TOP 5 Vasárnap #6 - Top 5 fegyverek



Visszatér a Top 5 vasárnap!
A FüggőVég minden vasárnap egy új könyves rovattal jelentkezik, melynek neve TOP 5 Vasárnap! Az ötletet egykedves külföldi blogger ismerősömtől, a Larissa and Friends' Bookish Life angol blogtól nyúltam le, ahol már több éve aktívan részt veszek a kezdeményezésben. 


A Lényeg:

Minden vasárnap egy TOP 5-ös listát teszünk közzé. A lista bármiről szólhat majd, aminek köze van a könyvekhez, filmekhez, videojátékokhoz. Minden héten új témával jelentkezünk. Bárki nyugodtan csatlakozhat hozzánk a saját TOP 5-ös listájával az adott témában. Téma javaslatok örömmel fogadunk, ne fogjátok vissza magatokat! :)

Szabályok:

  1. Állítsd össze a TOP 5-ös listád abból a témából, amit arra a hétre választottunk. 
  2. Említs meg minket a bejegyzésedben!
  3. Nyugodtan használd a rovat bannereinket.
  4. Kíváncsian várjuk a te listáidat is! Ha szeretnéd velünk megosztani, hagyj nekünk egy linket a bejegyzésedhez odalenn a kommentben. Ha nincs blogod/nem szeretnél külön bejegyzést írni,  nyugodtan írd meg hozzászólásban a listád. 

Az eheti téma:

Top 5 Cím


(Top 5 fegyverek)

5.) Oliver Bowden: Assassin's Creed - Rejtett penge

A rejtett penge a Asszaszinok fő eszköze, egyaránt használható orgyilkosságra és közelharcra. Az egyik legsokoldalúbb fegyver, az idők folyamán sok fejlesztés is készült hozzá. Általában egy alkarvédőből, valamint egy visszahúzható pengéből állt. Így penge bármikor diszkréten visszahúzható, eltakarva az őrök szeme elől.

4.) Ilona Andrews: Kate Daniels - Sarrat


Kate második kardja, erősebb, strapabíróbb és kicsit nagyobb, mint az első, Slayer (Gyilkos) volt. Szintén a nagyanyja, Semiramis csontjaiból készült, amik a mágiából szívják el az erőt, így minél több idő telik el, annál erősebbek lesznek.

3.) Ilona Andrews: Kate Daniels sorozat - The Scarlet Star


Roland egyik saját kardja, amit 5 éven keresztül kovácsolt a saját vérét felhasználva. Széles penge, vörös, mint a legfinomabb rubin. Különlegessége, hogy 13 fűrészlap kinézetű varázslatot lő ki, amik sosem tévesztik el a céljukat, és keresztül vágnak bármin. Nem lehet előlük kitérni, sem kivédeni. A pengét csak Roland vérét tartalmazó fegyverrel, módszerrel lehet elpusztítani.


2.) Kevin Hearne: A vasdruida krónikái - Scáthmhaide


A magyarul árnyék bot egy olyan mágikus bot, amit két kelta kovács isten készített egy druidának. Egyik vége vasberakásos, a másik pedig ezüst, mindkettő belekeverve a tölgyfába. Ezért tökéletes fegyver a faek ellen (akiknek árt a vas), vérfarkasok ellen (akik az ezüstre allergiásak) és Bakkhánsnők ellen (akiknek csak a fából készült fegyverek ártanak). A botra kelta csomókat véstek, amik speciális mágikus kötést hoznak létre, így gyorsaságot és erőt adnak hordozójának, illetve Flidais egy különleges kötést tett rá, ami teljes látatlanságot biztosít bárminek, ami érintkezik a bottal, ha kimondják a titkos varázslatot.


1.) Kresley Cole: Arkánum krónikák - Joules ezüst dárdái


Joules, a Torony tarot megtestesítőjének különleges képessége, hogy kontrollálja az elektromos áramot, illetve egész testét elektromossággal át tudja itatni. Kedvenc fegyverei a mágikus ezüst dárdái, amik villámmá alakulnak, miután eldobta őket. 

(Top 5 fegyver a játékokban)

5.) Devil May Cry - Rebellion


DmC főhősének ikonikus fegyveréről van szó és szerintem nincs olyan fegyverbuzi, akit a látványa ne nyűgözne le. Persze lehet vitatkozni azon, hogy használható lenne-e a valóságban, de egy biztos: szívdöglesztően néz ki.


4.) DmC – Red Queen


Na még egy DmC univerzum kard, de most egy motorizált monstrumról van szó. Igen jól olvastátok, a fejlesztők agyában megszületett egy izzó motorizált fémszörnyeteg. Nero olyan könnyedséggel hadonászik ezzel a hatalmas karddal, hogy azt öröm nézni. Mondjuk Dante a játék elején jól kiparodizálja, de valljuk be azért minden ellenére csinos egy darab.

3.) Darksiders – Chaoseater


War fegyvere a Darksiders sorozatból valóságban ugyan használhatatlan lenne, de aszt hiszem tekintélyt parancsoló darab lenne minden csatamezőn, én legalábbis meglátnék valakit egy ilyennel hadonászni már meg is fordultam volna. Sokszor nekiálltam ennek a játéknak, mert nehéznek találtam és mindig feladtam, aztán valahogy belejöttem és nagyon megérte, mert remek játék. A fegyver meg valami fantasztikus kreálmány.

2.) Painkiller - Stake gun


Aki játszott a Painkiller nevezetű játékkal, tudja miről van szó. Nincs is jobb egy karóvető fegyverrel falhoz szögezni az ellenfeleinket. Vicces módon nincs vámpír az ellenségek között pedig az tényleg becsinált volna azonnal.

1.) God of War - Blades of Chaos


Nem csak fegyver, de Kratos béklyói, amik immár örökké egybekötik őt és a fegyvert. Hades legsötétebb vermében kovácsolt fegyverek emlékezetes perceket okoznak mindazoknak, akik neki állnak eme remek játéksorozat meghódításának. A láncok segítségével Kratos nem csak közelharcban használhatja, de ostorszerűen hadonászhat velük össze-vissza mindent apró darabokra vágva, ami igazán pazar látvány.



Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése