Castlevania Bloodlines/The New Generation - Még egy 16bites kaland


Nem csak a Super Nintendo tulajoknak járt ki a jóból, megjelent egy Castlevania rész SEGA Genesis és Mega Drive-ra is. Az alapkoncepció nem változott sokat de valahogy pörgősebbnek éreztem a játékot mint a SNES (Super Nintendo Entertainment System) verziót.

LEÍRÁS

1897-ben véget ért a háború az emberiség és Drakula között mikor Quincy Morris a Belmont család egyik leszármazottja legyőzte Drakulát. Béke honolt egészen az első világháború kirobbanásáig ami halált és pusztulást hozott és sötétségbe borította a világot. A háború elején Szarajevóban megölték Ausztria korona hercegét, azt mondják egy gyönyörű nő volt aki csak az árnyékokban rejtőzködött. Ő volt Elizabeth Bartly pontosabban Bathory Drakula unokája. Sötét rituálékkal szándékozta feléleszteni Drakula Grófot a halálból. A játék 1917-ben játszódik mikor John Morris a Belmont és Morris ház leszármazottja ki maga is vámpírvadász, legjobb barátjával Eric Lacarde-al járják Europát és szüntelenül harcolnak a vámpírok ellen. Eric barátnője vámpírrá vált és Elisabeth nyomában járnak, hogy egyszer és mindenkorra eltöröljék a föld színéről de végül is sikerül Drakulát feléleszteni, így kénytelen vele is szembeszállni.

A játék nagyrészt hű maradt az elődökhöz bár eltűnt a minden irányba való ostor csapkodás valamint Eric Lacarde is játszható karakter, így nagyobb diverzitást hoz a játékba mivel vannak utak amiken csak az egyik vagy a másik fő hőssel érhetőek el. John a jól megszokott ostort forgatja, Eric viszont egy lándzsával hadonászik. Játék mechanikája megegyezik az előző résszel így arra nem pazarolok sok szót. Grafika még mindig fantasztikus és a hangulat most sem hagyja, hogy a játékos elszabaduljon ettől a világtól.

Fő ellenségekből itt sincs hiány, fenomenális és nem tudom, hogy a konzolnak köszönhető de a gyorsabb játékmenet nagyon feldobta a harcokat igaz a SEGA Mega Drive klasszikus 3 gombos kontrollere a valaha volt egyik legjobb eszköz játékok irányítására.

Két változat érhető el a játékból, az Amerikai ami Bloodlines névre hallgat valamint az Európai ami a The New Generation címre lett keresztelve, a két játék megegyezik a vért leszámítva, az EU verzióban a vért zöld akármire cserélték biztos a németek nem bírták az erőszakot. 


ZENE

Michiru Yamane komponálta a muzsikát a játék alá, ugyan a SEGA konzolja nem rendelkezett olyan kifinomult technológiával mint a SNES, ámde ez nem gátolta meg a művészt, hogy csodálatos dallamokat keltsen életre annyiból amennyi lehetséges volt a konzol számára.


PÁLYÁK

Most kivételesen nem csak Drakula várában tévedünk el, Elisabeth nyomában vagyunk így alkalmunk lesz bejárni Európát többek közt például harcolhatunk démonokkal a Pisai ferde torony tetején is. Találékonyságból itt sincs hiány, van egy pálya amit a víz hirtelen elkezd elönteni és ha nem haladunk elég gyorsan könnyen vízi hullává válhatunk.


Valamint kísérleteztek pár új effektus kidolgozásával mint a tükröződés ami ezeknek a gépeknek a technikai lehetőségeit figyelembe véve elég lenyűgöző. 


ÖSSZEGZÉS

Ismét egy remek játékot alkotott a Konami ami persze akkoriban azonnal siker lett és a SEGA konzoljának egyik legmeghatározóbb címévé vált. Ajánlom minden kalandkedvelő vámpírvadásznak. Sajnos nem érhető el Nintendo konzolokon így vagy marad a hivatalos SEGA változat vagy emulátor formájában könnyen hozzájuthatunk.

Érdemes játszani vele?

IGEN!!!



Share on Google Plus

About SouL

Lassan 30 éves geek programozó és játék őrült.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése