Kritika ~ Dredd 3D 2012


Az Ítélet nem közeledik... már itt van, barátaim! Ezúttal a legfőbb bíró felett bíráskodunk. BigZs kollégámmal azért vagyunk itt, hogy beszéljünk az idei év egyik legvártabb filmjéről, és nem fogjuk vissza magunkat!


USA premier: Szeptember 21. 2012
Haza premier: Január 24. 2013

Rendező: Pete Travis
Írók: Carlos Ezquerra (szereplők), Alex Garland(forgatókönyv), egyéb »
Szereplők: Karl UrbanOlivia Thirlby és Lena Headey | Teljes szereplő gárda

Gyártó cégek:
DNA Films
IM Global
Reliance Big Entertainment (finanszírozta)
Reliance Big Pictures

Műfaj: Akció| Sci-Fi


Történet

Amerika keleti partján fekvő, hatalmas, poszt-apokaliptikus nagyvárosban, Mega City Egy-ben, az egyetlen törvényt az Igazság Csarnokának Bírói biztosítják -  rendőrök, akik bírák, esküdtszék és kivégzők egy személyben. Közülük a legrettegettebb, a kegyetlen és kíméletlen Dredd Bíró (Karl Urban). a Mega City Egy városának egyre több és több lakója lesz rabja a drognak, amely megváltoztatja az agy időszemlélet: Slo-Mo. Miközben rásózzák, hogy tanítsa és értékelje a zöldfülű Cassandra Anderson (Olivia Thirlby) Bírót, Dredd kap egy hívást, hogy járjon utána egy bűncselekménynek a Peach Trees-ben, a hírhedt sokemeletes nyomornegyed toronyban, amit a hajdani prostituáltból lett drog-úrnő, Ma-Ma (Lena Headey ), és klánja irányít. A Bírák elfogják az egyik klán vezető tagjait és Ma-Ma lezárja a tornyot, választás elé állítva Dredd-et és Anderson-t: meneküljenek a toronyból a foglyukkal együtt vagy másszanak fel a legtetejére, hogy elfogják és elítéljék Ma-Ma-t is. Mindkét út ugyanolyan véres...


Véleményünk

Azóta várok erre a filmre, amióta először bejelentették. Amikor megláttam az előzetest, olyan szinten kezdtem rajongani, mint a tini lányok, amikor egy új Twilight film kijön. Személy szerint nem szeretem újranézni az eredeti filmeket, amikor egy remake kijön, mert nem akarom összehasonlítani őket. Természetesen a Dredd 3D NEM egy remake és semmi köze nincs az 1995-s Sylvester Stallone-s filmhez. Bár nem teljesen emlékszem, hogy mi volt a Stallone filmben, de tudom, hogy szerettem akkoriban és esküszöm, jobb története volt, mint az új kistestvérnek. Ez az új történet egyszerűen ostoba. A B13-ra emlékeztet, csak annál rosszabb.

Ez a Slo-Mo cucc nagyon jó ötlet volt, de túl sokszor használták rosszkor és úgy éreztem, mintha lelassította volna az egész filmet. Elméletileg nagy szerepe van, de valójában nincs.


Szereplők

Karl Urban mint Dredd bíró

Oké, be kell vallanom, hogy óriási Karl Urban rajongó vagyok a Riddick és a Doom filmek óta és anyám, nagyon szexi a hangja és számomra ez még jobb szereplővé teszi. DE a férfi közönségnek… Tökéletesen játszotta a nagy, hideg, vagány bírót. Igen, nagyon jól visszaadta a karaktert! Volt pár poénos szövege. HATALMAS köszönet a kosztümtervezőnek, hogy jobb bírói páncélt készítettek, mint ami a Stallone filmben volt, aki a ruhája alapján úgy nézett ki, mint egy meleg bár szado-mazo biztonsági őre.



Olivia Thirlby mint Anderson bíró, a.k.a “Rookie” 


Ő egy mutáns, egy médium. Nem tudom, hogy mit gondoljak róla. Olyan, mintha skizofrén lenne. Az egyik percben okos volt, a másik percben pedig a leghülyébb dolgot követte el, amit csak tehetett. Minden alkalommal, amikor szükség volt rá, akkor használta a médium erejét, kivéve egyszer, és akkor rabolták el és ölték meg majdnem. Értem én, tényleg. Olyan helyzetet kellett kreálni, amitől lerágjuk a körmünket.. de nem tettük. Legalábbis én nem. Mindenesetre az ő története valami pluszt adott hozzá az alaptörténethez és ez mindenképp pozitív dolog. Olívia színészi munkájával nem volt semmi gondom. Jól alakította a szerepét.

Lena Headey mint Ma-Ma


Ez a szereplő érdemli most meg az „egyik-legrosszabb-gonosz” díjat. Sose fogom megtudni, hogy a fenébe tudta átvenni a hatalmat a legnagyobb, legerősebb banda felett a városban. Egy őrült ribanc, igen, ez igaz, de ezen felül egy SEMMI, csak egy ijedt, drogos szuka a csapata (akik természetesen baromira beijedtek, amikor látták, hogy jön.. tényleg, mert Ő olyan ijesztő… IDIÓTÁK!! Ok, tényleg, lehet, hogy a fenti képen ijesztő, de ez csak kb három másodpercig tart) és a kis játékszerei (minigun, mini bomba) nélkül. Imádom Lena játékát, ha jó szerepet kap. Például a Trónok harcában vagy a Sarah Connor krónikáiban.. igen, ott félelmetesen jó volt.

Látvány

Szóval, beszéljünk a 3D-ről. Utálom! Ennyi. Nem fogok többet beszélni róla. Helyette… beszéljünk arról, hogy miért éri meg a Dredd egy mozijegy árát. Nos, nem éri meg. Ha nem akarod megvárni, ameddig kijön a DVD, akkor persze, menj és nézd meg. De ha ez nem olyan eget verően sürgős, és nem vagy hatalmas Dredd képregény rajongó, akkor azt hiszem, jobb, ha megvárod, ameddig a DVD megjelenik.

Persze, volt néhány igazán szép akciójelenet. De volt egy – például, amikor ms. Ma-Ma gyakorlatilag megsemmisítette a házának egy teljes emeletét egy minigunnal és néhány géppuskával, megölve mindenkit az emeleten, de a Hősünk egy karcolás nélkül menekült meg. Tényleg nagyon gyorsan kellett futnia abban a páncélban.. kicsit úgy éreztem, mintha a G.I Joe 2 c. filmet néztem volna.



A másik dolog, ami zavart, egy mellékszereplő. Az egyik klán rangidős tagja, akit a bírák fogságba ejtettek. Sosem láttam még ilyen készséges foglyot. Bárhová mentek, szó nélkül követte őket (egy pillanatra tényleg azt gondoltam, hogy nem tud beszélni, aztán visszaemlékeztem, hogy korábban beszélt), mint egy kölyökkutya. Mondhatnád, hogy okos volt… igen, de a szerep szerint ostoba volt az elejétől fogva, most meg hirtelen megvilágosodott??

Oké, volt pár dolog, ami tetszett Dredd-en kívül. Mint például a korrupt Törvény. Ez tényleg valóságos volt. Mindenkinek megvan az ára. Nos, mindenkinek, kivéve persze DREDD-et! Jó fiú!

Végső Ítélet

Nem volt egy rossz film, de akkora durranás sem volt, mint ahogy mindenki mondja. Egy megnézést megér, de nem hiszem, hogy újra és újra meg fogom nézni. Talán néhány év múlva.

Történet: 6/10
Látvány: 7/10

Share on Google Plus

About DhesiX

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése