TOP 5 Vasárnap #1 - Legjobb befejezések


Sziasztok!


Örömmel jelentjük be, hogy a FüggőVég mostantól minden vasárnap egy újabbal rovattal jelentkezik. A rovat neve TOP 5 Vasárnap! Az ötletet egykedves külföldi blogger ismerősömtől, a Larissa and Friends' Bookish Life angol blogtól nyúltam le, ahol már több éve aktívan részt veszek a kezdeményezésben. Na de nézzük is miről is szól ez a rovat.

A Lényeg:

Minden vasárnap egy TOP 5-ös listát teszünk közzé. A lista bármiről szólhat majd, aminek köze van a könyvekhez, filmekhez vagy videojátékokhoz. Minden héten új témával jelentkezünk. Bárki nyugodtan csatlakozhat hozzánk a saját TOP 5-ös listájával az adott témában. Az új téma szerdánként kerül ki az oldalsávra, így mindenki könnyedén összeállíthatja a vasárnapi listáját. Téma javaslatok örömmel fogadunk, ne fogjátok vissza magatokat! :)

Szabályok:

  1. Állítsd össze a TOP 5-ös listád abból a témából, amit arra a hétre választottunk. 
  2. Említs meg minket a bejegyzésedben!
  3. Nyugodtan használd a rovat bannereinket.
  4. Kíváncsian várjuk a te listáidat is! Ha szeretnéd velünk megosztani, hagyj nekünk egy linket a bejegyzésedhez odalenn a kommentben. Ha nincs blogod/nem szeretnél külön bejegyzést írni,  nyugodtan írd meg hozzászólásban a listád. 

Az eheti téma:

Legjobb befejezések

(könyvekben, filmekben vagy videojátékokban)


Dhesix TOP 5


(Legjobb befejezések könyvekben)


5.) Richelle Mead 
A halál csókja (Vámírakadémia 3.)

"Útnak eredtem, hogy megöljem a férfit, akit szeretek."

Akkor tudod, ha egy író valami nagyon jól csinált, amikor egy ilyen mondat után a falat kaparod,
pedig nem is rajongasz azért a férfi karakterért. Ezek után képzelem milyen lehetett a rajongóknak...

4.) Andrea Cremer
Bloodrose – A döntés (Nightshade 3.)

Körülbelül a rajongó tábor 98%-a nem ért vele most egyet. Az egyik legtöbb támadás a vége miatt érte ezt a sorozatot. Én frankón nem számított egy ilyen befejezésre, úgyhogy jól meglepett és szerintem bravúros megoldás volt. 

3.) Jeaniene Frost
Up From the Grave (The Night Huntress 7.) 

Méltó lezárása volt a sorozatnak? A könyv felénél azt mondtam volna, hogy nem. A végére azt mondom, HELL YEAH! Persze összességében lehetett volna jobb is, de a könyv háromnegyedétől éreztem, hogy révbe értünk, nem volt elsietve, nem volt túlnyújtva sem, és érezhetjük azt a nyugalmat is, amire Cat vágyott. Szép sorozat befejezés. 

2.) Ilona Andrews
Magic Breaks (Kate Daniels 7.)
Ezzel a kötettel egy korszak ütős lezárását kaptuk. Maradjunk csak annyiban, hogy ezek után minden megváltozik, és egy fikarcnyi gőzöm sincs, hogy fog folytatódni, de kétségem sincs afelől, hogy tartani fogja a szintet.



1.) Kresley Cole
Poison Princess (The Arcana Chronicles 1.)
A Poison Princess vége tízszer lekörözi az egész mezőnyt.
Izgalmas, véres, meglepő, teljesen kielégítő és badass! Egy szóval tökéletes!



SouL TOP 5


(Legjobb befejezések a videojátékokban)
SPOILER VESZÉLY!

5.) Assassin's Creed: Black Flag


Majdnem elsírtam magam a végén, főleg a dalnak hála na meg, hogy 80 órát beleöltem a játékba. :D


4.) Bioshock Infinite

Most végül is mi a szar történt? Szerintem sokan voltak így a Bioshock Infinite
záró képsorait látva. Igen elég bonyolult, de nagyon jó hangulatú, fordulatos befejezés volt.

3.) God of War

Kratos befejezi a bosszúját. Megszabadítja a világot az istenek önkényes uralmától, de ahhoz hogy nyugalomra leljen még egy valamivel végeznie kell. Nem a legnagyszerűbb befejezés, de összességében igen jól elérte az érzelmi kölcsönhatást.

2.) Mass Effect (3)


Sok embernek nem tetszett a befejezés. és hogy én mit gondolok? Teljesen rendben van, nincs azzal semmi baj. Sok ember nem tudja elfogadni, ha valami nem tökéletes boldogsággal végződik, és hogy a hős megmenti a világot és béke jólét köszönt mindenkire. Szerintem nagyon is helyes befejezése volt a játéknak. Nézzük a jó oldalát: az emberiség fennmarad.

 1.) The Last of Us


Megkérdőjelezhető eme alkotás vége. Tényleg jó döntést hozott? Lehet feláldozta az egész emberiséget egy kislány életéért cserébe. Viszont az is lehet. hogy feleslegesen áldozzák fel a kislányt és semmi haszna nem lesz az egésznek. Aki nem tette. játssza végig. Ez nem olyan, amit olvasva át lehetne élni.


Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése