'Warm Bodies' Előzetes - horromantikus vagy paródia?







Egy előző bejegyzésben már elég részletesen kifejtettem, hogy mi az álláspontom a zombi Cullenekkel szemben, legye az filmben vagy könyvben, esetleg mindkettőben. Azt is elmondtam, hogy attól függetlenül, hogy taszít ez a fajta kiforgatása eme "faj"-nak, meg fogom nézni ezt a híres neves Warm Bodies c. filmet, habár a könyvet nem olvastam. Nagy részt azért mert, sokan védték a sztorit, és kíváncsi vagyok, hogy a sztereotípiám még utána is fenn marad-e. Ez továbbra sem kérdéses, viszont a frissen megjelent hivatalos előzetes láttára egy másik kérdés fogalmazódott meg bennem...

Ez most valami horromantikus sztori jó félelmetes és undormányos részekkel, vagy egy paródia (oké, mondhatjuk hogy alapjáraton is az egész elképzelés egy paródia, de most ne szőrözzünk ;)?


Meg kell mondjam, végig röhögtem a trailert (Imhotep style kifejezetten tetszett ), ami nálam pozitívumnak számít, mert képtelen lennék ezt komolyan venni, így viszont értékelhetőnek tűnik, ha másért nem, legalább a humoráért. Rob Corddryért és Galbatorixért...őőő, akarom mondani John Malkovich-ért plusz pont.

A trailer a film komédia elemeit és okosságát mutatja meg. Csaknem egy évtizeddel ezelőtt, Edgar Wright és Simon Pegg bebizonyították, hogy a zombik és a romantikus komédia igen is kielégítő kombináció lehet, és a Warm Bodies-nak megvan a lehetősége, hogy valamiféle spirituális utódja legyen a Shaun of the Dead-nek.

A regény, amelyből a Warm Bodies készült nagy rajongói táborral rendelkezik, de a film iránti izgalom legnagyobb oka, hogy Jonathan Levine rendezi és írta a forgatókönyvet. Levine legutóbb sikeresen hozta össze a rákot a komédiával a tavalyi Fifti-fifti c. filmjében. Azt megelőzően, ő írta és rendezte a rettentően alábecsült The Wackness című vígjátékot, mely a nagykorúvá válásról szól és egyensúlyba hozza a komoly filmet a nagyon éles, karakter alapú komédiával.

A Warm Bodies eredetileg idén Augusztusban került volna a mozikba, de a kezdeti időpont eltolódott 2013. Február 1-jére még fel nem fedett okokból. Akárhogy is, már csak néhány hónap és megláthatjuk, hogy vajon a film sikeresen ötvözi-e a horrort és a vígjátékot.

Amiben biztos vagyok, hogy ha az egész film ilyen lesz, a könyv rajongóinak többsége hivatalosan is gyásznappá nyilvánítja a napot, amikor kijön a film.

Addig is, ne feledjétek...
Don't be creepy, don't be creepy!

Share on Google Plus

About DhesiX

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése