Blogturné - Rick Yancey: Végtelen tenger extra [Nyereményjáték]


A Cartaphilus Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Rick Yancey Végtelen tenger című regénye, Az 5. hullám trilógia második része. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere bemutatja Cassie és a többiek további megpróbáltatásait ebben a vagy-vagy világban, ahol minden azon múlik, mit teszel.

2016. február 6-tól minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Kiadó: Cartaphilus Kiadó
Fordító: Havadi Krisztina
Oldalszám: 312
Műfaj: YA sci-fi


Az első hullám nyomán sötétség támadt.
A második hullámot csak a szerencsések élték túl.
A harmadikat pedig a szerencsétlenek.
A negyedik után egyetlen szabály maradt: ne bízz senkiben!

Az idegenek támadásának első négy hullámát szinte lehetetlen volt túlélni. A tizenhat éves Cassie magára maradt egy sivár, szinte üres világban, ahol a kevés túlélő életét a bizalom hiánya csak még kilátástalanabbá teszi. Miközben a gyilkos ötödik hullám végigsöpör a bolygón, Cassie-nek nincs más választása: igyekszik megakadályozni, hogy a megszállók végleg kiirtsák az emberi fajt.
Az idegenek táborának felrobbantása után barátaival átmenetileg egy omladozó szállodában húzzák meg magukat. A kis csapat másik menedéket keres, ahol átvészelhetik a közeledő telet. Egy napon váratlan látogató érkezik. A nyomában pedig ott lihegnek a gyilkológépnek kiképzett idegenek...
Cassie mellett új hősnő is feltűnik: a megtörhetetlen Adu, aki küldetése során az idegenek vezérének, Voschnak a csapdájába esik. Mindkét lány erejét és kitartását megsokszorozza, hogy a kegyetlen összecsapások közepette meglepő módon erős érzelem bontakozik ki bennük egy-egy társuk iránt. Tetteiken múlik, hogy mit hoz a jövő - életet vagy halált, reményt vagy sötétséget, szeretetet vagy gyűlölködést.

Rick Yanceynek több népszerű, díjnyertes sorozat megírása után a 2013-ban megjelent Az ötödik hullám hozta el a világsikert. A kötet kiadási joga néhány hónap alatt közel negyven országban kelt el, és rövid időn belül elkészült a regény filmváltozata.
Bestsellere világát a kultikus népszerűségű Stephen Hawking ihlette. Műfaját a szerző ironikusan "popkultúra-ellenes földönkívüli-megszállásos" sci-finek nevezte, és a besoroláshoz hozzátette: "Írásnál a robbantgatás mindig remek móka. Na meg a csók. A csókolózást nem szabad kihagyni."
Rick Yancey Floridában nevelkedett, aztán Chicagóban tanult, ahol ki nem állhatta a rettentő hideget, majd már befutott íróként visszatért gyermekkora színhelyére, a napsütötte Floridába. Itt él ma is családjával, és ötletekkel tele dolgozik Az ötödik hullám-trilógia 2016-ban megjelenő harmadik kötetén.





Blogturné Extra I. - Twitter Chat az íróval

A napokban jelent meg külföldön a sorozat harmadik része, a The Last Star, aminek ünneplésére Yancey két élő twitter chatet is tartott, ahol a rajongók kérdezhettek tőle bármit. Ezek közül válogattunk ki néhány érdekes és vicces, teljesen spoilermentes beszélgetést.

1.) Van olyan 5th Wave karakter, akit egy valós személyről mintáztál? 
Cassie fékezhetetlen szellemét a feleségem inspirálta. Ő ihlette Cassie-t, ennek szellemében hoztuk létre a Making Waves nevű ösztöndíjat, első generációs főiskolai hallgatóknak. A napokban több információval jövök majd.

2.) Mit szeretsz a legjobban az 5. hullám könyvekben? Az akciót / kalandot vagy a karakterek közti kapcsolatokat?
Szeretem mindegyiket, de nem ugyanannyira. Például a karakterek közti kapcsolatok sokkal fontosabbá váltak (számomra), ahogy haladt előre a sorozat.

3.) Miért szereted a legjobban Cassiet?
A humoráért.

4.) Miért választottad a Cassie nevet a főszereplődnek?
Egy csillag vagy csillagkép után akartam elnevezni. Az Orion és a Nagy Medve nem igazán...passzolt hozzá.

5.) Szerinted Cassie olvasná az 5. hullámot?
Hogy olvasná-e? Többségét Ő írta.

6.) Van bármi, amit megbántál a könyvek írása után?
Bárcsak kiadhattam volna mindhárom könyvet egyben. Akkor az utálóim biztos szóhoz sem tudtak volna jutni a zsenialitásomtól.

7.) A családod olvasta a könyveket?
A feleségem olvasssa legelőször az összes könyvem.

8.) Mi inspirál az írásra?
Még mindig ugyanazért írok, amiért mindig is: hogy szórakoztassam magamat. Remélhetőleg mások is élvezik.

9.) Szeretsz zenét hallgatni mközben írsz?
95%-ban zenét hallgatok. Segít koncentrálni.

10.) Hiszel a földönkívüliekben?
Ó, hát persze.

11.) Kiktől félsz jobban: az emberektől vagy a földönkívüliektől?
Az emberektől, nem is kérdés.

12.) Ha találkoznál egy földönkívülivel, mi lenne az első mondatod?
"Kérlek ne bánts!"

13.) Mit tennél legelőször egy földönkívüli támadáskor?
Vigyázni azokra, akiket szeretek, az életem árán is megvédeni őket. Békét kötnék az ellenségeimmel.

14.) Mit tennél, ha ilyen támadás hullámok közepén találnád magad?
Meghalnék.

15.) Mi a kedvenc shiped? (szerk.: Szójáték, a kérdés a kedvenc romantikus párra utal, a szó hajót jelent).
Az Enterprise (szerk.:Star Trek, űrhajó)

16.) Láttad, ahogy a színészek forgatnak (Ötödik hullám film)? Adtál nekik valamiféle útmutatást, hogyan keltsék életre a karaktereiket?
Igen láttam és nem, nem adtam.

17.) Mik azok a dolgok, amik tetszettek/nem tetszettek az ötödik hullám filmben?
Kevés karakterfejlődés. A tempó kissé döcögős. A színészek jók. A könyvek durvábbak, de héj, ez csak egy film.

18.) Mi volt a kedvenc részed a filmben? 
Imádtam a nyitójelenetet, Majdnem pont olyan, ahogyan írás közben képzeltem.

Blogturné Extra II. - A Címről


Yancey az USA Today-nek elmondta, hogy miért pont ezt a címet adta a második kötetnek:

Miért azt a címet adtad a 2. könyvnek, hogy "Végtelen tenger (The Infinite Sea)"?

Rettentő béna vagyok a címek kitalálásában, bár az Ötödik hullám elég kézenfekvő címnek tűnik, nem? Nem tudjátok azon meddig gondolkoztam.

Van egy fejezet az első könyvben, amit "Arcok végtelen tengerének" hívnak, és arra a jelenetre utal - ami az egyik kedvencem a könyvben -, amikor Cassie végre elérte a biztonsági szobát, ahol valahol ott van Sam. Ahogy átkutatja a szobát és látja, ahogy ezek a gyerekek ránéznek, azt képzeli, mintha a szoba falai a végtelenbe tágulnának, gyerekek milliárdjainak arcával beterítve. Úgy hívja, hogy "a felfelé pillantó arcok végtelen tengere".

Nem hívnám hullámnak, de van egy különösen szőrnyű dolog, amit amit a Mások a gyerekekkel tesznek ebben a téli időszakban, miután lement az első 4 és fél hullám. A cím Cassie érzéseire utal vissza, arra, hogy "Most már ők is az én felelősségeim, nem csak a kisöcsém."





Cassiék csapata ezúttal egy romos szállodában bujdokolva húzza meg magát, így mostani játékunk során a rejtőzködésé lesz a főszerep.

Minden állomáson találtok néhány kulcsinformációt, melyek alapján ki kell találnotok, melyik szereplő bújt meg a zseblámpa fényében. Annyit segíthetünk, hogy az illetők mindegyikével találkozhattatok már az első rész során. Továbbá lehet köztük fiú, lány, ez-Az, élettelen karakter, egyszóval bármi és bárki.A helyes megfejtéseket a Rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok. Elfogadunk teljes nevet vagy becenevet is.

(Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)


7 éves, sokáig az 53-as raj egyetlen nőnemű tagja volt, látszólag bátor, mégis törékeny jellem




A turné állomásai


02/08 Függővég ~  Extra: Twitter chat az íróval, és a címről
02/10 Kelly & Lupi olvas ~ idézetek
02/14 CBooks
02/16 Media Addict ~ trailer
02/20 Dreamworld
Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése