Michael J. Sullivan: készül a Riyria képregény sorozat


Kenyon és Hearne után egy újabb nagy nevet köthetünk össze a The Dabel Brothers képregénykiadóval. Bejelentették ugyanis, hogy leszerződtek Michael J. Sullivannel, hogy elkészítsék a Riyria-krónikák képregény változatát.

A Riyria-krónikákat, pontosabban a The Riyria Revelations-t hozzánk a Fumax kiadó hozta el, ezért reménykedhetünk benne, hogy talán egyszer a képregények is megjelennek itthon.

A képregény címe Riyria: The Death of Dulgath, ami a Riyria Chronicles (a Riyria Revelations előzmény sorozata) harmadik részének a címe is egyben. A történet szerint a zsoldos Hadrian Blackwater-t és Royce Melborn-t egy nemes nő védelmével bízzák meg, akit meg akarnak ölni.

A képregényt Nigel Raynor illusztrálja, aki saját képregény kiadásával kezdett, aztán később dolgozott a 2000AD-nak, Dark Horse-nak, Dynamite-nak és jelenleg a Marvelnek.



"Nagy rajongója vagyok a képregényeknek és mindig is a kívánság listám tetején szerepelt, hogy egyszer Royce-t és Hadriant is ebben a formában lássam," nyilatkozta Sullivan. "A The Dabel Brothers lelkesedése a projekt iránt és a lenyűgöző munkásságuk tökéletes partnerré teszi őket."

"Michael esetében minden könyv egy kaland. Nagyon tisztelem, mint mesemondó," mondta Ernst Dabel, a Dabel Brothers kiadó elnöke. "A Riyria meséi rendkívül népszerűek, és úgy gondoljuk, hogy a rajongók ebben az új formában is szeretni fogják őket. Még az új olvasókat is azonnal rabul ejti majd!"

A Riyria: The Death of Dulgath képregényt 2016 végére ígérik.


Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 megjegyzés:

  1. Helló! Ez egy remek hír nekem és a barátnőmnek. Nagyon imádjuk a sorozatot. Én éppen a 5. kötet elején járok. Nagyon tetszenek az illusztrációk főhőseinkről.
    Remélem hamar kezembe kaphatom ezt a képregény sorozatot is!

    VálaszTörlés