusztus 9-én megismerhetjük Mia Corvere történetét. Apropó, a vihartáncos folytatása remélem jön idén itthon, mert nem állok jót magamért! 


4.) Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury (A Court of Thorns and Roses #2)


Az A Court of Thorns and Roses függővége után képes lennék ölni is ezért a könyvért. Rhys!! Május 3-án végre ellátogatunk az Éj udvarba!


3.) Ilona Andrews: Magic Binds (Kate Daniels, #9)


Mert egy újabb Kate Daniels. Ez elég magyarázat. Karikázzátok be: Szeptember 27


2.) Sherrilyn Kenyon: Invision (Chronicles of Nick #7)


Óh, Nick. Újra kellene - és fogom is - olvasnom az előző részt, mielőtt ez kijön, mert bevallom őszintén nem sokra emlékszem belőle, csak arra, hogy baromira nem volt elég!! Nick jöhet minden mennyiségben. Április 5-én újra találkozhatunk vele.


1.) Kresley Cole: Untitled (The Arcana Chronicles [Arkánum krónikák] #4)

Ismét egy gyilkos függővég áldozata lettem a harmadik résszel. Én ezt az izgalmat már tényleg nem bírom. Mondtam már, hogy szívbeteg vagyok? Talán az íróknak is meg kellene írnom, hátha... és még egy nyamvadt cím sincs, pedig Május 31-re ígérik.


Bónusz:
Karen Marie Moning: Feverborn (megjelent, olvastam)
Kalayna Price: Grave Visions (megjelent, olvastam)
Darynda Jones: The Dirt on Ninth Grave (megjelent, olvastam)

Még rengeteg könyvet tudnék hozzáadni, de inkább mondjátok el ti, mely könyvek kerülnének fel a ti listátokra?

(Játékok, amiket idén a legjobban várok)

5.) Doom



Ez igazából a 4. Doom játék csak látván, hogy egy rebootot próbálnak létrehozni, találóan az alap játék rövid de egyszerű nevét kapta. Vége a lopakodós, lassú játékmenetnek, ahol minden sarkon bekukucskálunk, ennek átveszi a helyét az eredeti játékokban is látott őrületes tempóban történő hentelés. A játék rendkívül látványos, főleg, ami a borzalmakat illeti; itt egy leszakadt fej, láb kitépett szemgolyó, stb. Így, aki nem bírja az ilyeneket kerülje el távolról ezt a játékot.

Várható megjelenés: Május 13.


4.) Dark Souls III


A From Software fejlesztői jöttek, láttak és letettek az asztalra egy játékot, ami azóta hatalmas rajongótábornak örvend. No nem a története miatt, mert az jóformán nincs, illetve neked kell összerakni a fejedben a talált és hallott anyagok alapján. Ami viszont van az a brutálisan nehéz játékmenet és a sikerélmény minden egyes bossharc után, amit vért verítékezve fejeztünk be. A videókból azt látom, mintha próbálnák keresztezni a Souls játékok lassabb harcmodorát (lásd pajzs blokkolás) és a Bloodborne gyors reakcióidőre építő harcstílusát (lásd elugrások).

Várható megjelenés: Április 12.



3.) Horizon Zero Dawn


A Guerilla Games eddig csak a Killzone sorozattal keltette fel magára a figyelmet, amiket többnyire vegyes kritikákkal illettek, de semmiképp sem voltak rossz játékok, viszont nem is kiemelkedőek. Egy biztos: 3D motort eszméletlen jót tudnak alkotni, elég csak a Killzone 3-ra gondolni PS3-on vagy a Killzone Shadowfall-ra PS4-en. Az új játékuk viszont új irányba tereli a megszokott FPS műfajt, ugyanis most egy nyílt világú TPS akció/rpg játékot kapunk. Egy poszt apokaliptikus világban járunk, ahol az emberek visszafejlődtek az ősemberek szintjére, illetve csak majdnem, azért fémből készítenek már fegyvereket, tárgyakat és gyűjtenek más nyersanyagokat is, amit furcsa módon mechanikus robot dinoszauruszok levadászásával szereznek. Nem tudni honnan jöttek ezek a mechanikus lények vagy milyen céllal léteznek ezek a teremtmények, de fontos része lesz a játék történetének.

Várható megjelenés: 2016


2.) Mass Effect: Andromeda

Nem tudom, mit várhatok az új résztől három olyan előzmény után, ami már szinte magasztos helyen szerepel minden gamer listáján. Sok mindent nem tudni róla, de abban biztosak lehetünk, hogy az EA politikájának hála a játékot biztos a Frostbite Engine hajtja. Tehát a látványban nem kételkedhetünk.

Várható megjelenés: 2016 Q4

1.) Uncharted 4


Azt hiszem, senkinek sem kell bemutatni az Uncharted játékokat vagy a The Last of Us-t, hisz mind kritikusok mind gamerek világszerte ezeket tartják korunk legjobb játékainak. A Naughty Dog mindig bebizonyítja, hogy náluk jobban senki sem csinál játékokat. Reméljük ez igaz lesz a hamarosan megjelenő Uncharted 4-re is, ahol Nathan Drake végső kalandjában vehetünk részt.

Várható megjelenés: Április 27.
Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése