Blogturné - Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj [Nyereményjáték]


Az Athenaenum kiadó jóvoltából folytatódik Sherrilyn Kenyon Sötét vadász történeteiről szóló sorozata. A Bűnös éj két újabb szereplőt mutat be, Alexiont és Dangert, akik mind a ketten Acheront szolgálják.

Mostani blogturnéban hét blogger, hat állomáson mutatja be a könyvet, valamint számos, a könyv világához kapcsolódó érdekességet olvashattok. Játszatok velünk és ha szerencsétek van, tiétek lehet a két nyereménykönyv egyike!

Kiadó: Athenaenum
Oldalszám: 336
Műfaj: Felnőtt Urban Fantasy
Fordító: Goitein Veronika
Értékelés: 4,5 pont


A Sötét Vadászok birodalmában még a halhatatlan rosszfiúknak is be kell tartaniuk a becsületkódexet: Nem árthatsz az embereknek. Nem szívhatsz vért. Nem lehetsz szerelmes.
Néha egy-egy Sötét Vadász mégis azt hiszi, hogy ő a Törvény fölött áll. Ekkor jövök én. Hogy ki vagyok? Az, akitől még a rettenthetetlenek is félnek. Ha megszeged a törvényt, az én haragom sújt le rád. Az én szívemet nem lehet meglágyítani. Könyörtelen vagyok, nincsenek érzéseim.

Legalábbis ezt hittem, amíg nem találkoztam egy Sötét Vadásznővel. A neve Danger. Veszély. Ez nem csupán a neve, hanem maga az élete. Nem bízik bennem, de nem hibáztathatom ezért. Egyedül ő tudja, miért jöttem: hogy bírája, esküdtszéke és valószínűleg hóhéra legyek a barátainak. Csak Danger segíthet, hogy néhányuk megmeneküljön. Nélküle mind meghalnak.
Dangereuse St. Richard halálos őrület a számomra. Van benne valami, ami feléleszti rég halottnak hitt szívem. De a gonosz elleni harcban az emberiség egyetlen reménye, ha teljesítem a kötelességemet. Ám hogyan tehetném, ha ezzel fel kell áldoznom az egyetlen nőt, akit valaha szerettem?

http://static2.lira.hu/upload/M_28/rek3/1178793.pdf
http://static2.lira.hu/upload/M_28/rek1/793/1178793.jpg

El sem hiszem, hogy itthon is folytatódik ez a sorozat. Valaki csípjen meg! Tény, hogy még mindig nem azt a marketinget/törődést kapja, amit érdemelne és ami passzolna hozzá (EZ NEM EGY EROTIKUS SOROZAT!!!), egyelőre örülünk annak, ami van és reménykedünk.

A Sins of the Night, azaz a Bűnös éj az egyik kedvenc kötetem a sorozatból. Fontos tudni, hogy én összevissza kezdtem el olvasni és még mindig van, amit nem olvastam, de NEM ajánlom, hogy ezzel a résszel kezdje valaki a sorozatot. Nem azért, mert a cselekményt nem lenne így is érthető, sokkal inkább azért, mert nem lenne meg az a hatása, amire épít a kötet cselekménye.

Amiért a Bűnös éj egy érdekes rész, az a cselekmény. Röviden és spoilermentesen arról van szó, hogy a sötét-vadászok Acheronban való bizalmát megrengeti egy új jövevény, aki megkérdőjeleztet mindent, amit Ashről hittek, tudtak. Egészen odáig fajul a dolog, hogy néhány sötét-vadász erősen lobbizik egy felkelésért. Az érdekessége a könyvnek, hogy az olvasóban is kételyt kelthet, talán még a hardcore fanokban is egy picit. Ekkor jön Alexion, Acheron egyszemélyes esküdtszéke és kivégzője, hogy rendet tegyen, és ha kell elpusztítson minden sötét-vadászt, aki Acheron ellen szövetkezik. Ám mielőtt fejek hullanának, az igazi küldetése az, hogy rájöjjön mi a fene folyik ott, és némi józanésszel lebeszélje őket a kvázi öngyilkosságról. Úgy gondolja, hogy ebben egy helyi sötét-vadász segítségére lehet, így felkeresi Danger-t, és innentől kezdve indul a verseny az idővel, egy régi ellenséggel, egykori barátok ellenfelekké válnak, szövetségek megtörnek, és a bizalom itt tényleg az életedbe kerülhet.

Alexion azóta kedvencem, hogy először olvastam ezt a kötetet, és magasan szerepel a toplistámon. Az ő története is szívszorító és dühítő, de pont ettől lesz a könyve annyira magával ragadó. Egyben pedig rendhagyó a múltja, jelene és a jövője is. Aki azt hinné, hogy már megint egy macsó badass nagyszájú egoista karakter, az téved. A tökössége kifogástalan, márcsak az erejéből adodóan is, de egyáltalán nem egoista. A humora kissé ugyan szarkasztikus (ezzel pedig abszolút semmi probléma), de rendkívül szerethető személyiség, amíg nem bosszantjuk fel.

Danger tökéletes partner Alexion számára, mert megmutatja a férfinak, hogy milyen élni ebben az időben. Mit lehet szeretni az életben, hogy lehet szórakozni. És mindezt úgy teszi, hogy Alexion is megértse és átélhesse, annak ellenére, hogy Alexion "élete" csupán árnyéka az való életnek. Danger is egy vakmerő, vagány sötét-vadász, aki azért nem mindig könnyíti meg Alexion létezését. Ha egy tökéletes párost kellene keresnem a sorozatban, ők simán szóba jöhetnek.

A romantikus szál aranyos, hullámzó, drámai, vicces, romantikus (duh), izgalmas (ha dupla ilyen hosszú lenne a könyv, nem hiszem, hogy maradt volna körmöm a végére), és még én, az érzéketlen seggfej is megkönnyeztem a végét.

Kenyonnál megszokott, hogy egy rakás visszatérő szereplőt forgat könyvről könyvre, és ez itt sem volt másként. Feltűnt Acheron, Stryker, Savi-freakin'-tar és kedvenc démonunk, Simi is. Új szereplők is voltak bőven és Dangeren kívül is találtam új kedvencet.

Ezt a könyvet nem az akció teszi a kedvencemmé, mert abból nincs túl sok, kb. három jelenetre húzhatjuk rá ezt a címkét. Viszont tele van ármánykodással, drámával, kellő adag humorral, természetesen újabb titkokra derül fény, teóriák repkedhetnek ide-oda a fejünkben olvasás közben, és Kenyonnak ismét sikerült egy fergeteges szereplőgárdát összehoznia erre a részre.




BTK Extra - Alexion


"Válassz jól vagy meghalsz. Nekem mindegy melyik. Csak ne vérezd össze a kabátom."

Alexion egy csendes ember, aki szívvel-lélekkel hisz az "a szavaknál hangosabban beszél a tett" elvben. Nem fenyegetőzik, tudni fogod magadtól is mikor kell menekülnöd előle. Ő tényleg a halál angyala. Senki sem akar vele összefutni az éjszaka leple alatt. Villámgyors és brutálisan őszínte, sosem ejt fogjokat. Ahogyan ő mondaná, ő egy elbaltázott tudományos kísérlet.


Teljes név: Ias
Becenév: Lex
Kiejtés: Ah-lex-í-óhn
Faj: Más
Foglalkozás: Alexion
Szül. idő: Kr.e. 7432
Magasság: 197 cm
Hajszín: Szőke
Testalkat: Izmos
Párja: Danger
Legjobb barátja: Acheron
Tetoválás/sebhely: Acheron jelét viseli
Kedvenc fegyver: Kard


A mostani játékban Kenyonhoz hűen játszunk egy kicsit az elmétekkel. Kenyon írásaira jellemző, hogy legtöbbször a sorok között elrejt információkat, ezért mi is elrejtettünk dolgokat a játékban.
Minden állomáson találtok egy képet, ami az egyik Sötét vadász világból kedvelt karakter szobájáról készült. Mindegyik képen van egy, a szereplőre jellemző elrejtett tárgy, ami más, mint az előző képen. A Rafflecopterbe csak a tárgyakat kell beírnotok. (Például: az asztalon egy toll van, ami a többi képen nincs, akkor az van elrejtve. Rafflecopterbe beírjátok, hogy toll.)
Itt még nem áll meg a feladat. Ez alapján meg kell fejtenetek, hogy kinek a szobájáról készült a képsorozat.


Sőt, van egy másik kérdésünk is! Hol található ez a szoba? Maga a helynek a neve egy szó is egyben, ami mennyet jelent és ez a hely az atlantiszi mennyország. Nem mindenki juthat be ide könnyedén, csak a kiváltságos személyek képesek ide teleportálni. (NEM kötelező feladat, +2 pont)

 

 Figyelem!  A válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postázA nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

03.22 Függővég
03.23 CBooks
Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 megjegyzés:

  1. Látom, a mit látni kéne, de csak én vagyok az egyetlen, aki nem tudja kivenni, hogy mi is lenne az? :)
    Még a nagyított képen se tudom kitalálni, hogy mi is lehet az... mármint van 2 tippem is, de nem tudom...
    R.

    VálaszTörlés