Marie Lu: képregény képek és filmes jogok

Marie Lu, a Legenda című young adult disztópia sorozat írónőjének háza táján csak úgy pörögnek az események. A hét elején jött a hír, hogy az Útvesztő (Maze Runner) stúdiója és producerei legújabb kiszemeltje Marie új könyve, a The Young Elites. Ám Marie a Legendáról sem feledkezik meg, két promóképet is kaptunk a hamarosan megjelenő Legenda képregényből.



A Fox és a Temple Hill Entertainment közösen már meg is vette a The Young Elites filmes jogait. a TYE egy három részes sorozat, az első kötet pedig elég jól teljesített 2014 októberi megjelenése óta. A Sorozat második kötete, a The Rose Society idén októberben érkezik. 

A történet szerint, egy évtizeddel korábban egy fertőző vérzéses láz söpört végig a területen, halottakat vagy csúnyán megsebzett túlélőket hagyva hátra. Ám a fizikális hegek nem az egyetlen okai, amiért kirekeszti őket a társadalom: a láz ugyanis furcsa és veszélyes képességeket hozott magával. A Young Elites - Fiatal Elitek azért alakult, hogy megvédjék őket az Axis inkvizíciótól: a mozgalomtól, melyet a Király azért hozott létre, hogy kiirtsa az Eliteket. 

A történetben három kulcs szereplő is van: a fiatal Adelina Amouteru, egy Elit. Teren Santoro a király hű katonája, az Axis inkvizíció vezetője, és Enzo Valenciano, egy Elit osztag, a Tőr társaságának tagja. 

A film két producere Marty Bowen és Wyck Godfrey (Temple Hill). Mondhatni biztos kezekben van a projekt, hiszen a Fox és a TH közös együttműködéséhez fűződik két nagysikerű YA adaptáció is (Útvesztő és a Csillagainkban a hiba), és várhatóan idén nyáron érkezik harmadik kasszasikerük a Papírvárosok (Paper Towns). 

Viszont 100%-ig biztosan nem lehetünk abban, hogy valaha is, vagy nem túl távoli jövőben láthatjuk is majd a Young Elites-et nagy képernyőn, hiszen a Temple Hill ( és a CBS Films) vette meg annak idején a Legenda filmes jogait is, amivel nem igazán haladtak. 

~~~

Marie első YA sorozatának, a Legenda képregény adaptációja április 25-én érkezik. Előrendelésekre felbuzdítva kaptunk 4 oldal bemutatót, és a teljes borítót is megcsodálhatjuk. 

A képregény tervben már egy jó ideje készült, hivatalosan tavaly májusban jelentették be. 



Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése