Facebook LIVE CHAT Karen Marie Moning-gal



Karen egy LIVE CHAT-en vett részt a Facebookon, ahol bárki bármit kérdezhetett tőle és reménykedhetett, hogy az írónő válaszolni is fog. Sok érdekes kérdés teória volt, és azoknak, akik lemaradtak róla  összegyűjtöttük azokat, amikre az írónő választ is adott, habár nem mindig kielégítőt ;)
FIGYELEM: Néhány kissebb spoilert tartalmazhat az ICED-re nézve! Ezeket egy *-al jelöljük


Lor fog kapni saját könyvet?
KMM – Imádom Lort. Vannak terveim vele kapcsolatban. 
J

Nem tudom, hogy mások, hogy vannak vele, de én tényleg nagyon mérges voltam Ryodan és Jo miatt… valami más is van a háttérben? Kérlek, mondd, hogy  Ryodan csak kihasználja az idejét, amíg Dani felnő! 
KMM – Oké, ennyi. Túl jól írtam meg Jo-t. J Fenébe. Valóban az volt a cél, hogy ez zavarjon benneteket. Csak nem egészen ilyen formában. Az volt a cél, hogy ezeket mind érezzétek: fúj, Jo nem érdemli őt meg, ne már, mi van Danival, pff mi van egyáltalán Ryoval, mert nem tudjuk igazából átérezni, hogy „romantikus” érzéseket táplálna valaki iránt ebben a könyvben (azért mert nem is kell még) ICED a 6. rész a sorozatban, viszont az első rész ebben a trilógiában. Ez az alapzat, ahol meghatározom a karakterek személyiségeit, hibákkal ruházom fel őket, a hős utazásához irányítalak benneteket. Nem lehet egy utazás, ha már mindenki a Tökéletes Utca végén jár.

Kérlek, mondd el mi volt a nagy árnyék a negyedik részben, ami utánozta Mac mozgását? Ez egy titok, ami majd az új könyvekben derül ki? Mac miért nem siet békét kötni Danivel? Mivel van most elfoglalva? Barrons-szel? Imádom őket! Mennyire gyakran lesznek benne a Burnedben és a Flayedben? Barrons szerette a fia anyját? Remélem nem!
KMM – Mac és Barrons elég elfoglalt mostanság, ezért nem látjátok őket. Különben is, Dani egy szuperhős. Hisz a világ megmentésében. Barrons Mac és a saját maga megmentésében hisz. Mac a Barrons ágyában töltött legtöbb időben hisz J Közben ott a jelenlegi dilemma. Például a fura Unseeliek, akik követik Mac-et mindenhová. Emlékezzetek, Macnek van egy titka. Nem csak EGY Sinsar Dubh van most már Írországban. Az egyik MEGFAGYOTT. A másik ott járkál.  Csini rózsaszínben és fegyverzetben, LOL.

Minden ICED fejezet címe egy zeneszám?
KMM – Igen, kivéve egy.

Miért tudhatja Dani a kilenc titkait; agyarak, halhatatlanság, stb. , de Ryodan állítása szerint Jo-t megölnék?
KMM – Jó kérdés!

Ha Ryodan az, aki „átbassza mindenkinek az agyát” ki vagy mi kell majd ahhoz, hogy átbassza az övét?
KMM – Én. :)

Lor felveszi majd Dani tanára/nagytestvére szerepét? (nagy testvér, ami csak valaki a kilencből lehet)?
KMM – Hát biztos nem fog egy 14 évessel lefeküdni. Még csak egy csókot sem küld neki. Még ránézni sem fog úgy. Valószínűleg meglincselve végezném vagy börtönben. Valószínűleg ebben a sorrendben. :) Komolyra fordítva a szót, Lor nagyon védelmező vele. Szereti a fiatalságát, az ártatlanságát, a tökösségét, a folyamatos ingerlési kényszerét.

Christian Mackeltar átveszi V'lane helyét a következő könyvekben, mint az új halált hozó szextündér csak a sok cselszövés nélkül? 
KMM – Itt egy csont: átalakulás. Az az, ami engem lenyűgöz. Akármennyire is küzdötök Christian változásának elfogadásával egy nap őt is szeretni fogjátok.

A Tündérkrónikák sorozatban a srácoknak nem „engedélyezett”, hogy legyen barátnőjük, ugye? Úgy értem ez egy köztük lévő megállapodás. Na most, ugye Kasteo barátnőjét megölték? Biztosan bosszúszomjas lehet most, hogy Ryonak és Barronsnek is van barátnője(?) 
KMM –  Ryodannek nincs barátnője és ezt mindannyian tudják. Az ok, amiért semelyikőtök sem kedveli Jo-t az az, hogy látjuk, mi folyik itt valójában. Néha azt hiszem TÚL jól írtam őt meg.

Jo és Ryodan állandó párt alkot majd???
KMM – Tényleg meg kell ezt kérdeznetek srácok? Hová lett a hitetek? Azt hiszitek, nem tudom, hogy egy másik epic hot duóra van szükségetek? Bízzatok benne, hogy megkapjátok. Azt hiszem rengetegen arra számítottak, hogy az ICED valahogy kiüti Az Új nap virradot, ami a csúcspontja volt egy lassú, intenzív négy könyves felépítésnek.  Épp csak, hogy újrakezdtem építkezni. ICED is inkább olyan, mint a Keserű ébredés, ahol még nem vagy biztos benne, hogy szereted-e a karaktereket… emlékeztek hányan gondoltátok, hogy Mac túl hülye volt ahhoz is, hogy éljen, Barrons pedig túl öreg?.. Sok emberből elég erős reakciókat váltott ki az ICED. Erre számítottam is. 100%-os írói képességemmel próbálom végül elhozni nektek azt a valamit, ami FELÜLMÚLJA azt, ahogyan a Tündérkrónikák sorozattal kapcsolatban éreztek. De nem jutok el oda anélkül, hogy kockáztatnék.

A MacKeltarok nagyon törődnek a klánjukkal. Miért nem segítenek Christiannak visszafordítani a változást? 
KMM – Mert Christian nem működik együtt. Sok minden történik a háttérben, amiket még nem láttatok.

* Ryo rátetovált valamit Danire? Miután Dani felébred az alagsorban egyfolytában arról beszél, hogy a tarkója éget és néhány alkalommal azután is megemlíti. Aztán, amikor Ryo használta azt a varázslatot, hogy rávegye Danit, hogy egye meg a cukorkát, akkor szintén ezt mondja. Szerintem megjelölte, DE TÉNYLEG?
KMM – Bármikor, amikor valaki öntudatlan állapotba kerül a Kilenc egy tagja közelében és arra ébred, hogy fáj a tarkója, szerintem bizonyára le szeretné ellenőrizni. De ez csak az én véleményem. Tévedhetek.

* A kérdésem egy az Icedben lévő ellentmondásra vonatkozik. A TK sorozatban Cruce volt az egyetlen Unseelie herceg szárnyakkal. Iced-ben nem csak Christiannak nőnek szárnyai, de a többi hercegnek is vannak. Mi változott?
KMM – Mindig is volt nekik. Cruce-nak hatalmas, széles szárnyai vannak. A többieké meg sem közelíti. Még. Ahogy Cruce sem közelíti meg az UK-t. Még.

Kíváncsi vagyok mi olyan sötét Dancerben? A végén az apátságban Kat egyáltalán nem érzi Ryot, de a többieket igen.
KMM – Annak is kell lenned.

Ryo és Dani összejön végül? Ryo az ő Barronssze?
KMM –  Oh, for feck’s sake! Oh az isten szerelmére!

* Szeretnék többet tudni Dani „másik énjéről” – Daninek van valami disszociatív identitás zavara, amiatt ami kisgyermekkorában történt vele vagy ez valami más, talán a képességeivel kapcsolatos – mint a 9 szörny csak manifesztáció nélkül?
KMM – Amikor a testnek többet kell elviselnie, mint amennyire képest, az elme vagy megtörik vagy talál egy védekező mechanizmust. Dani nem törik meg. Sosem. Fog. Megtörténni. Bizonyos szempontból, a csaj egy kissé szörnyeteg, aki még mindig mosolyog és próbálkozik, a történtek ellenére. Emlékezetek, mit mondtam arról a Tündérkrónikák könyvekben, hogy „A tetteink határoznak meg bennünket” ?

Hova megy Dancer amikor napokra eltűnik? És van valami különleges a karkötőben amit Dani-nek adott
KMM – Nagyszerű kérdés! Nem az a karkötő nem úgy működik, mint ami a Kilencnek van.
De van valami más feladata?
KMM – nagyon okos lány vagy... :) 

Azt mondod Barrons és Ryodan különböznek, de mielőtt megátkozták őket, azelőtt is különböztek? Például két külön faj? És az Icedről, Dani ki fog békülni Mac-kel? Vagy valamelyik másik könyvben?
KMM – Barrons és Ryodan és a Kilenc többi tagja ugyanaz a… őő… faj? Vagy micsoda. Ugyanaz az származásuk. Macnek a világon minden szeretet megadatott, de nem volt gerince. Az ő története arról szólt, hogy megtalálja az erejét. Daninek megvan a világ összes ereje, de a szeretet sosem ismerte. Az ő története annak felfedezéséről szól.

* Meg fogjuk valaha is tudni, hogy mi volt az a 3 probléma, amit Ryo említett, amikor megtudta, hogy Dani ivott Christian véréből?
KMM – Lehetséges.

Karen: Egy utolsó megjegyzés Ryodanről: El fogja homályosítani Barronst. Egyenesen ki fogja őt törölni az emlékezetetekből. Ez az a kihívás, amit felállítottam magamnak, mint írónak. (Jézus, utálom, amikor ezt teszem magammal.) Ez nem az első vagy a második könyvben fog megtörténni, de megfog. És a kesztyű bedobva… J

Share on Google Plus

About DhesiX

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése