Blogturné ~ Wendy Higgins - Angyali gonosz


A Maxim Kiadó jóvoltából december 11-én megjelenik Wendy Higgins: Angyali gonosz című könyve, a Sweet sorozat nyitókötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenegy bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Anna Whitt démoni kalandját! 

2013. november 16-tól 26-ig minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. 

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogy az lenni szokott, nyerhettek is! 


Találtok majd kimaradt jelenteket, zenelistát, karakterbemutatókat és a mai napon egy fantasy-castingot, amiben elmondom, hogy én kikre osztanám a szerepeket egy elképzelt mozifilmben.

Cím: Angyali gonosz
Szerző: Wendy Higgins
Sorozat: Sweet sorozat #1
Kiadó: Maxim Kiadó
Oldalszám: 448 oldal
Műfaj: YA Fantasy
Fordító: Béresi Csilla
Magyar megjelenés: 2013.12.11
Értékelés: 4 pont

A tiltott gyümölcs a legédesebb. Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai  ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba.

Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat?

A regény a Sweet sorozat nyitókötete. 

értékeljünk

Számomra eddig ez volt a blogturnés pályafutásom legnagyobb meglepetése és pozitív csalódása. Kíváncsian, de félve kezdtem bele, arra számítva, hogy az ifjúsági fantasy/romantikus regények egyik legidegesítőbbikét sikerült kifogni, de szerencsére nem így lett. Próbálok semmit sem elspoilerezni, de rettentően nehéz erről a könyvről érdemes kritikát írni, anélkül, hogy bármit is elhintenék, márpedig az az egyik varázsa, hogy az olvasó szép lassan merül el a démonok-emberek-angyalok közti fiaskóba, de igyekszem.

Tetszett, hogy a sztori egyből belecsap a lecsóba, és szép lassan adagolja az információkat a világáról és szereplőiről. Ráadásul elég lájtosan is indít, tele humorral és nem várat sokat magára a misztikum, és a karakterek közti kémia sem, na de erről majd picit később. 

Az alaptörténet igazából nem annyira újdonság a műfaj kedvelőinek, rengeteg háttérinformációval tisztában lehetnek, mint például a főbűnök, a bukott angyalok története, vagy éppen a színes aurák, ugyanis ezeken nem változtatott sokat az írónő. Őszintén szólva az alapfelállás nekem kicsit olyan volt, mint a Percy Jackson sorozat csak istenek helyett démonok/angyalok és leszármazottaik; az "óriások" voltak a középpontban, illetve néha-néha a Constantine c. film is beugrott (és azt már meg sem merem említeni, hogy Anna szüleinek története pedig a DMC 5-re....), ami egyáltalán nem baj. Érdekes és abszolút hihető volt, ahogy a Pokol hercegei és gyerekeik amolyan családi vállalkozásként igyekeztek megrontani az emberiséget a rájuk osztott bűneikkel, mint például a kevélység, narkotikumok vagy a bujaság. Persze, ahogy az emberek sem, ők sem egyformák és van, aki élvezettel munkálkodik, van aki muszájból és olyan is akad, aki az idő nagy részében tojik az egészre és csak élvezi az életet.

Tetszett, hogy tényleg mindig csak akkor kaptunk egy újabb darabkát a kirakóshoz, amikor annak valóban ott volt a helye és ideje, nem csak úgy random zúdultak ránk a megnevezések, jelentések,és a szabályok. 

Amikor nem tudom egy könyvnél eldönteni, hogy inkább a karakterek húzzák vagy a történet, azt jó jelnek veszem, mert nagy valószínűséggel mindkettő nagyon erős és szépen kiegyenlítik egymást. Az Angyali gonosz is ide tartozik. Bár tény, hogy rengeteg a kitöltő rész és erősen érződött rajta, hogy sorozat kezdő kötet így maximum a végén fog történni valami nagy kaliberű dolog, én mégis végig élveztem, leszámítva azt a kis kitérést - a 200. oldal körül azt hittem ott tépem ki az összes hajszálam, amikor egy időre átment kemény tini drámába, de két fejezet után sikerült visszatalálni a történethez. Nem volt esemény mentes, de egyelőre inkább csak lefektette egy (remélem) epic történet alapjait. 

Ezekbe az alapokba persze beletartoznak a karakterek és a köztük lévő kapcsolatok is. Meglepő lehet, de hosszú távon egyik szereplő sem idegesített, vagy késztetett volna hidegvérű gyilkolásra. Persze voltak helyenként agyatlan pillanataik, de ennyi belefér. Egyik sem volt egy dimenziós, lapos, mindnek megvolt a saját hangja illetve szerepe, úgyhogy ez plusz pont. 

Anna lehetett volna kicsit vagányabb, mert bár az állandó jó kislány szerep meghatározó pontja a történetnek, néha kissé túl jó volt. Anna legjobb barátja, Jay a világ legrosszabb legjobb barátja! De tényleg, csíptem, mert vicces pofa, de mint legjobb barát, epic fail. Pattiért (is) irigylem Annát, ilyen jó fej és aranyos nevelőanyát akarok én is! Négy kedvenc karakterem volt, mindegyik 'óriás'. Az ikerpár; Marna és Ginger (házasságtörés), illetve egy jó barátjuk Kopano (harag) - akire visszatérek a szerelmi szálnál. 

Na és akkor ott van Rómeó a.k.a Kaidan, egy pokolfajzat (szó szerint), kinek öröksége és fő specialitása a lepedő akrobatika. Őszinte leszek, először nem fogott meg, de minél többet szerepelt és beszélt, annál jobban belém mélyesztette az átkozott karmait és igen, a végére én is nagy rajongója lettem. 

Ha már itt tartunk, a romantikus szál... Szent bujaság, Batman, itt aztán csak úgy szikrázott a kémia! És ez olyasvalami, amit nem sokszor tapasztalok egy YA könyvben. Instant love nem volt (hál'Isten), de instant vonzódás... na az már más tészta. Ráadásul az hagyján, hogy Kaidan és Anna között meg volt, de Kopano és Anna között is! Nincs a szerelmi háromszögre kiélezve, és szegény Kopano-nak esélye sincs, de apám, amikor ezek ketten/hárman összejöttek, vágni lehetett a feszültséget. Míg Kaidan a magabiztosság és határozottság mintaképe, az igazi csábító, addig Kopano a csendes reménykedő, plátói szerelmes. Imádtam, talán azért is, mert nem volt erőltetett és a főszereplő sem küldött hamis jeleket szegény harmadiknak, egyszerűen csak élt a maga kis buborékjában ez szál. Visszatérve a kémiára, menjen a fenébe Wendy, amiért az ifjúsági kategóriát választotta a felnőtt, vagy a bár akkoriban még nem túl elterjedt New Adult helyett!! Csak annyit mondok, hogy Kaidan, mint a bujaság hercegének ivadéka, kitesz magáért az egyszer biztos. 

Összességében: Egyértelműen tipikus sorozatkezdő kötet, ám abból is a jobbik fajta. Még magamat is megleptem azzal, hogy mennyire élveztem és mennyire kíváncsi vagyok a folytatásra, főleg, hogy valami nagy dolog ígérkezik, amiről még halvány lila gőzünk sincs, de egy biztos: Itt háború lesz! Bátran ajánlom bárkinek, aki egy kicsit is szereti a műfajt! 


ÁLOMCAST

Anna

Jay
Anna legjobb barátja
-ember-
(ok, őt képzeljétek el szőke hercegnek :P)

Kaidan
A sztori Rómeója
-óriás-

Patti
Anna nevelője
-ember-

Belial
a.k.a John
Anna apja
-herceg-

Pharazaph
Kaidan apja
-herceg-

Veronica
Anna és Jay barátja
-ember-

Marna 
Kaidan barátja
-óriás-

Ginger
Kaidan barátja, Marna ikertestvére
-óriás-

Kopano
Kaidan barátja
-óriás-

Blake
Kaidan barátja
-óriás-





NYEREMÉNYJÁTÉK 

Hallottatok már a hét főbűnről?

Nos, az Angyali gonoszban mindegyiknek egy démoni felelőse munkálkodik az emberek világában (egyet kivéve, aminek közös felügyelője van). Emellett pedig hat kisebb bűn is létezik. A földi gonoszság eme letéteményeseit a Pokol hercegeinek nevezik. Mi azonban nem a hercegek nevére vagyunk kíváncsiak, hanem a munkakörükre.

Minden blogon találtok majd egy kérdést, melynek a segítségével kitalálhatjátok, melyik bűn tartozik az adott herceghez.

1. Balról jobbra (függőlegesen) haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.

2. Minden nap elküldhetitek az aznapi megfejtést/munkakört, így plusz esélyekkel gyarapodtok.

3. A vastaggal kiemelt rész a tizenkettedik bűnt tartalmazza, ennek a megfejtése éri a legtöbbet.


A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott 3 (!) Angyali gonosz könyv egyike. (Csak Magyarország területén érvényes a postázás)

7. napi rejtvény:
Kobal-t soha ne hívd vendégségbe, ha nem akarsz annyit enni, amitől rest leszel, és lusta.




A turné állomásai:

11/16 Dreamworld - Interjú
11/17 Könyvszeretet - Zenelista
11/18 Angelika blogja - Trailer
11/19 Deszy könyvajánlója - Kik azok a bukott angyalok?
11/20 Kristina blogja - Ékszerek
11/21 MFKata gondolatai - Az írónőről
11/22 Függővég - Álomcast
11/23 Kelly & Lupi olvas - Bónusz fejezet magyarul: Kaidan szemszögéből
11/24 Always Love a Wild Book - A Pokol hercegei
11/25 Nem harap a... - Bónusz fejezetek
11/26 Insane Life - Kedvcsináló idézetek

Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése