A Hónap Legjobb könyve: 2014 Május


Megint rákaptam a heti mémekre, amiket folyton elfelejtek, de sebaj. Miközben keresgéltem, rátaláltam a "Best of the Bunch" havi mémre, amit az Always Lost in Stories külföldi blog csinál.

A lényeg: "A Hónap Legjobbja" rovatban értelemszerűen minden hónap végén a résztvevők megoszthatják mit olvastak és értékeltek abban a hónapban, kiválaszthatják kedvencüket, amit a "A Hónap Legjobbja" díjjal jutalmazhatnak.

Könyvek, amiket Májusban olvastam:

Wendy Higgins: Angyali szövetség
Felicity Heaton: Hunger
Richelle Mead: Gameboard of the Gods
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út
Gena Showalter: Beauty Awakened
Gena Showalter: Burning Dawn

Wendy Higgins: Angyali szövetség 4,5✮
Felicity Heaton: Hunger 4
Richelle Mead: Gameboard of the Gods 4
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út DFN (Félbehagyott)
Gena Showalter: Beauty Awakened 3,5
Gena Showalter: Burning Dawn 3

És a "Hónap Legjobbja"...

A fenti csillagozásból már látszik, hogy melyik könyv kapja majd ezt a címet, de azért el kell mondjam, hogy egyik sem volt olyan kimagasló (még a 4, és 4,5-es csillagozások ellenére sem), sőt a legtöbb májusi könyvemben csalódtam, van amiben kevésbé, de van amiben nagyon (Showalterek). Nem lettem belé fülig szerelmes, de magasan nyer az Angyali szövetség. 
Angyali Szövetség

Fülszöveg
Anna Whitt, egy őrangyal és egy démon lánya megfogadta, hogy soha nem követi apja példáját, nem rontja meg az embereket. Naivitás volt ez tőle. Ahogy sok minden más is. A suttogók rákényszerítik, hogy túlélése érdekében megszegje fogadalmát, akkor is, ha ezzel engednie kell lénye sötét oldalának, és hírhedtté válni iskolatársai között. Élete sivárabbnak tűnik, mint valaha. Ráadásul ott van Kaidan Rowe is, a Bujaság hercegének fia, ő tölti be minden gondolatát. Mikor aztán váratlanul tudomást szerez egy réges-régi jövendölésről, a világot kezdi járni Kopano – a Harag hercegének fia – kíséretében, hogy megszervezze a démonokkal szembeni ellenállást. Hamarosan kiderül ugyanis, hogy az óriások felszabadítása nem mehet vérre menő küzdelem nélkül. A végső győzelemig Annának és Kaidannak félre kell tennie érzéseit, és leküzdeni élete legnagyobb kísértését. Vajon megéri-e életüket kockáztatniuk a szerelemért?
Őszintén mondhatjuk, hogy egy elég korrekt átmenetet kaptunk a sorozat első(felvezető) és harmadik(csattanó) része közt az Angyali szövetség képében. Nem volt tökéletes, vagy kiemelkedően nagyszerű, de sok trilógiának a második részét ebben a műfajban kenterbe veri. Olvastatja magát, lekötött, és közben szépen lassan bekebelez, Kaidan ide vagy oda. Aki ezek után nem várja a befejező részt tűkön ülve az nem fakír, annak legyen a neve pinokkió!
A teljes kritikát itt olvashatjátok!


Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése