Street Fighter: Assassin's Fist



Megnéztük ezt a csodát a héten és hát azt kell mondjuk, nem rossz. Tudni kell nagy Street Fighter rajongó vagyok [SouL] kiskorom óta, az egyik legelső verekedős játékom a Street Fighter 2 Turbo volt, így bocsánat ha kicsit elfogult vagyok.

Na de nézzük is mi is ez az Street Fighter: Assassin's Fist pontosan:

A Street Fighter: Assassin's Fist egy élőszereplős, [egyelőre] 12 részből álló web illetve 6 részes TV sorozat. A web sorozat a Machinima YouTube csatornáján debütált 2014 május 23-án.

A történet alapos és jól kitalált valamint részletes majdnem pontos mása egy '90es évekbeli Street Fighter animének. Ryu és Ken történetét láthatjuk és megtudhatjuk hogy lettek mesterei az Ansatsuken (Assassin's Fist) harci stílusnak. Valamint a mesterük, Goken történetébe is betekinthetünk flashbackek formájában és ezzel együtt az Ansatsuken stílus tragikus és sötét örökségét is megismerhetjük, amik kihatással lesznek a két főszereplőnkre is a közeljövőben. 


A websorozatot A Street Fighter: Legacy, egy rövid rajongói film előzte meg, amely a Capcom áldásával 2010-ben fel is került a Youtube-ra. Ezt Joey Ansah (The Bourne Ultimatum) és Owen Trevor rendezte, Jacqueline Quella volt a producer és Jon Foo bújt Ryu bőrébe, Christian Howard lett Ken, és maga Ansah pedig Akuma/Gouki. Ansah és Howard volt a forgatókönyv író. 

A 2012-es San Diego Comic-Con International-on a Capcom bejelentette, hogy zöld utat ad a készítőknek a nagy projekthez. 


A sorozathoz először a Kickstarter-en gyűjtöttek pénzt, de 2013 Április 17-én levették, amikor privát támogatók biztosították a szükséges összeget és nem volt szükség már a Kickstarterre. 

2013 Július 14-én kezdődtek a forgatások Bulgáriában és Augusztus 24-én fejezték be. 

***

Leszögezném, hogy bár ez egy verekedős játék alapján készült mini websorozat, de a történet nagy része monológokból vagy edzésekből áll, hébe-hóba van csupán pár igazi harcjelenet. Viszont a koreográfia meglehetősen jó.  Talán pár CGI effekt sikerülhetett volna jobban, de ezt elnézzük, hiszen nem egy milliárdos Hollywoodi produkcióról beszélünk.

A két főszereplő, Ryo és Ken meglehetősen különböző - Míg Ryo valójában sosem versenyzik mással, csak saját magával, addig Ken ízig vérig versengő típus. Ken konfliktusai közül soknak van köze az apjával való kapcsolatához. Azt is megtudjuk, hogy Ken hogy került Japánba, Gouken dódzsójába -, mégis szoros barátság, bajtársiasság és testvériség alkaul ki kettőjük közt.

A színészekkel sem volt különösebben semmi probléma, humor is volt bőven, úgyhogy meleg szívvel ajánljuk mindenkinek, aki valami érdekes történetet szeretne átélni és szereti az akció dús bunyót, illetve a legfontosabb, hogy, aki már régóta várt egy jó Street Fighter adaptációra, az kizárt, hogy csalódjon!

Megtekinthető a Youtube-on vagy letölthető egybevágva torrent oldalakról is. Jó szórakozást.

Arról még nem tudni sajnos, hogy lesz-e folytatása, hiszen bár Ryu és Ken története le lett zárva, de azért maradt még egy boss Fight.

Ami Dhesix-et illeti: "Annyit tudok az SF-ről, mint a japán kultúráról (kb. semmit), engem a Mortal Kombat vonzott mindig, de egy jó bunyós filmet sosem utasítok vissza. Valóban, kevesebb volt benne a harc, mint amire számítottam, és nagyon sok visszatekintés volt a múltba, amit hősiesen bevallom, néha picit untam, de összességében nem kellett csalódnom. A történet, a karakterek és kapcsolataik mind a múltban mind a jelenben remek volt, érdekelt a sorsuk és az egész prófécia is, ami az Ansatsuken stílust átöleli. Nem rövid film/sorozat, picivel több, mint 2 órás és ennek ellenére sem lett lezárva, a nagy harc lemaradt, úgyhogy remélem, hogy még idén vagy jövő év elején jön a folytatás! Én is csak ajánlani tudom, mindenkinek, aki szemezett vele. "



Share on Google Plus

About SouL

Lassan 30 éves geek programozó és játék őrült.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése