Borító mánia: Sarah J. Maas - Queen of Shadows



Leleplezték az Üvegtrón c. Young Adult fantasy sorozat negyedik részének, a QUEEN OF SHADOWS külföldi borítóit. Szokásukhoz híven egy US és egy UK/AUS borítót csináltak. A hazai kiadó (Könyvmolyképző) nagy valószínűséggel ismét az Amerikai (US) változatot fogja majd átvenni, ahogy eddig tette.



Az írónő beszélt egy kicsit arról is, hogy mire utal a cím. Ez spoileres lehet azok számára, akik még nem olvasták el a második illetve harmadik részt! Sarah ezekkel a szavakkal jellemzi a könyvet: sötét, szexi, brutális és dühös. Elmondta, hogy a legtökéletesebb dal hozzá a "Take A Bow" a Muse-tól.
Bárcsak lenne valami szuper menő vagy epic háttérsztori arról, hogyan találtuk ki ezt a címet, de... még akkor találtam ki, amikor elkezdtem az első munkálatokat a könyvhöz, aztán úgymond ráragadt. Már annyira, hogy nem is tudtam elképzelni más névvel. Így lett hát Queen of Shadows (Árnyak királynője).

Nagyon nehéz elmagyaráznom a cím teljes jelentését, anélkül, hogy elspoilerezzem a könyvet. DE, mondjuk úgy, hogy (természetesen) Aelin (régen Celaena-ként ismert orgyilkos) Résvárba (Adarlan fővárosa) való visszatérésére utal, arra, hogy szembeszáll a múltjával és harcol a jövőjéért. Bosszú, erőszak, attitűd problémák és nagy egok, szexi pasik, szép ruhák...tudjátok, a szokásos.

Ezek mellett a cím jó pár mellékszereplőre is utal. Például Manonra, aki jelenleg lenn van Morathban, ami eléééééééég sötét hely. Illetve bármelyik másik kedves hölgy említése spoiler lenne, de ha követitek a pinterest oldalamat, valószínűleg már ki tudjátok találni kik bukkannak fel a könyvben (régi arcok, újak, még több szép ruha és káosz)
A QUEEN OF SHADOWS 2015. Szeptember 1-jén jelenik meg külföldön. 
Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése