Blogturné ~ Robin LaFevers: Sötét diadal



A Maxim Kiadó elhozta nekünk a A halál szépséges szolgálólányai trilógia második részét, a Sötét diadalt. Robin LaFevers sorozata a késő tizenötödik századba, egy harcokkal és női orgyilkosokkal teli világba kalauzol el minket.

Tarts velünk az állomásokon, ismerd meg ezt a világot és ha szerencsés játékos vagy, megnyerheted a könyv egyik példányát! Jó szórakozást!

Sorozat: A Halál szépséges szolgálólányai #2
Kiadó: Maxim
Oldal: 448
Megjelenés: 2014.09.23
Műfaj: Fantasy/Történelmi
Fordító: Bozai Ágota
Értékelés: 4 pont


A XV. századi Franciaországban a Halál szolgálóleányát, Sybellát, kötelessége arra kényszeríti, hogy hazatérjen, abba a pokolba, ahonnan megszökött. Szerelem és kaland, történelem és varázslat, bosszú és megváltás keveredik a Gyilkos kegyelem folytatásában.
Sybella a gyásztól és elkeseredéstől félig eszét vesztve érkezik a kolostor küszöbére. A Halál szolgálóleányai készségesen menedéket adnak neki… a segítségnek azonban ára van. Sybellát, akinek természetes tehetsége van a halál és a csábítás művészetében, a kolostor a legveszélyesebb fegyverei között tartja számon. Ám ezek az orvgyilkos képességek nemigen vigasztalják, amikor a kolostor visszaküldi őt abba az életbe, amely kis híján megőrjítette. És miközben Sybella maga a Halál Istene által kovácsolt fegyver, a cél érdekében az istenség kénytelen életcélt találni a lány számára. Amikor a Halál szolgálóleánya a várbörtönben váratlan szövetségest talál, vajon a bosszún kívül talál magának mást is, amiért élni érdemes?





értékelés

Rengeteg új sorozatba kezdtem bele mióta BtK tag lettem és tavaly a Gyilkos Kegyelem turné után ez volt az egyik olyan folytatás, amire már úgy vártam, mint óvódás a mikulásra. A potenciál, ami Sybella karakterében már akkor is megmutatkozott, illetve vele együtt a fantasy és orgyilkos szál vonzott, mint egy mágnes. Nagyon magasra tettem a mércét, és talán ez nagy hiba volt. A Sötét diadal ugyanis nem egészen érte el azt a hatást nálam, amit szerettem volna. 

A legnagyobb csalódásom Sybella karaktere volt és még mindig nem tudom, hogy miért. Amennyire imádtam a benne rejlő lehetőségeket, amiket 80%-ban ki is használt az írónő, még sem tudott megfogni teljesen. Valóban jó harcos, nemes lelkű és okos, de közben egy sebzett, esetlen fiatal nő is. Ezzel abszolúte nem lenne semmi probléma, sőt az ilyen karaktereket lehet igazán tisztelni, DE sokszor elfelejtettem, hogy mennyi minden rejlik benne, és néha kicsit lapossá vált. Talán az E/1 teszi ezt, nem tudom, de kissé többet vártam tőle. Ennek ellenére érdekelt a sorsa, csupán néha megráztam volna, hogy legyen biztosabb önmagában. 


Ezúttal a hősnőnk férfi társa, jelen esetben Rémlovag kevesebb rivaldafényt kapott, mint az előző rész hős lovagja, Duval. És ez így volt jó. Vagyis lett volna, ha nem pont akkor sziporkázik Sybella karaktere, amikor ezek ketten egy helységben tartózkodnak. Nagyon erős támogató karaktere volt Sybellának a romantika nélkül is, ezért kicsit bánom, hogy nem volt több közös jelenetük. Na jó, nem kicsit, nagyon bánom.  

A történetszál, bár egyszer-kétszer lankadt érdeklődéssel olvastam, nagyon tetszett. Rengeteg bonyodalommal, csavarral és drámával színesítette az írónő. A háborús szál, ami az első részben elkezdődött itt folytatódik, és bár picivel kisebb szerepet kap, mint a Gyilkos Kegyelemben, azért itt sincs elhanyagolva.  Sőt, ismét mennek a cselszövések, például ez hozza össze főhőseinket. A Fantasy, vagyis az Istenes szál itt sincs jobban kiemelve, mint Ismae történetében, viszont kissé bővült tudásunk. A könyv fő történetszála valójában Sybella, és az ő személyes története. Honnan jött, hová tart, mikkel kell megküzdeni az úton. Viccesen engem ez a történet kicsit a hobbit filmekre emlékeztetett. Egy igazi hullámvasút érzés, amire örülök, hogy befizettem.

Ha már megemlítettem Ismae-t és Duvalt is, megnyugtatok minden rajongót, igen fogtok velük találkozni még, bár nem túl romantikus helyzetekben. Rengeteg mellékszereplő volt, újak és visszatérőek egyaránt de akit én kiemelnék az Sybella 'testvére', Julian. Na ő aztán összetett karakter volt. Imádtam, gyűlöltem, és sajnáltam is. Érdekes volt végignézni jellemfejlődését, és Sybellával találgatni, hogy akkor ő most jó vagy rossz fiú-e. 

A romantikus szál igazából a végéig nem igazán tűnik ki, ezért is volt olyan üdítő Rémlovag és Sybella kapcsolata. Dinamikus és érdekes, teljesen hihető. Bizalomra épül, bajtársiasságra és barátságra. A Poison Study szerelmi szálához tudnám hasonlítani, csak itt elérte a kellő hatást. 
Különösen örültem, hogy az írónő nem félt egy kis szarkasztikus humort sem belecsempészni. 

Ám annak ellenére, hogy kissé csalódtam, a Sötét diadal ismét egy remek keveréke a történelmi és a fantasy (bár ebből még elbírt volna többet) szálnak. Egy valódi kaland izgalmakkal, tragédiákkal, olyan fordulatokkal, amiktől elszédülsz, és mindezt olyan karakterekkel élhetjük át, akik hamar belopják magukat az olvasó szívébe. 




Pro (+)Kon (-)
Nagyszerű alaptörténetKissé ellentmondásos főszereplő
KalandosMég mindig kevés Fantasy
Emlékezetes mellékszereplők
Egyedi világ
Enyhe, de tökéletes romantikus szál
Magával ragadó stílus

Sybellát, akinek természetes tehetsége van a halál és a csábítás művészetében, a kolostor legveszélyesebb fegyverei között tartják számon. De nem ő az egyetlen fikcionális női bérgyilkos, akitől még kedvenc 47-es ügynökünk is behúzná fülét-farkát.

9 blog, 9 hírhedt női bérgyilkost takar. Vajon le tudod-e leplezni őket, mielőtt az áldozatukká esnél? A feladatod, hogy a leírások alapján találd ki melyik blog, melyik bérgyilkost rejti. Segítségül kapsz egy-egy képet is.

A rafflcopter helyes kitöltése:

KÖTELEZŐ: 
+1 pont E-mail cím megadása
+9 pont MINDEN állomás kitöltése

OPCIONÁLIS, NEM KÖTELEZŐ: 
+5 pont Lájkolni a BTK facebook oldalát
+5 pont Lájkolni a Dream Válogatás facebook oldalát
+10 pont Egy tetszőleges blogon írd meg hozzászólásban, ki a kedvenc fikcionális orgyilkosod!

(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére szállít, a nyertesek jelentkezését pedig a kiértesítéstől számított három napon belül várjuk, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)



Az első női Terminátor a sorozatban. Arra programozták hogy végezzen John Connoral és az ellenálással. Hasonlóan a T1000 hez, ez is számos formát vehet fel.

t_x_wip_2_by_kax3-d673mnh.jpg



A turné állomásai:

09/26 Könyvszeretet
09/27 Deszy könyvajánlója - Interjú
09/28 Dreamworld - Kedvcsináló idézetek
09/30 Nem harap a...
10/01 Angelika blogja - Trailer
10/02 Függővég
10/03 MFKata gondolatai
10/04 Kelly & Lupi olvas
10/05 Always Love a Wild Book - Tündérmesék


Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 megjegyzés: