Blogturné ~ A Hősök küldetése



MEGJELENT!

Gratulálunk! Elérkeztél a Hősök Küldetése blogturnénk utolsó állomásához

A Maxim Kiadó jóvoltából november 30-án megjelenik Morgan Rice: A hősök küldetése című könyve a Gyermekregények sorozatban. A Blogturné Klub november 25. és 30. között bemutatja nektek a 14 éves Thorgrin kalandos útját a felnőttválás felé, egy varázslatos világban. Hat állomás, hat blogger véleményével, extrákkal és nyereményjátékkal. Kövesd az állomásokat napról-napra, hogy megismerd a Gyűrű Királyságát és tiéd lehessen a hamarosan megjelenő könyv egyike!

Cím: A Hősök küldetése
Szerző: Morgan Rice
Sorozat: A varázsló gyűrűje #1
Műfaj: Ifjúsági Fantasy
Fordító: Bihari György

Hazai megjelenés: 2013. nov. 30. Maxim kiadó
Borító: füles, kartonált
Oldalszám: 300
ISBN: 9789632613550
Értékelés: 4 pont

Varázslatos történet egy 14 éves, nem mindennapi fiú felnőtté válásáról, aki egy kis faluban él, valahol a Gyűrű Királyságának végvidékén. Thorgrin érzi, hogy más, mint a többiek, rejtélyes és érthetetlen erők lakoznak benne, különleges adottsága van és különös sorsra rendeltetett. Arról ábrándozik, hogy híres harcos lesz, a király lovagja, és megvédi hazáját a Szakadék túloldaláról támadó hordáktól. 

Amikor eléri a megfelelő kort, bár az apja megtiltja, hogy beálljon a király légiójába, ő nem engedelmeskedik: világgá megy, hogy utat törjön magának a király udvarába és elérje, hogy komolyan vegyék. Noha semmi esélye sincs, beleszeret a király lányába, de mire tiltott kapcsolatuk kibontakozna, fölfedezi, hogy hatalmas ellenségei vannak.
A varázsló gyűrűje című sorozat nyitókötete eposzi mese barátokról és szerelmekről, vetélytársakról és udvarlókról, lovagokról és sárkányokról, cselszövésekről, politikai intrikákról, a felnőtté válásról, a szívfájdalomról, az álnokságról, a becsvágyról és az árulásról. Mese a becsületről, bátorságról, sorsról és végzetről, varázslatról.

>> Olvass bele itt! <<

Vedd meg!


értékeljünk

A hősök küldetése pont azt nyújtja, amit a fülszöveg ígér. Bár a gyerekregény kategóriában jelenik meg, idősebbek is élvezhetik. 

Ez az a könyv, aminél ezer és ezer hibát fel tudnék hozni és mégis élveztem. Kezdve azzal, hogy az írónő teljesen megzavart, azzal, hogy első blikkre egy miénktől eltérő bolygót ír le a két Nappal, közben pedig minden más az átlag középkori Földet jellemzi. A tájak, a városok, a falvak és a szokások is. Lovag játékok, sakk, a fegyverek. Ezzel nem is lett volna baj, ha ezek a dolgok más elnevezéseket kapnak, ha már egyszer másik univerzum/bolygó. Ha már neveknél tartunk az is kicsit zavart, hogy a tipikus ír/skót/angol nevek keveredtek a görög és néha fantasy nevekkel. Ez a sok Mc és Mac a hegylakót juttatta eszembe. 

Ami viszont kifogástalan kelléke a világnak, azok a különböző fajok/kasztok. Bár egyenlőre nem sok fajt ismerhettünk meg, de egy-két termetesebb és ocsmány példányba azért belefutottunk. Külön öröm volt, hogy kaptunk egy druidát is, aki ellátta a szereplőket, főleg Thort gibberish tanácsokkal és jóslatokkal. Ennél többet egyelőre sajnos nem csinált, de gondolom a sorozat 11 részében azért bőven fog még alkotni. Megtudtuk, hogy a sárkányoknak például külön földje van, bár oda sajnos nem jutottunk el. 

Joggal mondhatjuk, hogy ez a könyv valóban a kezdetek kezdete, hiszen egyelőre nem merészkedik a királyságon kívülre, inkább azt mutatja be, hogy főhősünk hogy kerül a dolgok sűrűjébe, és hogy illeszkedik be. A könyv e/3-ban van megírva, viszont szinte minden fejezetben más-más karaktert követünk. Ez egyrészt pozitív, másrészt negatív is. Mindig jó megismerni közelebbről a fontos szereplőket, de nem mindig kifizetődő egy ilyesfajta könyvnél, hogy tudjuk, hogy az egyik negatív karakter mit tervez. 

Bár a történet egy-egy helyen engem a trónok harcára (fal=szakadék, Ezüstlovagok=Éjjeli őrség, Vadon=Mások), máshol az NBC Merlinjére, illetve főként Artúr király-ra és híres Excaliburjára emlékeztetett, mégis élveztem. Élveztem, mert olvasatta magát, mert a szereplők bár sokszor kifordultak magukból (még most sem értem a Királyt és a Királynőt) a könyv nagy részében tudtak olyat hozni, amiért odafigyeltem rájuk. Thor, becses nevén Thorgrin a főhősünk hol éles eszű, hol ostoba, mégis bátorsága, akaratereje engem is ugyanúgy lenyűgözött, ahogy a pártfogóit. A barátai és az ellenségei egyaránt pluszt adnak a történethez. Így együtt ez a csapat elérte, hogy igen is érdekeljen a sorsuk és a királyság sorsa, úgyhogy mindenképpen várom a következő részt. Pláne mert tudni akarom kicsoda THOR!!

A szokásos összefoglalóm helyett, inkább csak bemásolom a fülszöveg utolsó bekezdését, mert tökéletesen foglalja össze azt, amiről a könyv szól:

A varázsló gyűrűje című sorozat nyitókötete eposzi mese barátokról és szerelmekről, vetélytársakról és udvarlókról, lovagokról és sárkányokról, cselszövésekről, politikai intrikákról, a felnőtté válásról, a szívfájdalomról, az álnokságról, a becsvágyról és az árulásról. Mese a becsületről, bátorságról, sorsról és végzetről, varázslatról.

Tökéletes ajándék lehet az ifjabb korosztálynak fiúknak, lányoknak, illetve bárkinek aki szereti az egyszerűbb, kalandos fantasyt, és eltud tekinteni a sok hasonlóságoktól. 


NYEREMÉNYJÁTÉK

1) Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat (kötelező!)
2) 1-1 plusz pontért kommentálj a turnéban résztvevő blogok bejegyzéséhez, majd töltsd ki a Rafflecopterben az ehhez tartozó részeket. A hozzászólásod témáját te döntöd el (például: miért szeretnéd olvasni a könyvet/mi a kedvenc fantasy filmed vagy könyved/vagy akár egy szimpla ‘köszönöm’ is megteszi ;))

(Csak Magyarország területén érvényes a postázás)

a Rafflecopter giveaway 

Turné állomások

11/25 Könyvszeretet ~ kritika+a könyv és az állatok
11/26 Dreamworld ~ kritika + idézetek
11/27 Kelly Lupi olvas ~ kritika
11/28 Deszy Könyvajánlója ~  kritika + kardok és a végzet kardja
11/30 Függővég
Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése