Richelle Mead: jön idehaza is a 'The Glittering Court', bajban az Age of X


Richelle Mead a Facebook oldalán osztott meg pár könyves infót, legfőképp arról, hogy min dolgozik jelenleg, mi várható a közeljövőben tőle.

A négysikerű Vámpírakadémia sorozat szerzője, Richelle Mead, miután a VA befejeződött nem igazán találta meg ugyanazt a sikert a későbbi könyveiben. A VA spin-offja, a Vérvonalak (Bloodlines) sem hozott akkora eladást világszerte, mint számítottunk rá. Ám ez egyáltalán nem törte meg az írónőt, és egyből három projekttel is előrukkolt.

Ezekből viszont csak egy lett igazán sikeres, ez pedig a The Glittering Court, I. Erzsébet korában és a határ menti világokban játszódó, romantikával erősen fűszerezett új káprázatos YA fantasy sorozat. Bár az értékelések rendkívül vegyesek, kapott hideget és meleget is.

Nagy és elsöprő, az előkelő Osfridi palotákon és az arany poron át Adoria vad erdeiig, A The Glittering Court egy Osfridi grófnő, Adelaide történetét meséli el, aki, hogy elkerülje elrendezett házasságát, saját szolgájának álcázva magát új életet akar kezdeni Adoriában, az Újvilágban. De ehhez csatlakoznia kell a Csillogó Udvarhoz.

Egyben iskola és üzleti vállalkozás, a Csillogó Udvar célja, hogy elszegényedett lányokból úri hölgyeket képezzenek, akik erős és gazdag házasságokat köthetnek az Újvilágban. Adelaide természetesen kiemelkedik a kiképzésen, és új barátokra talál: a tüzes egykori takarítónő, Tamsin és a gyönyörű Sirminicai menekült Mira személyében. Sikerül majdnem mindenki előtt titokban tartani valódi kilétét, az egyetlen kivétel a lenyűgöző Cedric Thorn, a Csillogó Udvar gazdag tulajdonosának fia.

Amikor Adelaide rájön, hogy Cedric maga is egy veszélyes titkot őriz, együtt kiötlik, hogyan hozzák ki a legtöbbet Adelaide színjátékából. Azonban hamar jönnek a bonyodalmak - először, ahogy átszelik az Osfridot és Adoriát elválasztó áruló tengereket, aztán később, amikor Adelaide felkelti egy befolyásos kormányzó figyelmét.

De egyik bonyodalom sem bizonyul annyira ijesztőnek, mint az erős vonzalom Adelaide és Cedric közt. Egy olyan vonzódás, ami ha beteljesül, az egész Csillogó Udvart megbotránkoztathatja, és mindkettejükből számkivetett lenne a vad, és végeláthatatlan feltérképezetlen földeken.  

A The Glittering Court idén áprilisban jelent meg, Richelle pedig már gőzerővel dolgozik a második részen, ami "az első részt dolgozza fel, DE Mira szemszögéből, ami teljesen más lesz. Adelaide története az első résszel véget ért."

A szerzőtől azt is megtudtuk, hogy hozzánk is érkezik a könyv, mégpedig a Könyvmolyképző kiadó gondozásában, azt azonban nem tudja, hogy mikorra várható a megjelenés (még mi sem).


Nem ez volt az egyetlen YA fantasy kísérlete Richelle-nek mostanában, hiszen 2015 végén érkezett a kínai folklór ihlette Soundless (Hangtalanul).

Ez volt Mead első önálló regénye és első fantasyja. Egy elszigetelt hegyi faluban játszódik, ahol generációk óta senki sem beszél. A Publishers Weekly-nek adott interjújában Mead mesélt egy kicsit a könyv hátteréről, inspirációjáról és a történetről is, erről bővebben itt olvashattok.

A Soundless elég egyhangú értékeléseket kapott, ami nem volt túl pozitív, és az eladási listákon sem teljesített túl jól, egy újabb bukást hozva ezzel a szerzőnek.


Azért Richelle nem csak jó író, de ügyes taktikus is és próbál lefedni általában több piacot is. Szerencsére nem csak YA-kban utazik, és a Black Swan és a Georgina Kincaid után sem hagyta lógva a felnőtt könyveinek rajongóit. 2013-ban kiadta az "Age of X" sorozat első részét, amely egyfajta futurisztikus paranormális sorozat felnőttek számára. A történetben egy valószínűtlen páros misztikus jelenségek után nyomoz egy futurisztikus világban, amit kis híján megsemmisítettek a vallási szélsőségesek.

A 'Gameboard of the Gods' sem úszta meg az 1 és 2 csillagos értékeléseket, de hosszútávon elég jól teljesített (mi szerettük), és az eladásai sem voltak annyira gyengék.

Viszont a kiadó érezhetett valamit a levegőben, mert a második résszel (The Immortal Crown) egy arculatváltás is jött, új Urban Fantasysabb borítókat kapott a sorozat.

Ez azonban sajnos nem mentette meg, a TIC - és ezzel az egész sorozat is -csúfosan megbukott. Érdekesség, hogy a két rész közül, a TIC sokkal jobb értékeléseket kapott (igaz kevesebbet is).  A Glittering Courtből egy hónap alatt adtak el annyit, mint a TIC-ből két év alatt, a VA eladási számait pedig meg sem közelíti. Az Age of X-et eredetileg is két részre tervezték, de Richelle mindig is remélte, hogy több lesz belőle.

A kiadók azonban lemondtak róla, így jelenleg magánkiadás státuszban lebeg. Richelle szeretné folytatni, de egyelőre azokra a könyvekre fókuszál, amik rendelkeznek kiadóval (jelen esetben ez csak a Glittering Court #2), de ha lesz egy kis szabadideje, megpróbálja folytatni.

Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése