BTK Adventi turné - 3. nap: Az Angyal


„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Nektek is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!

Tarts velünk advent első napjától egészen karácsony napjáig és láthatod: a csoda bizony létezik. Hiszen a könyvek életre kelnek, a szereplők megelevenednek, az elképzelhetetlennek vélt találkozások és kívánságok beteljesednek!

Mától kezdve minden nap megismerhettek egy történetet a Blogturné Klub tagjainak – és néhány igazán nagyszerű kedves vendégünknek – a tolmácsolásában, melyből kiderül, hogy az idei turnés könyvek szereplői miként készülnek a karácsonyra, hogyan várják az ünnepet, és vajon ők maguk hisznek-e a csodában.
Ha ügyes vagy, és rájössz, hogy melyik történet melyik szereplőt rejti, Téged is megérinthet a karácsony csodája, hiszen megnyerheted a fa alatt becsomagolt ajándékok egyikét!

S hogy mit is rejtenek ezek a csomagok? Ez maradjon meglepetés! Elvégre a karácsony a meglepetések ideje!

Jó szórakozást!

A kártyák forgatásával juthattok el a bejegyzésekhez!



December 2. - Még 22 nap Karácsonyig

   R kitárta arany, csiga mintákkal díszített átlátszó szárnyait és a fagyos, esti levegőbe emelkedett, hosszú aranyszőke haját össze-vissza fújta a hideg szél. A távolból valami karácsonyi dal szólt -- ha lehet dalnak nevezni a legidegesítőbb zajt, amit valaha hallott --, a ‘Last Christmas’. Úgy tűnt ez az emberek kedvence, hiszen akármerre ment a halandók világában, mindenhová követte ez a förtelmes lárma. Újabb bizonyítéka az emberek súlyos ízlés ficamának. R egyáltalán nem lepődött meg, amikor az alsóbbrendű fajt a halálba igézte a tündérek hangja. 
   A “zenét” figyelmen kívül hagyva, az ünneplő tömeg felé vette az irányt, erős szárnyainak hála pillanatok alatt átszelte a közel háromszáz méteres távolságot, és most közvetlen az embertömeg felett lebegett, számukra észrevétlenül. Repülés helyett használhatta volna a tündérösvényt -- ahogy mindig is tette, amikor hivatalos ügyben járt el --. de R repülés iránti szenvedélye, mintha egy élő, csillapíthatatlan szomjúsággal bíró szörny lenne. Minden alkalmat megragadott a repülésre, főleg most, hogy végre szabad volt, és nem kellett a Nemzetközi Paranormális Ellenőrző Hivatal (NPEH) tündértranszportjaként szolgálnia.
   R-t egyáltalán nem érdekelte a halandók ostoba ünnepe, kis esti repülésének más célja volt: egy lány, E. Még mindig dühös volt rá a történtek miatt, de nem hagyhatta, hogy eltűnjön. A lány fontos volt számára, a Seeliek számára, és addig nem nyugszik, amíg véghez nem viszi, amit elkezdett.
   Borostyánszeme végig pásztázta az utcán táncoló, éneklő lényeket; emberek keveredtek a természetfelettivel. Halhatatlanok és halandó lények együtt ünnepeltek. A halandókat még értette -- hiszen az ő világuk múlandó és fakó --, de a halhatatlanokat nem. Fogalma sem volt, miért ünnepelnék az emberi szokásokat. 
   Szeme megakadt egy szőke, törékenynek látszó, ám annál veszélyesebb kisugárzású tündéren. A lány más világból származott, mint ő, és R azt vette észre, hogy kissé közelebb repült a teremtményhez. Nagyon kíváncsi volt, honnan jött és miféle tündér ő, de úgy döntött lesz rá még alkalma az este folyamán, és inkább az eredeti céljára koncentrál. A néhány ember és rengeteg furcsa, ismeretlen lény közt hamar megtalálta azt az egyet, mely úgy ragyogott, mint a hajnali csillag a köd közepette. 
   Sok év fagy után E-ből végre áradt a melegség, még úgy is, hogy a legtöbbet kiengedte. Ám a megszokottnál még jobban ragyogott, melynek egyértelműen a kezét szorongató alakváltó ficsúr volt az oka. Az egyetlen ok, amiért R még nem küldte korán “nyugdíjba” a szépfiút az, hogy nem akarta még jobban eltaszítani magától a lányt. Így is elég nehéz dolga van vele. 
   A tündér összevont szemekkel figyelte a két fiatalt, ahogy a barátaikkal énekeltek, táncoltak és nevettek. Hirtelen nyomást érzett a szíve környékén, és elképzelte milyen lenne odalenn, a tömegben megfeledkezve mindenről. Dühösen megrázta fejét és elhessegette az ostoba gondolatot, majd - még mindig láthatatlanul - berepült az egyik sötét sikátorba, elrejtette szárnyait, felöltötte emberi álcáját és E felé indult.
   Itt az ideje, hogy megkapja a régóta megérdemelt táncot. 
   Itt az ideje, hogy E végre azt tegye, amire teremtették.
   R szája önelégült mosolyra húzódott: Kellemes ünnep lesz ez, valóban.



  





Minden könyv felér egy apró varázslattal. Megszínesítik a szürke hétköznapjainkat, kalandokkal, veszélyekkel és izgalmakkal teli világokba kalauzolnak el bennünket. És mi is állhatna közelebb a varázslathoz, mint a mágia?

Idén mertünk egy nagyot álmodni és kilépni a hagyományok keretei közül. Ezúttal nem a szokványos adventi naptár nyitogatásával készültünk Nektek. Ó, nem.
Mostani turnénk során a Tarot kártyát, és azon belül is a Nagy Arkánum lapjait hívtuk segítségül. 2014-es, turnés olvasmányaink karaktereit úgy válogattuk össze, hogy valamilyen tulajdonságuk, tettük vagy habitusuk alapján megfeleljenek az eredeti 22 + általunk kitalált két kártyalapnak.


Nincs más dolgod, mint elolvasni az állomásokon található ünnepi novellákat, és kitalálni, mely karakterre gondoltunk. Az illető nevét beírva a rafflecopter doboz megfelelő sorába máris lehetőséged nyílik arra, hogy tiéd legyen valamelyik varázslatos nyeremény, amit a Blogturné Klub öt angyalkája (MFKata, Kelly, Fummie, Roni és Andie) ajánlott fel. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod, akkor huszonnégyszeres esélyre teszel szert!
Az igazán szemfülesek pedig extra meglepetésekre is bukkanhatnak olvasás közben! Hogy mi lehet az? Karácsony napján eláruljuk. Annyi azonban biztos, hogy érdemes velünk tartanotok. Rajta hát!
(Szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Nyugodtan gondoljatok át alaposan minden karaktert. Figyeljetek az apró jelekre, utalásokra. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)

A mai napon Az Angyal kártyához tartozó "R" személyét kell kitalálnotok!



Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése