Kritika - Sherrilyn Kenyon: Inferno


What if you saw your own future... GO.UP.IN.FLAMES?

Cím:  Invincible
Szerző: Sherrilyn Kenyon
sorozat: Chronicles of Nick, #4
műfaj: YA Urban Fantasy
hossz: 451 oldal
nyelv: angol
külföldi megjelenés: 2013. Április. 9.
kiadó:  St. Martin's Griffin
Értékelés: 4,5 pont

The heat is on, and a new threat to humanity has risen…

Nick has his driver’s license and he’s not afraid to use it. But turning sixteen isn’t what he thought it would be. While other boys his age are worried about prom dates and applying for college, Nick is neck deep in enemies out to stop him from living another day. No longer sure if he can trust anyone, his only ally seems to be the one person he’s been told will ultimately kill him.

But life spent serving the undead is anything except ordinary. And those out to get him have summoned an ancient force so powerful even the gods fear it. As Nick learns to command and control the elements, the one he must master in order to combat his latest foe is the one most likely to destroy him. As the old proverb goes, fire knows nothing of mercy, and if Nick is to survive this latest round, he will have to sacrifice a part of himself. However, the best sacrifice is seldom the sanest move. Sometimes it’s the one that leaves your enemies confused, and you even more so.

And sometimes, you have to trust your enemy to save your friends. But what do you do when that enemy is you?






értékeljünk:

WOW! Először is, muszáj elmondanom, hogy a hangoskönyv teljesen új szintre emeli az olvasási élményt. Holter Graham egyszerűen brilliáns! Aki teheti hallgassa vagy hallgassa és olvassa egyszerre, mert valami fenomenális.

Na persze maga a könyv sem rossz. Ezúttal elmaradt a tini problémákkal kevert paranormális mellékszál, és ahogy Nick egyre erősebb és idősebb lesz (ebben a kötetben már 16 éves) úgy fókuszál a történet inkább a végzetére, illetve annak elkerülésére. Egyre többet tudunk meg arról, hogy valójában ki kicsoda, például Kodyról is és holy f***! Az ő valódi kiléte meglepett. Illetve Caleb-ről is szép lassan derülnek ki az érdekesebbnél érdekesebb dolgok. Van egy tippem, hogy ki lehet az apja, de Kenyonnál nem tippelgetünk. Illetve, többet tudunk meg arról, hogy kinek mi a terve főhősünkkel.  

Tény, hogy voltak benne lassabb és vontatott részek (esküszöm ilyen hosszú hirdetést még életemben nem láttam, mint Brynna anti-terrorizáló levele), illetve szerelmi nyűglődések is közrejátszottak, DE én mégis jobban élveztem, mint az eddigi részeket, pedig azokat is imádtam. 

Egyre több játékos kerül fel a sakk táblára és mindegyiknek más és más a célja Nick-kel. Adarian is élete legfontosabb szerepét kapja ebben a könyvben, és utálom, hogy nem tudom teljes szívvel gyűlölni. Cherise kivételesen nem idegesített annyit, mint az előző részekben, de még mindig azt mondom, hogy bökje megy egy mágikus orsó. Illetve ott van még a két új tanuló az előző részből, Joey és Jill, akikkel nem tudok mit kezdeni. A pók érzékeim azt súgják, hogy velük sem stimmel valami, de eddig még nem igazán alkottak semmit. 

A humor persze ennek a résznek is szerves része, és még mindig imádom a szereplőket. viszont, amit az epilógus előre vetített a következő könyvre… először jót röhögtem rajta, de ha arról fog szólni végig az 5. rész… hát nem tudom, lehet, hogy nem lesz a kedvenc részem. Mindegy, azért az is várós, ugyanis végérvényesen belezúgtam a sorozatba és akarom a következőt MOST!!

u.i.: Hány féle hawaii pólója van Nicknek? Szegény valahogy sosem fogy ki belőlük. Aki tudja a választ kap egy csokit :D

Kedvenc karakter(ek): Nick, Caleb, Kody, Adarian, Simi
Kedvenc jelenet(ek): Az elején Ambrose látomása valami fenomenális és egyértelműen az a rész, amikor Nick igyekszik elmenekülni a fogvatartóitól és mindenféle próbákon kell túljutnia, hogy visszajusson a mi világunkba.
Kedvenc idézetek:

“Ash?” 
“Yeah?” Nick cleared his throat. 
“Do not … and I mean do … not … take this the wrong way, okay?” He wrapped his arms around Ash and hugged him. “I will always be your brother,” he whispered in Ash’s ear. “And I won’t ever hate you.”
It was a sad day when Death had nothing better to do than pretend to be a substitute chemistry teacher. . . .
“We all have demons inside us, Nick. The Tsalagi have an old saying—every heart holds two wolves. One is the white wolf, who is made up of love, kindness, respect, decency, compassion, and all the things that are good in life. The black wolf is born of jealousy, hatred, pettiness, prejudice, vindictiveness, and all the poisons of the human personality. The two constantly war with each other for dominance. And one day, one wolf will overtake and devour the other.”
“In the immortal words of Maya Angelou … people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” 
You can blame it all on fate and the universe, but in the end you alone decide if you’re going to lie down and let hell take you under, or if you’re going to stand strong in defiance of it all with your middle finger raised.” 

Chronicles of Nick kritikák:

Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése