Blogturné - Johanna Basford: Kincses Óceán [Nyereményjáték]


Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett.
Hatására számos országban több millióan felfedezhetik fel az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A TITKOS KERT és a BŰVÖS ERDŐ után új színezője is megérkezett hozzánk.
A KINCSES ÓCEÁN a vizek mélyére kalauzolja el a természet és a színezés szerelmeseit.

A Blogturné Klub hét bloggere ismét ceruzát, tollat, ecsetet ragad, hogy alámerüljön a kéklő vízben, együtt úszkáljon annak lakóival, s felfedezze a kincsekkel teli feneket, vagy hogy kalózkendőt kötve meglovagolja a hullámokat.

2016. március 12-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a színezőről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Kiadó: Manó könyvek
Oldalszám: 96
Műfaj: Felnőtt kifestő
Értékelés: 4,5 pont


Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett.
Hatására számos országban több millióan felfedezhetik fel az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A TITKOS KERT és a BŰVÖS ERDŐ után új színezője is megérkezett hozzánk.
A KINCSES ÓCEÁN a vizek mélyére kalauzolja el a természet és a színezés szerelmeseit.

Kalandozásaid során megismerheted a tengerek és óceánok különleges állatait, növényeit és lényeit. A gyönyörű rajzok arra várnak, hogy megtöltsd őket színekkel! Ajánljuk alkotni vágyó felnőtteknek és ügyes kezű gyerekeknek 10-től 99 éves korig mindenkinek, akik tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágyik a mindennapokban.
http://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/gyerekirodalom/ismeretterjeszto/kincses-ocean

Eddig ez a második felnőtt kifestő, amit kipróbáltam. Az első a Pandala-szigetek volt, úgyhogy nem nagyon tudom összehasonlítani Johanna előző munkáival. A Pandalánál viszont klasszisokkal jobb, pedig Orsolya is nagyon ügyes, de a Kincses Óceán rajzai részletesebbek, amitől sokkal idegölőbb is. Hamar rájöttem, hogy bizony kevés ammóm van nekem ehhez, de akkor is nekiálltam.


Fun fact, hogy semmi szándékom nem volt részt venni a turnéban, mert még nem kapott el a kifestő láz, aztán Krisztina sunyi módon megosztott egy WIP képet a kifestőből, amin épp a jolly roger-t szinezte és elvesztem. Ha csak ez az egy kép lenne benne újra és újra és újra, akkor is imádnám. De persze nem így van, emellett még megannyi gyönyörű, művészi, és egyszerűbb rajzot is találhatunk.

Ami legelőször feltűnt, az a vastagsága. Nem hittem volna, hogy ilyen sok oldalból áll (nem néztem utána), de gondolom ez nem újdonság a Basford rajongóknak. Ahogy a gyönyörű borító sem, hisz mindegyik könyve hasonló borítókkal jött ki. Tetszik, hogy az is ennyire részletes, az aranyozott motívumok is vonzák a tekintetemet, illetve ha valaki nagyon szeretné, ezt is kiszínezheti. Én nem tettem, mert nekem így tökéletes, de sokan igen.

forrás
forrás

Az illusztrációk között mindenki találhat magának kevére valót. Vannak könnyebbek, bonyolultabbak, iszonyú részletesek, állatok, hajók, tárgyak, épületek, vizi jelenetek, szóval tényleg egy kincsekkel teli óceán az egész könyv.

forrás

Már akkor beleszerettem, amikor megláttam a második oldalt, ahol megadhatjuk, hogy kinek a tulajdona a könyv. Nagyon tetszik, hogy Johanna még erre is gondolt és így még egyedibbé és személyesebbé tehetjük.


Vannak olyan oldalak, ahol nem a teljes lapot fedi be az illusztráció, lehetővé téve, hogy esetleg kiegészítsük egy-egy rajzzal, ha ügyesek vagyunk:

forrás
forrás
forrás

Emellett pedig akár át is alakíthatunk egy-egy rajzot tetszés szerint:

forrás

Említettem már, hogy a borító is kiszinezhető, ugyanígy a hátlap, a copyright oldal, a borító belső fele, a cím, a végén pedig egy majdnem 1 méter hosszú, kihajtható ÉS KITÉPHETŐ, dupla oldalú színezőt is találhatunk. Sajnos ez az egyetlen (biztonságosan) kitéphető oldal, nem is értem miért nem csinálják meg az összeset így.

A lapok két oldalasak, tehát sajnos ennél is előfordulhat, hogy a két kedvencünk ugyanazon a lapon van (ilyenkor rohanunk fénymásoltatni), a tapintásuk kellemes és puha, a legolcsóbb szines ceruza is jól fog rajta. Amiért még negatívum, hogy két oldalasak, amikor filctollal/festékkel akarunk színezni. Nem annyira, mint az átlagos színezőknél, de sajnos ennél is átüt

Színezéshez mindenképpen ajánlok valami vékony hegyű színes tollat is, mert rengeteg helyen szükség lesz rá, az apró részletek kiszínezéséhez. Én is beszerzek párat, mert a Kincses Óceán annyira megtetszett, hogy azt hiszem kitapétázom vele az egyik falamat. 

Köszönöm Johanna Basford, hogy megtanítottál átmenetesen színezni! :D


BTK Extra - Joanna koktél receptje


Kezdd a pihenést egy egyszerű fekete áfonya, menta és citrom koktéllal.

Hozzávalók (4 adag):

½ csésze friss áfonya
¼ csésze friss citromlé
8 friss mentalevél
Jégkockák
1 ½ csésze gyömbér vagy citrom-lime szóda

Elkészítés:

Külön highball poharakba keverjünk össze áfonyát, lime dzsúszt és mentát. Tültsük meg a pohár pereméig jéggel. Tetejére jöhet a gyömbér vagy a citrom-lime szóda; gyengéden keverjük össze. Ezután díszítsük a kívánt módon.

Minden korosztály fogyaszthatja.

Ezúttal  tengeri és óceáni tudásotokat teszteljük. Minden állomáson találtok egy kérdést, valamint két válaszlehetőséget, nektek pedig nincs más dolgotok, mint eldönteni, melyik állítás az igaz, és azt beírni a rafflecopter megfelelő mezőjébe. ha ezt minden állomáson megtettétek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott Kincses óceán színező egy példányát.

Figyelem!  A válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Becslések szerint nagyjából hány hajó vár arra a tenger- és óceánfenéken, hogy felfedezzék?

A) több mint 3 millió vagy B) több mint 20 millió



A turné állomásai

03/17 CBooks
03/19 Dreamworld
Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése