Várólista - 2015 2. felében megjelenő könyvek



Itt vagyunk szeptember közepén és már elmondhatjuk, hogy a 2015-ös év is erősnek bizonyult a könyv megjelenések terén. Szinte minden műfaj rajongóját elhalmozták a kiadók, a jó hír viszont, hogy még nincs megállás. Bizony nekem is megvannak a magam kiszemeltjei, amiket össze is szedtem, hogy még véletlenül se feledkezzetek el róluk. ;)

 

FUMAX

 

   Mark Lawrence: A hazug kulcsa (A Vörös Királynő háborúja 2.)

A Bolondok hercege folytatásával Lawrence tovább építi a közkedvelt Széthullott Birodalom-univerzumot. A fordítást továbbra is a kiváló Gy. Horváth László készíti. Lawrence kötetei közül A hazug kulcsa a legerősebb a Goodreads olvasói értékelései alapján, így egy igazi nagyszabású kalandra lehet felkészülni novemberben Jalan herceggel és Snorrival! 



3. Brian McClellan: Karmazsin hadjárat (Lőpormágus 2.)

McClellan bemutatkozó kötete, a Vérrel írt ígéretek nagy sikert aratott már megjelenésekor is, a várva várt második rész külföldi értékelései pedig még jobbak, mint az elsőre adott olvasói vélemények, így számíthatunk rá, hogy még pörgősebb, izgalmasabb történetet kapunk az októberben érkező folytatásban.



MAXIM

 

Robin LaFevres: Halandó szív (A halál szépséges szolgálólányai 3.)

 OKOS, ERŐS ÉS MINDENRE ELSZÁNT

Annith izgatottan várja, hogy küldetést kapjon, hogy ő is Mortain istenség szolgálóleánya lehessen. Csendben figyeli, ahogyan különleges képességű novíciatársnői elhagyják a kolostort, és küldetésre indulnak a világba, hogy beteljesítsék a Halál istenének komor, végzetes utasításait. Türelmesen vár, hogy mikor kerül rá a sor. Ám legsötétebb félelmei válnak valóra, amikor rájön, hogy az apátasszony neki nem szán feladatot, hanem azt akarja, ő legyen a zárda Látnoka, vagyis magányban és szüzességben kell leélnie hátralévő életét a kolostor kőméhébe zárva. Annith ezt elmondhatatlan árulásnak tekinti, hisz egész életében arra készült, hogy orgyilkos lehessen. Ezért saját kezébe veszi sorsát. Ebben segítik a hellequinek, a megváltásra vágyó elátkozott lelkek, valamint a nőket és ártatlanokat védelmező Arduinna istennő papnői is. Annith megszökik a kolostorból, a breton udvarba megy, ahol Anne hercegnő és hívei éppen a francia invázió elleni stratégiáról tanácskoznak.
A kolostor meggondolhatta magát, de ez nem jelenti azt, hogy ő belenyugszik.

A sorozat lezárásában LaFevers mesterien illeszti helyükre a kirakós darabjait. Lenyűgöző könyv, melyben az ész és a szív harcolnak egymással. Ez a tökéletes befejezés.



Amy Tintera: Reboot (Reboot 1.)  

Ebben a gyorsléptékű, disztópikus, izgalmas regényben, amely biztosan felkelti Az Éhezők Viadala, A Legenda és A Beavatott rajongóinak figyelmét, egy 17 éves lány újjáélesztettként tér vissza a halálból. Kiképzik elit katonának, és arra kényszerítik, hogy harcoljon... mindaddig, amíg olyan parancsot nem kap, aminek nem engedelmeskedhet.

Amikor Wren Conolly 5 évvel ezelőtt meghalt, mindössze 178 perc után tudták újjáéleszteni. Most ő az egyik leghalálosabb újjáélesztett mind közül... nem úgy, mint újonca, Callum 22, aki úgyszólván még mindig ember. Ahogyan Wren próbálja megtanítani Callumnak hogy hogyan legyen jó katona, a fiú reményteli mosolya átjut a védekezésén. Sajnálatosan Callum nagy szíve túl nagy felelősséget jelent, és Wren azt a parancsot kapja, hogy végezzen vele. Hogy Wren megmentse a fiút, mindent kockára kell tennie. 

Melissa Grey: A lány az éjszakából 

New York utcái alatt élnek az Avicenek, egy ősi emberi faj, amely tagjai tollat növesztenek hajként és mágia, varázslat fut ez ereikben. Ősrégi bűbájok védik és rejtik el őket az emberektől. Mindenkitől, kivéve egytől. Echo egy szökevény zsebtolvaj, aki ellopott kincseit a feketepiacon értékesíti, és az egyetlen család, akit ismer, az Avicen. Echo okos és vakmerő, és bár néha pimasz és tapintatlan, mindenekfelett vadul lojális. Így hát, amikor egy százéves háború eléri otthona határait, úgy érzi, itt az idő, hogy cselekedjen. 

A legenda úgy szól, hogy van egy megoldás, ami által végleg véget ér a háború: meg kell találni a Tűzmadarat, egy mitikus lény, amely olyan hatalom birtokában van, amelyet még sosem látott a világ. Nem lesz könnyű feladat, de ha mást nem is, a tolvajkodás során Echo megtanulta, hogy hogyan vadássza le azt, amit akar, és hogyan vegye el. De vannak olyan munkák, amik nem olyan egyszerűek, mint amilyennek tűnnek. És lehet, hogy ez most tűzbe borítja az egész világot.


KÖNYVMOLYKÉPZŐ

 
Sarah J. Maas:  Heir of Fire – A tűz örököse (Üvegtrón 3.) 

A bűntudattól és haragtól gyötört Celaena képtelen lenne Adarlan királyáért egy csepp vért is kiontani. Nincs más választása, fel kell vennie ellene a harcot…

A Tündérkirálynő talán segít neki elpusztítani a királyt, de ennek ára van. Celaena egyszerre küzd sötét emlékeivel és a szíve is majd megszakad egy kilátástalan szerelem miatt. Tudja-e így teljesíteni az alkut és képes-e az egykor erős és hatalmas terraseni királyság élére állni? Talál-e segítőtársakat?



Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia (Kate Daniels 1.)

Kate Daniels az Atlanta városában előforduló paranormális problémák felgöngyölítésével megbízott zsoldosként tengeti napjait. A szókimondó lány ereiben is mágia csordogál, de ő jobban bízik a kardja erejében. Ő maga is bármikor célponttá válhat, de nem futamodik meg a kihívás elől. Amikor azonban Kate gyámját meggyilkolják, válaszút elé kerül: vagy megvárja biztonságban, amíg elcsitulnak a kedélyek, vagy a természetfeletti gyilkos nyomába ered.

Kate az utóbbit választja, így akarata ellenére belekeveredik Atlanta két legerősebb természetfeletti körének hatalmi harcába. Az egyik oldal a vámpírokat irányító Halottidézők. A másik a Falka, az alakváltók félkatonai klánja. És mindkét fél azt akarja, hogy Kate találja meg a gyilkost.

A New York Times sikerszerzője, Ilona Andrews Kate Daniels világának megismerésére hívja az olvasót a sorozat első kötetében.


Kelley Armstrong: Bitten – Megmarva 

Elena Michaelsnek fogalma sincs arról, hogy Clay, a kedvese, vérfarkas, amíg az meg nem marja, és ezzel mindörökre megváltoztatja az életét. Elárulva érzi magát és feldühödik: képtelen tudomásul venni az átalakulását, és nem tervez semmilyen kapcsolatot a Falkájával – karizmatikus vérfarkas társainak csapatával, akik azt állítják, segíteni akarnak.

Amikor azonban a Falkát brutális gyilkosságsorozat fenyegeti, Elena képtelen választásra kényszerül. Sorsára hagyja-e az egyedüli embereket, akik valóban megértik újonnan szerzett természetét, vagy segítsen nekik régi kedvesének a megmentésében, aki nemcsak tönkretette az életét, de még mindig vissza akarja szerezni Elenát, mindenáron.



Kim Harrison: A jó, a rossz és a félholt

Nem könnyű az élet Rachel Morgan, boszorkány számára. A szexi, jószívű magánnyomozó Cinncinnati városának legsötétebb zugaiba is alászáll a legkülönfélébb bűnözők után kutatva. Jól tudja hogyan kell bánni a vámpírokkal, és hogyan maradhat életben az ember, ha kutyaszorítóba kerül egy alattomos démonnal. Vagy kettővel.

Egy szakértőkre specializálódott, fekete mágiával dolgozó sorozatgyilkos azonban őt is próbára teszi: Rachel könyörtelen, ősi gonosz erővel találja magát szemben, aminek a legyőzéséhez, még a legnagyobb boszorkányoknak is sok szerencsére lenne szüksége.

Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag (Az Arkánum Krónikák 2.)

Váratlan szövetségesek

Mivel minden sarkon veszély leselkedik rájuk, Evie kénytelen megbízni az újdonsült szövetségben. Nemcsak a többi Arkánummal kell megküzdeniük, hanem a zsákosokkal, a posztapokaliptikus viharokkal és a kannibálokkal.

Torokszorító árulás

Amikor Evie találkozik a Halállal, a dolgok még bonyolultabbá válnak. Bár szerelmes Jackbe, a veszélyes lovaghoz is vonzódik. Valami összeköti a Császárnőt és a Halált. Evie nem emlékszik a történetükre – a Halál viszont képtelen felejteni…


Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai

Ha életben akarsz maradni ebben a pusztuló világban, fel kell venned a harcot az ellenséggel…

Allison Sekemoto a fallal körülvett város legkülső körében, a Peremben él. Nappal társaival együtt előmerészkednek, és élelem után kutatnak, éjszaka azonban bármelyikükből áldozat válhat, és nem tudják biztosan, megérik-e a holnapot. Ebben a világban a vámpírok két lábon járó vérzsáknak tekintik az embereket, Allie-t pedig az irántuk érzett gyűlölet tartja életben. Aztán egy éjszaka Allie meghal, és maga is szörnyeteggé válik.


 

Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése