SPOTLIGHT: Lifeless Planet - A kis ékkő


A Kickstarternek és a játékosoknak hála egyre gyakrabban találjuk magunkat szembe olyan indie játékokkal, amik annak ellenére, hogy nem milliárdos keretből gazdálkodnak, nem NextGen a grafikai szintjük, nem világhírű színészek játszanak benne szerepeket mégis kimagasló élményt nyújtanak. Hogy lehet ez?

Nagyon jó kérdés. Sokat gondolkoztam a dolgon és mindig a régi idők játékai jutnak eszembe, amikor pár pixelből kreált figurákkal is remekül lehetett jó történeteket mesélni és érdekes, valamint szórakoztató játékmenetet varázsolni.

A következő játékunk is ilyen. Na nem pixeles, de a mai tripla "A" kategóriás játékokhoz mérten igen visszafogott technológiával rendelkezik. A Lifeless Planet - azaz Élettelen Bolygó - egy 3D-s akció-kaland játék. A teljes PC verzó június 6-án jelent meg, a Mac-re még várni kell egy kicsit, tekintve, hogy bár a fejlesztő neve Stage 2 Studios, valójában egyetlen emberből (David Board) áll a csapat, illetve jön majd Xbox One-ra is.

Cím: Lifeless Planet
Műfaj: Akció, Kaland, Indie
Fejlesztő: Stage 2 Studios
Kiadó: KISS ltd
Megjelenés dátuma: 6 Jún 2014
Platform: PC, Macintosh, Xbox One
Hivatalos weboldal






A játékmenet nem túl bonyolult, nem kell mást tennünk, mint egy asztronautát irányítanunk egy látszólag élettől teljesen mentes bolygón. Néha ugrálni, néha jetpacket használva repkedni és kész. Ebben mi a szórakoztató, kérdezhetitek jogosan. Ismét egy nagyon jó kérdés, amire a választ szavakkal nehéz megadni. Magam is értetlenül néztem a játékra, mikor először megláttam.

Ám a hangulata és a történet, amit megpróbál elmesélni és annak illusztrációja valami fantasztikus!

SOILER!!

A történet szerint egy tudós bőrébe bújhatunk, aki egy, a saját naprendészerünkön kívüli távoli bolygót barangol be. Ám hamar rájövünk, hogy a bolygó nem több, mint egy kopár pusztaság. Rejtélyes módon mégis találunk néhány bizonyítékot arra, hogy nem mi vagyunk ott az első emberek. Más felfedezők is jártak már ott... sok évvel ezelőtt... Közben igyekszünk racionális magyarázatot találni arra, hogy mit keres egy másik ember e pusztán. A kérdés csak az, hogy vajon képesek vagyunk-e félretenni a szkepticizmusunkat és követni őt, hogy életben maradjunk?

A játék inkább egy platform kaland játék, mintsem akció, ahol rejtvényeket kell megoldanunk, jumping puzzlekon kell átjutnunk miközben felfedezzük a bolygót. A nehézsége növekszik a játék előrehaladtával, ahogy egyre jobban belejövünk, de nem lesz túl nagy kihívás. 

Board a végén inkább a történetet szerette volna megfűszerezni egy kis kalanddal, nem pedig fordítva, mint ahogy eredetileg tervezte. Készüljetek fel, hogy nagyon sokat fogtok sétálni, ugrálni, lebegni, nézelődni. Ám a játék atmoszférája és története még ezt is élvezetessé teszi, sőt valójában ebben rejlik a valódi értéke. 

Ez volt az egyik legélvezetesebb 8 órám, amit játékban töltöttem.

Figyelem! Nincs magyar nyelv hozzá és a főhös ugyan angolul beszél, de sok az orosz hanganyag, amit sajnos én sem értek viszont van egy napló ahol angolul is elolvashatjuk a fejleményeket. Vicces, de a főhős néha-néha elejtett egy mondatából is elég jól össze tudja rakni az ember a történéseket, így mindenki számára élvezetes lehet.

Ha unod már az egy kaptafára készült játékokat akkor ez neked való!

A Grafikáról lehetne pozitívat és negatívat is mondani ám én inkább linkelek egy trailert, így mindenki eltudja dönteni magának.





Rendszerkövetelmények

    Minimum: 
    • OS: Windows XP 
    • Processor: Core 2 Duo vagy AMD equivalent 
    • Memory: 1500 MB RAM 
    • Graphics: NVIDIA GeForce GT 430 vagy ATI equivalent 
    • DirectX: Version 9.0c 
    • Hard Drive: 900 MB available space 
    • Sound Card: DX9.0c compatible
    Ajánlott: 
    • OS: Windows 7 
    • Processor: Intel Core i3 vagy gyorsabb 
    • Memory: 3000 MB RAM 
    • Graphics: NVIDIA Geforce GT 640 vagy gyorsabb 
    • DirectX: Version 10 
    • Hard Drive: 900 MB available space 
    • Sound Card: DX9.0c compatible



Share on Google Plus

About SouL

Lassan 30 éves geek programozó és játék őrült.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése