CASTING: J.K. Rowling - Átmeneti üresedés BBC & HBO minisorozat


A BBC One és az HBO közösen mini tv sorozatot csinál J.K. Rowling első felnőtteknek szóló regényéből, az Átmeneti üresedésből (The Casual Vacancy) és a casting már meg is történt. 

Michael Gambon, Keeley Hawes, Rory Kinnear, Monica Dolan, Julia McKenzie és Abigail Lawrie kapták meg a főbb szerepeket. 

A történet egy látszólag idilli Angol városban, Pagfordban játszódik. Ám a tökéletes álca mögött egy háborús övezet rejtőzik, ahol: a gazdagok háborúban állnak a szegényekkel, a tinédzserek a szüleikkel, az asszonyok a férjeikkel és a tanárok a diákjaikkal. 


Az alig negyven-egynéhány évesen megboldogult Barry Fairbrother halála szó szerint felforgatja Pagford városkát. Pagford színleg maga az angol idill, macskaköves piactérrel, ódon apátsággal, ám az elbájoló homlokzat mögött háború tombol: gazdagok háborúja a szegényekkel, kamaszoké a szülőkkel, feleségeké a férjekkel, tanároké a tanítványokkal…
Mert Pagford nem az, aminek látszik, és Barry megüresedett önkormányzati helye a valaha megélt legnagyobb háborút robbantja ki a helységben. Ki fog győzni a szenvedélyektől, köpönyegforgatástól, döbbenetes leleplezésektől viharos választáson? A The Casual Vacancy (Átmeneti üresedés) a páratlan mesemondó új alkotása az első olyan regény, amelyet Rowling a felnőtteknek írt.
A sorozat 3 egy órás részből fog állni, a munkálatokat Július 7-én kezdik Délnyugat Angliában. 

Gambon Howard Mollisont fogja játszani, McKenzie pedig a feleségét, Shirleyt. Rory Kinnear lesz Barry Fairbrother, Keeley Forsyth Terri Weedon bőrébe bújhat, és az újonc Abigail Lawrie játszhatja majd a lányát, Krystal Weedont. Howard Mollison fiát Miles-t Rufus Jones  alakítja, felesége, Samantha Mollison pedig a Keeley Hawes lesz.

A szereplő lista persze itt még nem áll meg, van nekünk egy Monica Dolanünk, aki Tess Wall szerepét kapta meg; Simon McBurney pedig Tess férjét, Colin Wallt játsza majd. Richard Glover is feltűnik, mint Simon Price, feleségét, Ruth Price-t Marie Critchley alakítja. Michelle Austin-ra pedig Kay Bawden szerepét osztották.

A casting még tart pár kulcsfontosságú karakterekhez (Parminder, Vikram és Sukhvinder Jawanda; Gaia Bawden; Mary Fairbrother; Maureen Lowe; Lexie és Libby Mollison; illetve Andrew and Paul Price), de hamarosan róluk is lesz hír. 


Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 megjegyzés:

  1. Michael Gambon, aki Dumbledore-t alakította a Harry Potterben, most szerepel az Átmeneti üresedésben is? :) Hm... Szeretheti Rowling néni könyveit.:)
    P.

    VálaszTörlés