Blogturné Extra ~ Tiffany Reisz: A szent



„… sokak szerint az erotikus könyv egyenlő azzal, hogy egy romantikus regényben sok szex van. De nem egyenlő. (…) A romantika nem más, mint szex és szerelem. Az erotika szex és félelem.”

– Tiffany Reisz: A szirén

Az eredendő Bűnösök sorozat tovább folytatódik az Ártatlanság éveinek köteteivel...



Kiadó: Athenaeum
Sorozat: Eredendő bűnösök 5. / Ártatlanság évei 1.
Megjelenés: 2015.
Műfaj: Erotikus
Fordította: Márton Andrea

  
Eleanor Schreiber egy zavarodott, zabolátlan tizenéves lány, aki megesküszik, hogy soha többé nem lép templomba. A lázadó tini azonban találkozik Stearns atyával, aki örökre megváltoztatja az életét. Már semmi nem állhat annak útjába, hogy az legyen, amit a sorsa diktál neki: Nora Sutherlin, az ismert erotikus regényíró, egyben Manhattan legismertebb dominája…




BTK EXTRA - interjú az írónővel A szent megjelenésének alkalmából

Babbling About Book, And More annak idején készített egy érdekes interjút Tiffanyval, ennek fordítását olvashatják ma.



KT: Azután döntöttél úgy, hogy írsz egy előzmény sorozatot, miután befejezeted az Eredendő bűnösöket vagy mindig is tervezted az Ártatlanság éveinek megírását?

Tiffany: Végig tervben voltak. Vagyis pontosabban azóta, hogy befejeztem A szirént. Tudtam, hogy mindennél jobban el akarom mondani Nora és Søren találkozásának és korai románcuk történetét, mikor a a lány még csak 15 éves volt. Egy tinédzser és egy katolikus pap románca — ez a könyv lett az én szirén énekem, hogy úgy mondjam. 

KT: A szent eredetileg A pap néven futott, de lecserélted. Miért és miért pont A szentre?

Tiffany: Úgy hiszem egy ausztrál könyv forgalmazó volt az oka, aki nem volt hajlandó azzal a címmel árusítani a könyvet. Gyorsan kellett változtatnunk. A szent majdnem egy random választás volt. Miután végeztem a revíziós körökkel, rájöttem mennyire szerencsés véletlen volt ez a címváltoztatás. Hirtelen belekerült egy szent a könyvembe, amit nem terveztem. De ott volt, és a cím ezzel tökéletes lett. 

KT: Az eredendő Bűnösöket és az Ártatlanság éveit romantikus regénynek tartják, de nem úgy vannak megírva, mint a hagyományos romantikus regények. Te milyen műfajba sorolnád őket? Szerinted is romantikusak vagy inkább erotikus, vagy erotikus romantikus? Esetleg egy teljesen más műfaj?

Tiffany: A romantika Az Eredendő Bűnösök szíve. Nem a hagyományos romantika, de ezek nem is hagyományos karakterek. De a szerelem itt ugyanaz, mint bármelyik másik szerelem. Mivel ez egy összesen nyolc részből álló történet, ugyanazokkal a szereplőkkel különböző romantikus és erotikus kalandokkal, a legjobb címke, amivel a sorozatot illethetjük talán a szappanopera. Kifejezetten egy katolikus szappanopera. 

KT: Søren nagyon Isten szerű és úgy írtad meg, mint egy férfit, aki nem tud hibázni. Nehéz felruházni őt hibákkal? Egyáltalán vannak hibái?

Tiffany: Søren csodálatosan arrogáns és mindent tudó. Plusz szadista, aki gyakran átlépi a határt a szeretőivel. Eközben pedig egy pap, aki megszegi esküjét, és még csak nem is szégyenli vagy sajnálja. Bízz bennem, bőven vannak hibái. Ezeket a hibákat a legszórakoztatóbb megírni. Imádom, amikor elveszti az irányítást, összetörik a szívét, és a gondosan ellenőrzött világát felforgatja Kingsley és Nora.


KT: A karaktereid mind nagyon egyedi személyiségek.  Van köztük olyan, akit egy valós személyről mintáztál, vagy mindegyik a képzeleted szüleménye?

Tiffany: Mind a képzeletem szüleménye. Apróságok kerülnek csak bele a könyvembe valódi emberekből. Wes, például, sok olyan tulajdonsággal rendelkezik mint az egyik jóbarátom és az egyik exem, aki 1-es típusú cukorbeteg. Nora a humorérzékemet kapta, Søren a teológia iránti szerelmemet örökölte, Kingsleynek pedig a cinizmusom jutott. Egyszer jártam egy hardcore szadistával, szóval egy kevéske került belőle Sørenbe. De egyikőjük sem kiköpött másai valós személyeknek. Csak apró darabokat lopok néhány ember személyiségéből, hogy megformázzam a karaktereimet.

KT: Néhány tabu témáról is írsz, például vérfertőzés, hardcore S&M jelenetek, Nora és Kingsleyhez hasonló karakterek, akiknek több szexuális partnerük is van, vagy Søren, aki egy BDSM függő pap, aki tőle fele annyi idős lánnyal van kapcsolatban. Nem félsz attól, hogy esetleg megköveznek az olvasók? Hogyan kezeled mind a dicséretet, mind a kritikát? Gondolom kaptál már pár érdekes levelet és e-mailt az olvasóktól. 

Tiffany: Alkalomadtán kapok rossz értékeléseket, de sosem akartak még megkövezni. Senki nem tiltotta be a könyveimet, vagy támadott meg személyesen, fenyegetett meg, stb. Egy kis visszhang nem annyira rossz dolog. Amikor az emberek felháborodnak egy könyvön, az sokat segít a marketingen. Igen, kapok érdekes leveleket. Rengeteg kedves levelet olyanoktól, akik elmondják hogy segítettek a könyveim nekik feldolgozni egy traumatikus élményt, vagy miattuk kezdtek el hinni újra Istenben, illetve sokkal nyitottabbak lettek az új és másféle szerelem és szex iránt.

KT: Van olyan szexuális tartalmú jelenet, amiről sosem fogsz írni, mert túl sok neked? Honnan tudod, ha túl messzire mentél?

Tiffany: Sosem írnék erőszakról. Két férfi szereplőm is rendelkezik szexuális zaklatással vagy erőszakkal teli múlttal, de sosem írnék úgy egy erőszakról (valódi erőszakról, nem durva, közös megegyezésen alapuló szexről), hogy az az egyik cselekményszál. Nem lesznek "különleges epizódok", ahol Norát megerőszakolják és a könyv végére rendbe jön és újra minden szép és jó. Az erőszak nem így működik. Az egy egész életet megváltoztató esemény, éppen ezért használom csupán valamelyik szereplő múltjában (például Søren). De sosem fogtok egy jelenben történő erőszakról olvasni a könyveimben.

KT: Írtál már novellákat és rövid történeteket is. Melyiket élvezed jobban - rövidebb történeteket vagy hosszabbakat írni, amik túllépik akár a 100.000 szót is?

Tiffany: Mindkettő szórakoztató a maga módján. A nagy könyvek akkor, amikor mélyre áshatok a karaktereimben és kísérletezgetek a cselekményszállal és az alapokkal. A novellák pedig olyanok, mint egy vakáció.

KT: Ha egy lakatlan szigeten ragadnál, melyik karakteredet szeretnéd társaságul és miért?

Tiffany: Kingsley. Ő katonai kiképzésben részesült. Életben tudna tartani.

KT: Ha eltölthetnék egy napot Norával, milyen szórakoztató dolgokat csinálnánk együtt? Hajlandó lenne megosztani a BDSM életmódját velem, vagy bemutatni a barátainak, beleértve Griffint, Michaelt, Sørent vagy Kingsleyt?

Tiffany: Nora nagyon élvezi, ha zöldfülűeket dobhat a mély vízbe. Valószínűleg ugyanazt tenné veled, amit Zach-kel tett, és a fülednél fogva húzna a Nyolcadik körig és hagyná, hogy élvezd a showt. 

KT: Nora egy új intim kapcsolatot alakít ki A szentben, amitől néhány szemöldök megemelkedhet (csakúgy, mint Az úrnő végén lévő dolog Sørennel és Grace-szel). Ez a sokk faktor miatt történt vagy egy konkrét eredménye lesz, amivel szerinted rendben lesznek az olvasók.

Tiffany: Sosem teszek semmit csak a sokk faktorért. Tudtam, hogy ez az új karakter meglep majd mindenkit, de nem hiszem, hogy sokkoló lenne. Már az Úrnőben meg lett említve és az olvasók meg akarták ismerni. Hát íme! Megismerhetitek. És Nora meg azt teszi, amit Nora mindig is tesz — a legpikánsabb dolgot, amit lehet. És ebben nincs semmi sokkoló. Plusz az új barátunknak elég fontos szerepe van. Nora szerepváltó. Igen alárendelt is, de még inkább domina. Amikor szeretőket keres Sørenen kívül, olyan nőket és férfiakat keres, akiket ő irányít (Michael, Sheridan, Lance). Egyértelmű, hogy ő egy olyan nő, aki leginkább domináns szeret lenni. Ő ilyen. Ez a valódi énje.Végre rátalál a tökéletes alárendelt férfira, akit a sors is neki teremtett.

KT: Ha beleírnád magad a történeteidbe, milyen típusú karakter lennél? Ha lenne választásod, melyik karaktereddel kerülnél szívesebben intim kapcsolatba?

Tiffany: Egy kisebb jelentőségű szereplő lennék. Talán Søren titkárnője. Vagy Kingsley-é. Csak körülöttük akarnék lenni, nézni mit csinálnak, segíteni, ahol tudok és élvezném a showt. Bár nem mondanék nemet egy éjszakára egyikőjükkel sem. 


A nagy sikerű 'Eredendő bűnösök' regények szerzője, Tiffany Reisz, írói pályája kedvéért hagyta maga mögött konzervatív és vallásos leánynevelő intézeti tanulmányait. S bár e lépése örök üdvösségét veszélyeztette, végül jobb döntésnek bizonyult, mint azt valaha is gondolta volna. Sorozatának első kötete - A szirén - 2012-ben elnyerte az egyik legrangosabb amerikai könyves magazin legjobb erotikus regénynek járó díját. A történetek pedig azóta is egyre több olvasót hódítanak meg világszerte. Az írónő jelenleg Oregonban, Portlandben él férjével, Andrew Shafferrel, és két macskájával (egyik gonosz, a másik jó). Öt piercingje és két tetoválása van. És csak kétszer tartóztatták le.

Játékunk ismét a Nora Sutherlin életében oly fontos szerepet betöltő férfiak körül forog, ám ezúttal csavarintottunk kicsit a feladványon. Monogramjuk alapján a férfi szereplők vezeték neveit várjuk megfejtésként, segítség gyanánt pedig a kis vonalak arról árulkodnak, hány karakterrel kell kipótolnotok a megadott kezdőbetűt.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyerteseknek 72 órán belül válaszolniuk kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.




a Rafflecopter giveaway

További állomások:

06.01. - Angelika blogja
06.03. - Függővég
06.05. - CBooks
06.07. - Kelly & Lupi olvas
Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése