Kritika ~ Felicity Heaton: Hunter’s Moon



Cím: Hunter's Moon
Sorozat: Vampires Realm #6
Oldalszám: 136 oldal
Kiadás dátuma: Február 26. 2011
Kiadó: Magánkiadás
Értékelés: 4.5 pont

A borzalmas éjszaka emlékei, amikor nem sikerült megmentenie a vérfarkas falkáját vámpír mesterük kegyetlenségétől több mint száz éve kísérti

Nicolae-t, és a kanadai vadonba üldözi, hogy nyugalomra lelhessen. Azonban ezt a nyugalmat megtörik ismeretlen vadászok és a vér szaga egy gyönyörű nőhöz és vele együtt egy nehéz döntéshez vezeti - nézzen-e szembe a múltjával és segítsen, a lánynak vagy ismét kockáztassa meg, hogy elveszít mindenkit, aki fontos neki.

Szíve tele bánattal, elméje bosszúval, Tatyana arra törekszik, hogy megölje a vadászokat, akiket követ és visszatérjen vámpír vérvonalához, a tervében azonban nem szerepelt, hogy mérgezett nyilakkal lövik meg vagy hogy megmenti egy dühös alfa vérfarkas, aki tiltott vágyakat ébreszt benne.

Amikor a vadászok lépnek, vajon Nicolae képes lesz-e megállítani őket, mielőtt túl késő lenne? Képes lesz-e legyőzni a szívében rejlő sötétséget és engedni a vágynak, mely a vámpír felé hajtja? És Tatyana szembe tud-e szállni a félelmeivel és kockáztatja a saját életét a tiltott szerelemért?
értékeljünk:

Hunter's Moon a 6. könyv Felicity Heaton "Vampires Realm" sorozatában, de önálló könyvként is érthető és abszolút élvezhető. Én sem olvastam még a többit, ami azt illeti, most olvasom a nyolcadik részt. Mondja valaki, hogy nem élek fordított életet...A sztori egy vámpír és egy vérfarkas tiltott szerelméről szól (kb. mindegyik résznek ez az alapja). Ahhoz képest, hogy nem vagyok oda a vérfarkas/alakváltósztorikért, a Hunter's Moon-t imádom.

A borítóról csak annyit, hogy egyszerű, de nagyszerű! Alig tudtam levenni róla a szememet, mikor a könyv megérkezett. Vajon miért?? Igen, biztos a Hold vonzása... :-P

A könyv kezdete nagyon izgalmas. Megtudunk pár dolgot a vérfarkasunkról, Nicolae-ról, mégpedig igen érdekes dolgokat, például, hogy milyen kapcsolatot ápol a helyi szürke farkasfalkával. Ezután sem kell sokat várnunk, hogy megismerjük a másik főszereplőnket, Tatyanat a vámpírt, akit halálosan megsebesítettek a vadászok. Annak ellenére, hogy Nicolae teljes szívéből utálja a lány fajtáját, nem tudja rávenni magát, hogy hagyja meghalni, hazaviszi, hogy meggyógyítsa és válaszokat szerezzen a vadászokkal kapcsolatban. Néhány oldal után Tatyana nézőpontjából - amely egyébként folyamatosan változik - olvashatjuk az eseményéket, mikor is a vérfarkas házában ébred fel. Róla is sikerül megtudnunk néhány érdekes infót.

Tudni kell, hogy mindig az izgalmas, akciós részeket (ha éppen nem a tizennyolc pluszosat...) keresem a könyvekben és általában csak át akarom ugrani a leírásos részeket és egyből a párbeszédeket/eseményeket olvasni... Nos, ezzel itt nem volt bajom, annyi leírás van amennyire egy olvasónak tényleg szüksége van, se nem kevés, se nem sok. Nincs túl sok túl korán. Valami érdekességet, új darabkát a kirakósból minden fejezetben találunk, mind a karakterekről mind pedig a világukról.

A párbeszédek érdekesek, valósághűek és intelligensek. Nem kell ugyanazt olvasnom újra és újra és újra... NAGY PIROS PONT!!

Ami a szexuális tartalmat illeti... meg kell dolgoznunk rendesen érte és mikor már kellőképpen torkunk szakadtából ordibáljuk a szokásos közhelyeket, mint például a "MENJETEK SZOBÁRA!!" végre fellélegezhetünk. Nem kell megijedni, ugyan igen részletes az akció, de lassú, gyengéd, ami persze nem jelenti azt, hogy nem kell utána az olvasónak is egy kis hideg zuhany, ha rendesen működik a hormon háztartása... A biztonság kedvéért azért tartsátok magatok mellett a barátotokat/férjeteket, szükség lehet rá... Igaz, hogy a 18+-os rész elég sokára érkezik, de addig sem kell bánkódni, hiszen a főszereplők közti folyamatosan növekvő vonzódásnak köszönhetően jó néhány, igen forró helyzet alakul eme két jó madár közt. Akkor is érezhetjük kettőjük közt a szexuális feszültséget, mikor csak egymás közelében vannak és semmi tipi tapi. ÉS NEM!! Hihetetlen, de nem idegtépően bosszantó.. Van jó pár könyv, amikor már tényleg ordítom, hogy "ideje lenne már pornózni gyerekek!!" de ezek a jelenetek szex, sőt, csók nélkül is feltüzelnek, az hétzsentség!!

Nosza, beszéljünk kicsit a karakterekről:

Első említésre való pozitívum, hogy jól ki vannak dolgozva és élethűek. Mindkettőjüknek vannak gyengéi és épp úgy erősségei.

Kezdjük Nicolae-val... Szívós és erős, nem csak fizikálisan, de érzelmileg is. A srác megjárta a poklot és még erősebben tért vissza. Szexi, sértett és roppantul érdekes. Egy igazi alfa jellem. Ahhoz képest, hogy teljes szívéből rühelli a vámpírokat, nem egy igazi köcsög Tatyanával, csupán megtartja a kellő távolságot a lánytól, de ez persze idővel változik, ahogy sztorizgatnak egymás életéről.

Tatyana... kétségbeesetten próbálja bizonyítani a vérvonalának és mindenkinek maga körül, hogy nem egy gyenge virágszál. Ezt mi is láthatjuk, amint megtudunk róla pár dolgot. Valójában egy nagyon erős nő. Ezzel és a vággyal, hogy segítsen másokon nagyon szerethető kis vámpír. Azonban van egy küldetése, elhagyta otthonát, hogy bosszút álljon.

A vadászok... érdekes része a történetnek. A könyv elején az jön le, hogy ők vadásznak Tatyanára, de később kiderül, hogy valójában a vad a vadász... A kérdés, hogy akkor mi a fészkes fenét akarnak ők valójában és miért?? Na, ez egy érdekes fordulópont.

Egy kis leegyszerűsített lista, hogy mit szerettem és mit nem a könyvben...

Ami tetszett:

- Pont elég leírás

- Nem kell sokat várnunk az izgalmas részekre és nem alszunk be az első 50 oldalon

- A karakterek valósághűek. Nem egoisták, nem szerencsétlenek, azonban erősek.

- Nicolae kapcsolata a helyi szürke farkasfalkával és a helyi vérfarkasokkal

- Jól kidolgozott párbeszédek

- Növekvő, de nem bosszantó vonzódás a főszereplők közt

- És persze azt, amikor kis hazánk is említést kap a könyvben (ezt Felicity könyveiben gyakran olvashatjuk- PIROS PONT!! )

Ami kevésbé tetszett (nem volt túl sok minden):

- Az utolsó harc kevésbé volt izgalmas, mint például Tatyana harca a helyi vérfarkas alfával...

ÖSSZESSÉGÉBEN: Akárhogy is, szívesen olvasnám még, hogy folytatódik a történetük, ugyan nem volt a vége függővég. Nyugodt szívvel, sőt ugrándozva ajánlom mindenkinek, aki szereti a tiltott szerelemről szóló, izgalmas, akcióval teli történeteket. Aki szereti és annak is aki kevésbé csipázza a vérfarkasokat/vámpírokat, mert ez nem egy megszokott történet.

KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

Kritika ~ Felicity Heaton: Ascension

Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése