Kritika - 'Kaptár 5: Megtorlás'


Kaptár 5: Megtorlás 3D – Resident Evil 5: Retribution 3D



magyar bemutató: 2012. szeptember 13.
amerikai bemutató: 2012. szeptember 14.

rendező: Paul W.S. Anderson

főszereplők: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Sienna Guillory, Kevin Durand, Shawn Roberts, Colin Salmon, Johann Urb, Boris Kodjoe, Li Bingbing

gyártó studió: Screen Gems (Sony)
A világot járva Alice tovább folytatja a harcot a T-vírus okozta pokol ellen, de ezúttal nem csak a valóságban, hanem az elméjében is elindulnak a csaták, ugyanis amit eddig a saját múltjának hitt, az lehet hogy csak mások által létrehozott téveszmék…

DVD és BD megjelenése: 2013. január

http://www.residentevil-movie.com

értékeljünk: 

A kaptár az egyike azon kevés filmsorozatoknak, amit mindig megnézek a moziban, ha új rész jelenik meg. És az egyetlen zombis film, amit nem csak elviselek, de odáig vagyok érte meg vissza. Persze ez annak is köszönhető, hogy előbb sorolnám az akció filmek közé, mint a horrorokhoz. Ne essék félre értés, élek-halok (HAHA!) a horror filmekért, de nekem a jó horror = összepisálom magam félelmemben/2 heti traumát okoz. A Resident Evil (Kaptár) sosem volt ilyen.

Ugyan az első rész tényleg a zombikra fókuszált és kevés más látványosság vette el a reflektorfényt a rothadó, két lábon járó, néha kúszó vagy falon mászó ocsmányságoktól, szép lassan, ahogy jöttek az új részek, inkább a CGI és az iszonyatos tűzerő került az előtérbe.

Történet

Az első 3 részt többször láttam, mint amennyire emlékezni tudok. Azoknak végig volt története, láttuk a világot elesni. A negyedik részben láttuk amikor már elesett. Mit láthattunk a megtorlásban?  Azt, ahogy Alice próbál megszökni egy vízalatti, vagyis pontosabban jég alatti Umbrella teszt laborból. Segítségére siet pár jómadár, akiket egy régi ellenség küld (Oké ez tényleg meglepett). Ezzel telik el a film 99.99 %-a.

A film végén, és úgy értem, hogy az utolsó 3 percben végre kijutunk a világba, már, ami megmaradt belőle, hogy láthassuk az emberiség utolsó bástyáját, melyet egy kis sereg próbál fenn tartani a folyamatosan növekvő, mutálódó zombi populációval szemben. A történet igazából itt kezdődik el, és amolyan felvezető a nagy fináléhoz (legalábbis ez jön le belőle).


Látvány


10-ből 10 pont. Egy olyan jelenet sem volt, ahol összehánytam volna magam a CGI-től. Gyönyörű, remekül illeszkedik, nem túl sok. Nézzétek meg a trailereket HD-ben ;) Az akció jelenetek is nagyon ott vannak  a szeren. DE, és ez nagy DE... a 3D nem éri meg. Nem megyek most bele, hogy miért kell minden filmet 3D-ben megcsinálni, mert nagyon is jól tudjuk, hogy miért. Erről felesleges beszélni. Az egyetlen baj, hogy a 3D MINDIG!!! a történet rovására megy.

Szereplők

Milla Jovovich ... Alice


Milla gyönyörű, mint mindig. Ezúttal is megcsodálhattuk milyen fantasztikus színésznő és bármit képes eljátszani. Kezdve a kertvárosi szürke anyától, a megzavarodott rabon át a bad-ass hősig. Alice karaktere ebben a részben is előveszi érzelmes oldalát, és habár emberként is, szuper erő nélkül, de tűzön-jégen is átmegy, hogy megvédje az emberiséget. Ráadásul a humora is rendben van. Az tuti, hogy a mai kislányok nem hercegnők akarnak lenni, hanem inkább Alice klónok... én lennék az.


Sienna Guillory ... Jill Valentine 

Emlékeztek, ő volt a rendőr csaj a második részben, rövid fekete hajjal. Nos idén nem csak a külseje változott, de ő lett az Ördög jobb (és bal) keze. Azt nem árulom el, hogy ki az Ördög, túl nagy spoiler lenne, de ő is egy régi "barát". Jill viszonylag sokat szerepel a filmben, mert ő az Umbrella új biztonsági főnöke. Sienna ismét csak jól alakított.





Visszatérő szereplők voltak még: Michelle Rodriguez (MIÉRT? MIÉRT? Mindegy most kétszer is örömködhettem a halálában...), Boris Kodjoe (Luther -ha nem mondják, nem is emlékszem, hogy az előző részben is játszott, pedig vicces csóka), Oded Fehr (NYAMI!! sajnos nem tartott sokáig...), Shawn Roberts (ellenségem ellensége a barátom?? olyasmi) Colin Salmon (parancsnok lefokozva)

Új szereplők:

Aryana Engineer (Karaktere Becky, az egyik Alice klón, klón lánya. Alice magához veszi - Underworld 4 effektus)
A Felmentő sereg: Bingbing Li (RE 2 -Valentine feeling), Johann Urb (őőő...nem megy a gondolkodás, sry...), Robin Kasyanov (ő sem jutott sokáig, a kockák mindig gyorsan halnak - remélem ez nem egy jel), Kevin Durand (hahaha, hősként halt meg, jó fej volt)

Végső Ítélet

A Kaptár fanoknak tetszeni fog, de önálló filmként is nézhető és élvezhető. 
A mozijegyet megéri.

Történet: 6/10
Látvány: 10/10

Kaptár 5 – Megtorlás előzetes:





Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése