TOP 5 Vasárnap #2 - Képernyőre vele



Visszatér a Top 5 vasárnap!
A FüggőVég minden vasárnap egy új könyves rovattal jelentkezik, melynek neve TOP 5 Vasárnap! Az ötletet egykedves külföldi blogger ismerősömtől, a Larissa and Friends' Bookish Life angol blogtól nyúltam le, ahol már több éve aktívan részt veszek a kezdeményezésben. 


A Lényeg:

Minden vasárnap egy TOP 5-ös listát teszünk közzé. A lista bármiről szólhat majd, aminek köze van a könyvekhez, filmekhez, játékokhoz. Minden héten új témával jelentkezünk. Bárki nyugodtan csatlakozhat hozzánk a saját TOP 5-ös listájával az adott témában. Téma javaslatok örömmel fogadunk, ne fogjátok vissza magatokat! :)

Szabályok:

  1. Állítsd össze a TOP 5-ös listád abból a témából, amit arra a hétre választottunk. 
  2. Említs meg minket a bejegyzésedben!
  3. Nyugodtan használd a rovat bannereinket.
  4. Kíváncsian várjuk a te listáidat is! Ha szeretnéd velünk megosztani, hagyj nekünk egy linket a bejegyzésedhez odalenn a kommentben. Ha nincs blogod/nem szeretnél külön bejegyzést írni,  nyugodtan írd meg hozzászólásban a listád. 

Az eheti téma:

Képernyőre vele!


(Könyvek, amiket film/sorozat formájában
 képernyőn szeretnénk látni)

5.) Ann Aguirre: Sirantha Jax
A legjobban sorozatként tudnám elképzelni, 
annak viszont ütős. Bár a Syfy-nál kicsit jobb csatornánál,
mert ennek aztán kellene a CGI (költségvetés). 
Akció, romantika, űr harcok, politika, űrlények.
Mi kell még?? A történelem egyik legjobb sci-fi sorozata lehetne...

4. Ilonda Andrews: Kate Daniels
Túl sok info és túl sok sztori, ahhoz, hogy mozifilm legyen belőle,
bármennyire is epic lenne moziban látni, ahogy Kate szétrúg pár
mágikus segget, miközben Curran hatalmas oroszlán formájában
félelmetesen ordít a háttérben. Ide is rengeteg CGI kellene, 
de nem veszne kárba. HAHÓ, HOLLYWOOD!!

3. Sarah J. Maas - Üvegtrón
Egy jó átirattal szívesen megnéznék ebből egy 
nagy blockbuster filmet. A sztori, a világ, a karakterfejlődés,
az akció adott. Már csak kezdeni kéne vele valamit.
De a sorozatnak sem vagyok ellene, 
úgyhogy várom mi sül ki belőle.

2. Sherrilyn Kenyon: Chronicles of Nick
Bár a hír azt járja, hogy még ebben az évszázadban lesz belőle film,
én azért mégis szeretnék egy biztos sorozatot. Egy film nem film, 
2 film fél film, 3 film egy film, egy film nem film...

1. Kresley Cole: Arkánum krónikák
Életre kelt Tarot kártyák, mágia, poszt apokaliptikus világ,
epic szerelmi háromszög, humor, dráma, tragédia, vér, akció, misztikum. LEGJOBB.TV.SOROZAT.ALAPANYAG.

(Játékok, amiket film/sorozat formájában
 képernyőn szeretnénk látni)

5. Legacy of Kain: Soul Reaver 
Egy kis vámpír sztori, de nem ám Twilight féle nyálas, köcsög vámpírok. A történet Nosgoth-ban játszódik, ahol a Hylden és a Ősök állnak harcban egymással. A vita azon tört ki, hogy amíg az Ősök az Ősi Isten útmutatásait követték, addig a Hyldenek megtagadták azt. Végül sikerült a Hyldeneket elzárni egy másik dimenzióba, majd 9 mágikus oszloppal lezárni azt. Csakhogy búcsú ajándékként a Hyldenek megátkoztak egy csoportot az ellenfeleik közül. Örök életre kárhoztatva őket és vérszomjra ítélve, ők lettek az első vámpírok. Kain átveszi a hatalmat, első fia, Raziel szembe szegül vele ezért Kain letépi a szárnyait, majd megöli. Az Ősi isten feltámasztja Razielt, ám már nem vámpír, nem is tudjuk igazán minek nevezni (feljebb kép). A lényeg, hogy bosszút fogad Kain ellen és elindul a története. Ezt a világot is a sok kis apróság emeli ki, amiket játék közben tudhattunk meg. Ugyan egy központi cél hajtja Razielt, de útközben sok másra is fényre derül ezáltal folyamatosan izgalmas történetet kapunk.


4. Uncharted 
Egy modern Indiana Jones. Nekem ez kéne. Egy viccesebb, nagypofájú, belevaló főhőssel, aki tud azért komoly is lenne, ha a helyzet úgy kívánja, na persze nem sokáig. A hangsúly a történeten lenne. Az Unchartedek mindig is ezekkel hódítottak: az ismeretlen felfedezése, rejtélyek, amiket elsőnek talán természet felettinek titulálnánk. Elveszett világok, városok felfedezése és egy ellenfél, aki ahol tud megpróbál keresztbe tenni önző érdekei végett. Nem mintha Nathan Drake érdekei nem lennének emberiek hisz a pénzért teszi, mint ebben a világban nagyon sok ember, de valahol őt a kalandok éltetik. Nem tudod elképzelni, hogy egy irodában papírokat tologatna, az egyenlő lenne a halállal.

3. Mass Effect
Imádom a Sci-Fi történeteket, ezek közül ez az a játék, ami mindenkinek kötelező, akkor is ha nem gamer (nincs vita). Valahogy már az atmoszférája is lenyűgöző (nem a fél órás liftezésekre gondolok az első részben). Van egy rejtély, ami kihat az egész galaxisra, érint minden élőlényt, bolygót, fajt, népet. A főszereplő pedig egy szedett-vedett legénységgel és egy hajóval próbál megváltoztatni dolgokat, amiknek a sikeressége igencsak kétségbe vonható. Ez emeli valami hihetetlen magaslatba ezt a történetet és a végét sem változtatnám meg, ugyanazt hagynám meg, ami a játékba van. Kíváncsi lennék a tömeg reakciójára, mit váltana ki belőlük egy ilyen befejezés. Aki játszott a játékkal az tudja, aki nem és érdekli pótolja be vagy olvasson utána.

2. Devil May Cry

Sokat gondolkodtam, hogy az eredeti sorozat vagy a reboot alapján szeretném, hogy film készüljön. A válasz: számomra teljesen mindegy, mindkettőnek örülnék. Az eredeti sorozat kicsit jobban a klasszikus fantasy kategóriába sorolható, furcsa helyekkel, várakkal, gótikus épületek sokaságával. Az új változat viszont könnyebben megvalósítható a modern városi helyszínei miatt. Kivéve persze a limbo (pokol és földi dimenzió közti) helyszíneket, és a rengeteg otromba démont. Ezekhez komoly CGI kéne. Szeretném, ha a főszereplő, Dante, megegyezne a játékbeli karakterrel: egy nagypofájú, szarok az egész világra karakter, aki a gúnyos, ám de vicces egysoros mondandójával elintézi a legtöbb párbeszédet. Most mindenki azt gondolja, hogy hát ez egy tuskó, ám amit sok ember nem ért az az, hogy nem számít kinek mi jön ki a száján, egy egyént a tettei határoznak meg. Ezek által pedig igen is szerethető karakterré válik.

1. The Witcher
Egyik egyértelmű választásunk, hiszen mint a játék alkotói is bebizonyították van igény a komoly fantasy történetekre. Annak ellenére, hogy egy kitalált világban játszódik - amiben szörnyek, démonok, és mindenféle rondaság garázdálkodik és esetleg otthont ad más békésebb fajok számára is, mint a tündék vagy a törpék -, igenis életszagú a történet. Nehéz ezt megfogalmazni, de biztos látattok már olyan filmet, aminek eseményeire fejetekhez kaptatok, hogy ilyet is utoljára esti mesében hallottam. Amikben a mindent legyőző szerelem birodalmakat és hatalmas gonosz erőket győz le, mert hát a szerelem képes erre. Nem így a Witcher, ami olyan világot tár elénk, amit közelebbinek érezhetünk magunkhoz annak ellenére, hogy milyen megfoghatatlan, hisz ebben a világban nem minden fekete-fehér, nem csak jó vagy rossz egyének lakják. Sőt mi több, ha igazi nehéz döntés elé állítanak, amiben nincs olyan opció, hogy mindenki boldog a végén és elégedett, ha a döntéseidnek igen is komoly következményei vannak, tudsz-e ezekkel együtt élni és azok után is kiállni mellette, miután láttad a tetteid következményeit. Ez egy ilyen világ és szeretném, ha egy film vagy netán sorozat formájában ezt az érzést vissza tudnák adni. Ez 2017-ben talán, meg is valósulhat.


 

Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése